NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Holenderskie agencje pracy
Autor Wiadomość
dziodzio 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Paź 08, 2008 4:01 am   Holenderskie agencje pracy

Witam poszukuje uczciwych holenderskich agencji pracy mam dosyc jezdzenia przez nasze polskie agencje jezyk angielski znam na tyle ze potrafie sie dogadac wiec mysle ze wiekszych problemow nie bedzie. Mam zamiar wyjechac z dziewczyna nie wiem czy oni sprawiaja z tym jakies klopoty czy im to obojetne

Skalpel1985 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 11:08 pm   

ehh mam ten sam problem ze szukam holenderskiej agencji pracy, która moze zaoferowac mi zakwaterowanie. Nie wiem czy są wogóle takie... :/ . Ktoś zna i może się z nami podzielic ?!

mecenass
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Paź 14, 2008 6:36 pm   

No to będziecie mieli problem. Przynajmniej w Gelderland nie chcą w ogóle rozmawiać o pracy jak się nie jest holendrem, a o mieszkaniu to na 100% możecie pomarzyć. Przykład z wczoraj, odwiedziłem z dziewczyną (praca dla niej, zna dobrze angielski) 7 pośredniaków (Randstat, Dacytlo, Tempoteam, Startpeople itd.) Tylko w tempo.. powiedzieli, że minimum to znać w miarę holenderski, w pozostałych "wij heb geen werk vor buitenlanders". Mimo wszystko życzę powodzenia.

xwavemaster 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 11, 2011 11:34 am   Re: Holenderskie agencje pracy

SprintWerkt POLECAM

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Lut 11, 2011 12:20 pm   

Witam,

A wystarczy popatrzeć kilka tematów wyżej :

http://www.niedziela.nl/f...t=4969&start=45

Jest tam spory zasób info ...

Ja osobiście polecam stronkę www.werk.nl - pracy w okresie marzec/kwiecien do ok lipiec/wrzesień jest sporo nawet ze znajomością angielskiego ale już gorzej jest z ofertami prac na cały rok... :011:

Pozdrooo

[ Dodano: Pią Lut 11, 2011 12:28 pm ]
Druga sprawa to FAKT że już w NL nie ma tyle pracy co 2/3 lata temu - obecnie duża liczba zarówno Polaków , Turków , Marokanów jak i nawet Holendrów jest bez pracy ...

Ja szukam pracy od ok 2 tyg , mieszkam na miejscu , posiadam własny transport , rozm w języku angielskim i jak na razie zero odp na moje cv i aplikacje...

Mam nadzieję ze ruszy sie coś w marcu/ kwietniu ...

Nie żebym zniechęcał ale moim zdaniem warto wiedzieć jakies są obecne realia w NL a szkoda aby wydać kase na transport do NL a na miejscu sie okaże że na razie pracy nie ma...

Pozdrawiam

AdG 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 2:34 pm   Re: Holenderskie agencje pracy

dziodzio napisał/a:
Witam poszukuje uczciwych holenderskich agencji pracy mam dosyc jezdzenia przez nasze polskie agencje jezyk angielski znam na tyle ze potrafie sie dogadac wiec mysle ze wiekszych problemow nie bedzie. Mam zamiar wyjechac z dziewczyna nie wiem czy oni sprawiaja z tym jakies klopoty czy im to obojetne

Bez znajomosci jezyka niderlandzkiego nie ma sensu odwiedzac tutejszych biur.
Angielski znasz na tyle aby sie "dogadac" ...

nie wiem dlaczego kazdy mysli ze tutaj na kazdego z otwartymi rekoma czekaja ...
tyle tematow o poszukiwaniu pracy i ciagle te same pytania na forum...

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Lut 11, 2011 3:37 pm   

AdG,
Cytat:

jakby nie patrzec temat zostal umieszczony na forum ponad dwa lata temu

:029:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

marcin124 
Poczatkujacy
Marcin z WLKP

Wysłany: Sob Lut 12, 2011 4:30 pm   Re: Holenderskie agencje pracy

AdG napisał/a:
dziodzio napisał/a:

Bez znajomosci jezyka niderlandzkiego nie ma sensu odwiedzac tutejszych biur.
Angielski znasz na tyle aby sie "dogadac" ...

nie wiem dlaczego kazdy mysli ze tutaj na kazdego z otwartymi rekoma czekaja ...

Przejedź się do Polski, a najlepiej jakiejś małej miejscowości, to od razu zrozumiesz, dlaczego Polacy tak się pchają na zachód. :039:
Druga sprawa to to, ze większość ludzi szukających lepszego życia na zachodzie to ludzie bez żadnych konkretnych kwalifikacji i znajomości języków. Może jak się Niemcy otworzą, to mniej będzie do Holandii wyjeżdżać, ale z nieoficjalnych źródeł wiem, ze bez znajomości niemieckiego się nie obejdzie. :039:

Pozdrawiam wszystkich Polaków w Holandii.

Odpowiedz do tematu