holenderskie słodycze |
Autor |
Wiadomość |
EwazHolandii
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 22 Lis 2006 Posty: 630
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 7:51 pm holenderskie słodycze
|
|
|
wybieram się w najbliższym czasie do ojczyzny i chciałabym siostrzeńcowi przywieźć trochę holenderskich słodyczy.Jakie to słodycze? |
|
|
|
|
chrupek
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:10 pm
|
|
|
cześć mogłabyś kupić takie pastylki Potters nie zapomniany smak
albo miętusy z odbiciem królowej Wilhelmina Peppermint
tu masz strone z przysmakami http://www.bestdutch.com/catalog/index.php?cPath=4 |
_________________ Nie traktuj życia poważnie bo nie
wyjdziesz z niego cało |
|
|
|
|
wawka
Super gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:36 pm
|
|
|
oczywiście stroopwafels |
|
|
|
|
EwazHolandii
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:36 pm
|
|
|
dzięki chrupek za info. |
|
|
|
|
EwazHolandii
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:37 pm
|
|
|
dzięki wawka
|
|
|
|
|
Koza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:43 pm
|
|
|
Stroopwafels tak, można jeszcze gevulde koekjes, vla (ale to raczej jako ciekawostkę, bo zwykły budyń jest lepszy).
Z pastylkami bym uważał - te, na które ja natrafiłem, to, jak powiedział kiedyś Rewiński, "raczej dla przeciwników"... No chyba że ktoś lubi smak słonego anyżu.
Pozdrawiam. |
_________________ Koza
www.BYKOM-STOP.avx.pl |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 8:53 pm
|
|
|
Ja nie lubię tych czarnych dropsów i pottersów i tych białych salmiak (trzeba być jednak koneserem bo smakuja mi jak krople nasercowe ), ale te żelki Red Band (w czerwonych paczkach) są super (no pomijając te czarne dropjes ) - no i jest parę rodzajów. Moja polska rodzinka się zajada (właściwie to mi wszystko zeżarli ) |
_________________ Nell |
|
|
|
|
Bea
Gaduła
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 10:10 pm
|
|
|
fuj dropsy są okropne tylko się na głos nie przyznawaj że ich nie lubisz oni tego nie rozumieją hehe |
|
|
|
|
nelly
Super gaduła Pani Viking :)
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 10:19 pm
|
|
|
Bea napisał/a: | fuj dropsy są okropne tylko się na głos nie przyznawaj że ich nie lubisz oni tego nie rozumieją hehe |
trochę za późno. przyznałam że są obrzydliwe już po pierwszym (na-wpół) zjedzonym No i wywołałam szok. Nawet próbowałam polubić, stosowałam różne metody jedzenia i niestety - porażka moje kubki smakowe się nie wyrabiają nie rozumiem jak oni to mogą lubić |
_________________ Nell |
|
|
|
|
Koza
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 19, 2007 10:34 pm
|
|
|
Bea napisał/a: | fuj dropsy są okropne tylko się na głos nie przyznawaj że ich nie lubisz oni tego nie rozumieją hehe | Ja na rozmowie kwalifikacyjnej zostałem zapytany, czy mi smakują.
Odpowiedziałem szczerze, mimo to pracę dostałem. Więc widocznie niektórzy rozumieją |
_________________ Koza
www.BYKOM-STOP.avx.pl |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Maj 20, 2007 9:03 pm
|
|
|
z tymi czarnymi wstretnymi rzeczami to chyba kwestia genow... ja ich nienawidze, zapach odrzuca, maz uwielbia, a corka lat 10 po nim odziedziczyla geny, wiec tez lubi, mimo, ze z mlekiem matki nie miala szans wyssac tego smaku... Pozdrawiam, Malgosia |
|
|
|
|
Pyra
Gaduła pyra
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 8:18 pm
|
|
|
A ja je lubie! Tylko w Polsce jakos nie maja wziecia Jak bylam mala to z kolorowych zelek zawsze wyjadalam te czarne i tak mi juz zostalo |
|
|
|
|
mruwa_
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 16, 2007 11:23 pm
|
|
|
mi dropy tez nie smakuja bleeeeh
za to Yamato mix mi smakuje (to nie slodycze) te takie chinskie chrupeczki, do piwka najlepiej mmmmmmm |
_________________ !! Children always understand. They have open minds. They have built-in bullshit detector !! |
|
|
|
|
nollewska
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 12:55 pm
|
|
|
Faktycznie w Polsce nie ma zbyt wielu smakoszy czarnych cukierkow (drop), ale niektore sa dobre np. angielskie drop, ktore sa nadziewane.
Ale mozna pojsc do sklepu z cukierkami (np. Jamin)i tam powybierac rozne rodzaje cukierkow, gdyz wybor maja bardzo duzy. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
malgosia
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Cze 17, 2007 9:38 pm
|
|
|
moi znajomi w polsce bardzo lubia holenderskie stropwaffels, tyle, ze jedzone wedlug nastepujacej techniki: najpierw nalezy polozyc wafla na kubku z goraca kawa lub herbata, wtedy srodek jest lekko ciagnacy, mniaaammmm. im tak posmakowalo, ze podobno w tej chwili zaopatruja sie w rossmanie w Polsce w substytut... usciski dla lakomczuchow, malgosia. |
|
|
|
|
|