Przesunięty przez: Gochna H Pon Lis 17, 2008 10:35 am |
Problem z kotem |
Autor |
Wiadomość |
lanya
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 21 Lut 2008 Posty: 48 Skąd: Groningen
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 10:34 am Problem z kotem
|
|
|
W domu w ktorym mieszkam, w drzwiach do ogrodka jest klapka dla psa. I wlasnie ta droge wybral sobie kot, ktory zaczal mnie kilka tygodni temu odwiedzac. Na poczatku przychodzil od czasu do czasu, ale najwyrazniej spodobalo mu sie u mnie w domu Od zeszlego tygodnia praktycznie u mnie zamieszkal – za kazdym razem jak go wypuszcze, wraca przez ta klapke, albo siada pod drzwiami i miauczy, zeby go wpuscic.
Kot jest zadbany i najwyrazniej przyzwyczajony do ludzi – ciagle dopomina sie zeby go glaskac Poza tym ma obrozke, niestety bez imienia czy adresu.
No i teraz nie bardzo wiem co zrobic. Jezeli kot nie ma wlascicieli, to bardzo chetnie go przygarne, tym bardziej, ze najwyrazniej sam sobie wybral moj dom. Ale skoro ma obroze, to pewnie ma wlascicieli i ktos moze go szukac. Gdzie zazwyczaj mozna znalezc ogloszenia, jezeli komus zaginelo zwierze? Bo moze sie okazac, ze takie ogloszenie juz jest, tylko go nie widzialam. Czy ktos ma moze jakies pomysly? |
_________________ Nie uderzenie mlota, lecz taniec wody czyni zwir tak pieknie okraglym |
|
|
|
|
LeGolas
Super gaduła

Pomógł: 11 razy Wiek: 36 Dołączył: 10 Lip 2008 Posty: 271 Skąd: Zwanenburg
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:25 am
|
|
|
W Albert Hijn są zazwyczaj powieszone albo w Dirk-u.Możesz także popatrzeć na okolicznych słupach. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Witch01
Mega gaduła Witch

Pomogła: 57 razy Dołączyła: 14 Mar 2008 Posty: 1196
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:40 am
|
|
|
Lanya nie wiem,gdzie mieszkasz,wpisalam w wyszukiwarke miejscowosc widniejaca w profilu, zobacz tutaj |
Ostatnio zmieniony przez Witch01 Pon Lis 17, 2008 11:41 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:50 am
|
|
|
lanya, Cytat: | Kot jest zadbany i najwyrazniej przyzwyczajony do ludzi | najprawdopodobniej gdzies w poblizu Ciebe mieszka rowniez jego wlasciciel
kotki maja to do siebie ze lubia zagladac do sasiadow... jesli chcesz sie przekonac czy kot ma wlasciciela po prostu nie reaguj (wiem jak to brzmi ) daruj sobie wpuszczanie go do domu, pozdrawiam i mam nadzieje ze sprawa szybko sie wyjasni |
|
|
|
|
sayuri
Nieśmiały użytkownik sayuriartconnectin

Pomogła: 3 razy Wiek: 43 Dołączyła: 05 Wrz 2008 Posty: 65
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:00 pm
|
|
|
Zeby ulatwic sobie zadanie, wszystki psy i koty maja zaszczepione czipy:)
Ja wybralabym sie do weterynarza z kotkiem wyjasnila jaka jest sytuacja.Kiedy weterynarz przejedzie czytownikiem odrazu wyskoczy imie i nazwisko wlasciciela kotka jak i jego adres. |
_________________ www.besteljouwportret.nl |
|
|
|
|
Ewa P
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 14 razy Dołączyła: 18 Lut 2008 Posty: 546 Skąd: NL
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:44 pm
|
|
|
[quote="sayuri"]Zeby ulatwic sobie zadanie, wszystki psy i koty maja zaszczepione czipy:)[quote]
Niestety nie wszystkie. Ja mam kotka z którym regularnie odwiedzamy weterynarza w sprawach szczepień i mój nie ma czipu.
Proponuję powiesić ogłoszenie w sklepie zoologicznym, u nas znajduję się taka tablica gdzie można coś przywiesić.
Pozdr |
|
|
|
|
lanya
Poczatkujacy

Pomogła: 1 raz Wiek: 42 Dołączyła: 21 Lut 2008 Posty: 48 Skąd: Groningen
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 12:53 pm
|
|
|
Gohna, latwo powiedziec nie wpuszczaj, kiedy kot sam wchodzi nauczyl sie korzystac z wejscia dla zwierzakow Poza tym ja uwielbiam koty i nie potrafilabym tak po prostu nie reagowac.
Witch - kot zamieszkal ze mna w Groningen, dzieki za linka, poszukam wsrod ogloszen
Poza tym kot ma przy obrozy cos jakby breloczek - dzisiaj sie dowiedzialam, ze mozna go otworzyc i w srodku powinna byc wiadomosc od wlasciciela |
_________________ Nie uderzenie mlota, lecz taniec wody czyni zwir tak pieknie okraglym |
|
|
|
|
aknairam
Gaduła nad gadułami :-) mari(an)ka

Pomogła: 9 razy Dołączyła: 06 Wrz 2008 Posty: 409 Skąd: śląskie
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 3:59 pm koteczek
|
|
|
A niech sobie kiciuś do Ciebie przychodzi !! Kotek daje ciepło moc i energie !! Ty go nie kradniesz ani też nie wyganiasz Nakarmisz pogłaskasz i tyle Napewno wczesniej gdzieś był zadomowiony w pobliżu .Moze sobie tak spaceruje od jednych włascieli do drugich !!! Bo to też takie cwaniczki !!!Jak to kocury !!!-pozdr |
|
|
|
|
szeda
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 12 razy Dołączyła: 09 Mar 2007 Posty: 514 Skąd: Haga
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 6:09 pm
|
|
|
mozesz mu zrobic zdjecie i rozwiesic ogloszenia w sasiedztwie ze znalazl sie kot u ciebie, moze ta droga zglosza sie wlasciciele |
|
|
|
|
Baska
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Czw Lis 27, 2008 12:56 am
|
|
|
Kot na 99% ma dom, w sasiedztwie. Przychodzi bo w ten sposob poszerza swoje terytorium, moze wczesniej w tym domu mieszkal inny kot lub pies, i ten nie mial okazji obsikac trawinka? Skoro ma obroze, znaczy jest czyjs, nie karm go (co najwyzej sucha karma) ani nie wpuszczaj do domu. Mozesz mu sie przyjzec i przesledzic miejscowe ogloszenia, jesli ktos zglosi zgube, to zadzwon!
No chyba ze pobyt kota jest staly, znaczy 24 h/d to wtedy skas uciekl/zgubil sie i trzeba mu pomoc, ale jesli tylko wpada z wizyta, to go zostaw w spokoju. |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
|
|