NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Firma Stuwadoorsbedrijf van Rooij B.V
Autor Wiadomość
sztygar 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 1:03 pm   Firma Stuwadoorsbedrijf van Rooij B.V

Witam. Przestrzegam wszystkich na ta firme. Pracowalem tam od wrzesnia i niedawno wrocilem juz ale tam nie wracam. Oszukuja na pieniadzach chocirz sa yplacane w ten dzien co powinni wyplacac ale za malo ! Jezeli w pokoju jest troche niepostrzatane np. ciuchy na lozku albo szklanka na stoliku to kara 25 euro ! Zakaz palenia w pokojach i salonach oczywiscie za to tez sa kary ! Na poczatku bylo wszystko ok ale pozniej coraz gorzej :( w pokoju zimno bo grzejniki nie grzaly bo byly zapowietrzone a jak przyszli ludzie do tego to nie zrobili tylko wymyslili jakas bajeczke. Szef to Holender (JOS ) i fesss powalony a Sylwia czyli tlumaczka to byla normalna tylko na osobnosci bo jak byla z szefem to byla tez powalona tak jak on. Pozdrawiam

Dawid.S 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 31, 2009 5:26 pm   

Pracowałem w tej firmie i moge potwierdzić to co wyżej ejst napisane. Hotel na Rossum, porażka, 5-=6- ludzi- jedna, dwie pralki, malaria i ubóstwo. Na pasach z wypłat nie ma nadgodzin, pewnie wpłynie to na zwrot podatku. Nie ma co liczyć na te polskie k...oordynatorki. Odradzam szczerze.

sztygar 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 9:34 am   

Jo byl na Rossum 1 dzien i przeniesli mnie na Egmond aan zee nad morzem. Tam byla jazda jak wdupiali kary za wszystko..... Koordynatorki do dupy !! :072:

Alexpoland 
Nieśmiały użytkownik
ALEX

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 7:08 pm   van rooij

Witam tez tam pracowalem potwierdzam ze oszukuja ludzi.Pierwsza sprawa kontrakt po holendersku , nie mozna otrzymac kopi.Nie wyplasali wakacyjnego , 6 euro za godzine za nadgodziny i w soboty rowniez 6 euro.Fatalne warunki mieszkaniowe mielismy kontrole na domku w Rotterdamie.Za zle warunki chceli nas odrazu wywalic , ale dali czas na poprawe warunkow.Niestety firma van rooij nic nie zrobila.Byl nawet sam wlasciciel obiecywal ze wszystko zalatwi.Po paru miesciacach eksmisja.Pozdrwiam i stanowczo odradzam ta firme.

Thomas.nl 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 06, 2009 6:51 pm   

Witam.
Również chciałem przestrzec Przed firmą Stuwadoorsbedrijf van Rooij B.V
Pracowałem w tej firmie przez prawie dwa lata na początku było w miare ok ale z biegiem czasu zaczeli oszukiwać na wypłatach kontrak w języku Holendrskim jesli mozna to było nazwać kontraktem bo nikt go nie otrzymał.Co do ubezpieczenia pracownika to też jedna wiela fikcja ubezpieczaja w jakiejs dziwnej firmie ubezpieczenie jest tylko w razie jakiejs kontroli praktycznie zaden szpital nie respektuje tego ubezpieczenia nie mówiąc z pujsciem do lekarza w polsce.Nastepna sprawa wakacyjne to też bajka przez ponad 1.5 roku wogóle nie wypłacali wakacyjnego dopiero jak mieli kontrole to zaczeli cos tam pałacic ale firma sobie to odbiła podwyzszając czynsz za domek,mnie do dzisiaj firma nie wypłaciła wakacyjnego za okrez 4 miesiecy.KRÓTKO MÓWIĄC UNIKAJCIE TEJ FIRMY !!!!

Pozdrawiam.

Dawid.S 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 07, 2009 9:56 am   

Warto dodać, że do owej firmy oddelegowuje pracowników firma want2work, siedziba między innymi w Gliwicach.

sosa478 
Poczatkujacy
sosa478

Wysłany: Sob Lut 07, 2009 1:48 pm   

zadna nowosc w work support sa wyzsze kary za to ze jestes chory a o koordynatorce agnieszce to by mozna ksiazke napisac

PAWELBVB 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lut 18, 2009 10:44 am   

to jest prawda też pracowałem van ryju :072: :079:

[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 10:45 am ]
wykorzystali na kazdym kroku mnie sie skońvzyła umowa a szkoda ze druga podpisałem to mi zabrali kare 250 euro

pas 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lut 21, 2009 3:49 am   

pracowalem w van roij'u 15 miesiecy nigdy nie mialem godzin .... zawsze biora kary ... ta firma jest ociulala bo niema najnizszej sredniej krajowej :) wielki but w piz.... dla Krystyny :) KORDYNATORKI!

Catarzyna 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Sob Lut 21, 2009 3:54 am   

pas a co to jest najniższa średnia krajowa ? :021:

pas 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 4:53 pm   

nie wyplacaja najnizeszej stawki godzinowej ,nie gwarantuja godzin i maja >>>cenzura<<<... na ludzi pomoc medyczna ... tylko jak jestes umierajacy ... to cie zawioza do szpitala z laska ...

malgorzatakujawa 
Nieśmiały użytkownik
kacperek24

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 5:13 am   tez robilem u nich

wyjebali mnie do domu bez wypowiedzenia nie wyplacili mi kasy jak zjechalem do polski zglosilem naruszenie przepisow do sncu piszac po polsku wy tez to zrobcie niech im >>>cenzura<<< kary po 6 tys euro od osoby poszkodowanej oraz nakaz wyplaty wszystkich pieniedzy kture sie wam naleza pozdrawiam

pas 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Mar 13, 2009 6:58 pm   

no dokladnie ja z kolega tez zapukałem do zwiazkow zawodowych :) i bedzie ostra jadka ... ^^

SNCU 
Poczatkujacy
SNCU

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 1:45 pm   

Witam,

Prosze wszystkich poszkodowanych przez Stuwadoorsbedrijf van Rooij o zgloszenie tego faktu na naszej stronie internetowej www.sncu.nl badz na adres mailowy [email protected].
Jestesmy w trakcie przeprowadzania dochodzenia w sprawie tej firmy,

z gory wszystkim dziekuje,
pozdrawiam, SNCU
Ostatnio zmieniony przez SNCU Pią Paź 30, 2009 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz  

malgorzatakujawa 
Nieśmiały użytkownik
kacperek24

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 7:42 pm   sncu

ja czekam od stycznia po 6 miesiacach napisali mi ze toczy sie postepowanie co do tej firmy troche dlugo

Odpowiedz do tematu