Nauka języka w Polsce, info o polonni w holandii |
Autor |
Wiadomość |
michal_zel
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 11:32 am Nauka języka w Polsce, info o polonni w holandii
|
|
|
Witam! Studiuję w Polsce, na UJ w Krakowie. W Holandii mam rodzinę. Chciałbym się nauczyć języka holenderskiego, jednak tu, na południu Polski staje się to niemożliwością. W krakowie nie mogę znaleźć żadnej szkoły oferujacej język holenderski. Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat szkół, kursów itp - proszę o informacje. Może ktoś zna jakieś dobre ksiązki, repetytoria itd. Będę bardzo wdzięczny za wszelką informację.
Chciałbym też dowiedzieć się coś więcej na temat holenderskiej polonii.
Pozdrawiam
Michał Żelechowski - Kraków - Krosno Polen |
_________________ sni mi sie las zolto -czerwonych tulipanow |
|
|
|
|
Przemion
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lis 23, 2006 8:32 pm
|
|
|
W kraku Empik swego czasu miał lekcje holenderskiego... (dwa/trzy lata temu), a jak nie to, to prywatne lekcje pozostają.
Co do samonauki polecam tzw. "Groene Boek" tam znajdziesz mase ćwiczen program do komputera z testami pisowni, oraz wymową (są też płyty audio w zestawie). To dobre na start, jak przerobisz to sie odezwij znajdziemy ci coś lepszego.
Z polskich książek - daruj je sobie polskie publikacje, z tego co kojarze są marne, może jedynie slownik jest niezły, chociaż zawiera błedy! (moglo się coś zmienić w ostanim czasie) |
_________________ "There Are No Secrets, Only Information You Don't Yet Have"
Adam Curry
Hochlander - tego słucha mój kot... |
|
|
|
|
Bajka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Gru 06, 2006 2:32 pm gdzie kupic
|
|
|
No wlasnie a gdzie kupic te ksiazke, szukam programu Holenderskiego z cd. moze wiesz podaj tytul wdzieczni |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2006 9:49 pm
|
|
|
Polecam ESKK dla poczatkujacych.
Poza tym mozna poszukac w internecie ciekawych stron odnosnie nauki jezyka holenderskiego. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Bajka
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 9:58 am dzieki
|
|
|
program polski zamowilam odpisz na jakich stronach szukach w internecie bardzo prosze i dzieki> Milych spokojnych swiat dla ciebie i twojej rodzinki |
|
|
|
|
imikl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 7:56 am
|
|
|
http://www.taalklas.nl/
to jest adres strony,ktora umorzliwia nieodplatna nauke jezyka holenderskiego. na poczatku musisz sie zarejestrowac- registreren, a nastepnie gdy bedziesz juz mial swoj numer mozesz sie zalogowac- inloggen. do kazdego kolejnego tematu mozna przejsc dopiero gdy zakonczy sie pozytywnie pierwszy. proponuje zaopatrzyc sie w slownik polsko-holenderski.
zycze powodzenia w nauce jezyka niderlandzkiego
pozdrawiam |
_________________ Im bardziej poznaje ludzi, tym bardziej kocham zwierzeta |
|
|
|
|
wawka
Super gaduła
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 11:15 am
|
|
|
Michał, a czy na Uj nie mają lektoratów z niderlandzkiego? Ja np. uczyłam się w W-wie na lektoratach na uniwerku. Ale pewnie niderlandzki nie wszędzie jest, ale może warto sprawdzic . Potem podam kilka stron do nauki niderlandzkiego |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 02 Lut 2007 Posty: 95 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Lut 18, 2007 12:33 pm
|
|
|
Ja tez mam problem ze znalezieniem nauczyciela holenderskiego w Polsce. Niestety w slaskim i malopolskim graniczy to z cudem :/
a trudno jezdzic do Warszawy 300km lub 200km do Wroclawia
Jak kogos namierzycie na tym terenie to PLEASE dajcie znac. okolice Katowic lub Krakowa, choc dojazd do nauczyciela mieszkajacego 100km dalej to też nie różowa perspektywa :/ |
|
|
|
|
KrzysiekB
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 20, 2007 5:12 pm
|
|
|
Ja rowniez polecilbym kurs w ESKK. Sam mialem sposobnosc z niego skorzystac i uczciwie przyznam, ze bardzo mi te lekcje pomogly. Nie korzystalem co prawda w ogole z pomocy nauczyciela (sprowadzilem sobie caly kurs za jednym zamachem do Holandii), ale prace domowe kontrolowali mi pod katem poprawnosci gramatycznej i ortograficznej holenderscy koledzy z pracy. |
|
|
|
|
AgnieszkaK
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Kwi 04, 2007 11:55 am
|
|
|
Na temat kursow holenderskiego w Krakowie znalazlam ponizsza wiadomosc na http://www.ang.pl/Holende...ndzki_9450.html
"Organizujemy kursy języka niderlandzkiego w Krakowie. Zainteresowanych proszę o kontakt: [email protected].
Jednocześnie dla osób posługujących się niderlandzkim posiadamy atrakcyjne oferty zatrudnienia. Zainteresowanych pracą z wykorzystaniem tego języka zapraszam na stronę: www.flexwork.pl"
Powodzenia.
Agnieszka |
_________________ You don't love a woman because she is beautiful, but she is beautiful because you love her. |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Kwi 04, 2007 6:58 pm
|
|
|
dzieki za podpowiedz mam tylko nadzieje, ze to bedzie wreszcie cos |
Ostatnio zmieniony przez meg Pon Maj 07, 2007 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
meg
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Nie Maj 06, 2007 9:38 am
|
|
|
niestety powyzsza firma nie odpowiada na maile :/
szkoda
nadal nic, gdyby jednak ktos znalazl jakiegos nauczyciela w okolicach Katowic czy Krakowa, please dajcie znac
pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
|