NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
No i konczy sie bezprawie na polskich tablicach
Autor Wiadomość
ARIE32NL 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Gru 18, 2008 8:02 pm   No i konczy sie bezprawie na polskich tablicach

http://moto.onet.pl/1523095,2217,1,artykul.html zobaczcie sami a jednak nie bedzie nikt bezkarny i ja sie z tego ciesze? akcja

jedrzej2225 
Mega gaduła

Wysłany: Czw Gru 18, 2008 8:07 pm   

Zgadzam się bo wielu polskich kierowców chwaly nam nie przynosi.A jadac na polskich tablicach czuja sie bezkarni.

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Czw Gru 18, 2008 9:02 pm   

wcale nie wiem o czym piszesz ? Uwazasz ze polski kierowca nie umie sie poruszac po równych (bez dziur) drogach ? Ja bynajmniej takowych nie spotykam .

[ Dodano: Czw Gru 18, 2008 9:07 pm ]
A jezeli chodzi o radosc to tez sie ciesze bo nie wolno lamac przepisów drogowych ani tez unikac kar !!
Ostatnio zmieniony przez aknairam Czw Gru 18, 2008 9:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ghambit 
Gaduła

Wysłany: Czw Gru 18, 2008 11:45 pm   

Powinni teraz zając się "białymi blachami" aby znikły z holenderskich dróg na dobre.

Tymek 
Gaduła

Wysłany: Czw Gru 18, 2008 11:57 pm   

ghambit napisał/a:
Powinni teraz zając się "białymi blachami" aby znikły z holenderskich dróg na dobre.

Jak również z innych krajów UE w naszym kraju. Dlaczego wszyscy z unii mogą jeździć
po Polsce bez ograniczeń i tak samo w innych krajach a my tutaj jesteśmy dyskryminowani.
Uważam, że powinni znieść obowiązek rejestracji w Holandii ale umożliwić nam wykupywanie
opłaty drogowej. To byłoby sprawiedliwe. A tak pier..doli..cie głupoty, a szczególnie
ci których nie stać na nic innego jak rower.
Ostatnio zmieniony przez Tymek Czw Gru 18, 2008 11:57 pm, w całości zmieniany 1 raz  

aknairam 
Gaduła nad gadułami :-)
mari(an)ka

Pomogła: 9 razy
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 9:51 am   

Tymek Tymek nie denerwuj sie ! to tylko dyskusja ! A białe blachy jak tu ktoś wyzej pisał to polskie blachy ? A niemcy np to na jakich jeżdzą ? -fioletowych ? To tylko my tak podsycamy atmosfere ,pewnie po to zeby bylo bardziej nerwowo !

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 9:57 am   

Tymek napisał/a:
Jak również z innych krajów UE w naszym kraju. Dlaczego wszyscy z unii mogą jeździć po Polsce bez ograniczeń i tak samo w innych krajach a my tutaj jesteśmy dyskryminowani.

To jest akurat proste - w Polsce podatek drogowy jest wliczony w cene paliwa, a jak jezdzisz pol roku-rok i dluzej to paliwo sila rzeczy tankujesz i podatek drogowy placisz... A w wielu krajach jest ot osobna oplata - np. Niemcy, Holandia...
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pią Gru 19, 2008 9:58 am, w całości zmieniany 1 raz  

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 9:59 am   

Tymek walisz glupoty .
W PL tez nie mozna jezdzic bez ograniczen .
Jak sie meldujesz w PL tez musisz zarejestrowac auto.
Niemcy jak tu przyjada i sie melduja tez musza tu auto zarejestrowac.
A jak jada do PL i tam sie melduja tam musza auto zarejestrowac.

Tymek 
Gaduła

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 10:14 am   

Nikt nikogo w polsce nie zmusza do wywożenia auta po 2 tygodniach.
Jakoś nie słyszałem o tym by trzeba było rejestrować auto z niemiec w polsce.
Jeździłem 2 lata legalnie na białych tablicach, pracowałem legalnie w niemczech i byłem
tam zameldowany, posiadałem drugie auto na polskich numerach i nikt na terenie niemiec
się do tego nie czepiał. I nikt mi nie powiedział w urzędzie (chociaż się pytałem o to i w
niemczech i w polsce) by było to konieczne.

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 10:19 am   

Ja nie mialam obywatelstwa polskiego jak zameldowalam sie w PL .
Nie nie dali mi 2 tyg . Ale obowiazek jest by auto przerejestrowac na polskie blachy. permamentnie sie zameldowanie ma swoje konsekwencje.Tak wiec i niemcy i kazdy inny obywatel (nie polski) ma obowiazek mieszkajac w Pl przerejestrowac auto. Ja to przerabialam i wiem z pewnoscia.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 10:33 am   

Tymek napisał/a:
posiadałem drugie auto na polskich numerach i nikt na terenie niemiec
się do tego nie czepiał. I nikt mi nie powiedział w urzędzie (chociaż się pytałem o to i w
niemczech i w polsce) by było to konieczne.

Prosze bardzo: http://wyborcza.pl/1,78488,4222593.html obalenie Twojej teorii odnosnie Niemiec i aut na PL-numerach
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Pią Gru 19, 2008 10:33 am, w całości zmieniany 1 raz  

Tymek 
Gaduła

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 11:24 am   

To się dzieje od niedawna jakieś 3 lata. Wcześniej nie było żadnych problemów. Ale w
niemczech możesz zapłacić podatek drogowy i mieć spokój. A w holandii musisz
przerejestrowac auto co wiązę się z tym, że już nigdy więcej nie będziesz mógł
zarejestrować tego auta ponownie w polsce, bo żadna ustawa tego nie przewiduje.
I tu jest największy problem. Jeżeli chodzi o tanie samochody to nie ma problemu,
niewiele człowiek traci, ale gdy chodzi o droższe samochody zaczyna się problem i kalkulowanie, czy sprzedać w polsce ze stratą i kupić drożej w holandii to samo,
czy bawić się w rejestrację i potem pozostaje tylko sprzedaż tego auta na terenie holandii.
Gdyby mieli tutaj coś takiego jak podatek drogowy z roskoszą bym go zapłacił jak inne
podatki, a tak człowiek jest stratny bez względu na ścieżkę, którą wybierze.

baileys 
MODERATOR
baileys

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 11:27 am   

Tymek rozeznaj sie w przepisach a bedziesz wiedzial ze i w NL mozesz placic podatek zostawiajac auto na polskich blachach.
Jesli jestes dluzej jak 2 tyg musisz placic podatek drogowy.

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 11:35 am   

baileys napisał/a:
Tymek rozeznaj sie w przepisach a bedziesz wiedzial ze i w NL mozesz placic podatek zostawiajac auto na polskich blachach.
Jesli jestes dluzej jak 2 tyg musisz placic podatek drogowy.

Wg RDW nie da sie placic podatku drogowego majac auto zarejestrowane poza terenem NL. Probowalem zaplacic ale nie dalo sie, wiec kupilem auto na NL numerach a "stare" dalem rodzicom

poki 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Gru 20, 2008 2:53 am   

A ciekawe co powinna zrobić osoba zameldowana w Polsce i Holandii przebywająca równie często w jednym jak i w drugim kraju kupić sobie dwa samochody ???????????

Ludzie przecież to paranoja!!!!!!!!!

Odpowiedz do tematu