NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
konto w rabobanku??
Autor Wiadomość
allstar 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 1:34 pm   konto w rabobanku??

witam mam konto w holenderskim rabobanku.Lecz mam taki problem założyłem sobie konto lecz po tygodniu musiałem wrócić do polski nie zdażyłem nawet odebrać karty bankomatowej ani pobrac żadnej gotówki w holandii byłem jakoś w lipcu 2008r.Mam takie pytanie czy ten bank pobiera jakies opłaty za utrzymanie tego konta bo z tego co mi wiadomo to on na początku kasuje 24,75 euro i chyba to wszystko ale pewien nie jestem.A i dzisiaj przyszła do mnie jakaś przesyłka i tam jest taka tableka z jakimis opłatami ale za bardzo tego nie rozumiem.Pytam sie dla tego żeby pózniej nie było że ja mam ileś tam tyś.zaległego wobec banku.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Lut 26, 2009 2:44 pm   

Tak, Rabobank pobiera z Twojego konta koszty utrzymania. Ile dokladnie to Ci zaraz podam jak znajde gdzies w papiurach ;)

Kurde nie umiem tego znalezc, ale z tego co pamietam to w 2008 jeszcze bylo to w okolicy 24 euro w skali roku (ok 6-7 euro kwartalnie odciagali) a w 2009 byla jakas nieznaczna podwyzka , teraz to jest okolo 27 euro rocznie ;) .
Ostatnio zmieniony przez suska Czw Lut 26, 2009 2:49 pm, w całości zmieniany 2 razy  

auger 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 4:22 pm   

Jezeli masz konto podstawowe, to bank pobiera jednorazowa oplate i prowadzi je za darmo. Pewnie zlikwiduja je, jezeli zobacza brak wplywow...

aymar 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Czw Lut 26, 2009 5:43 pm   

nim zamkną naliczą opłaty im należne nawet za nieodebraną kartę co jest zrozumiałe jakby nie było

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:02 pm   

auger napisał/a:
Jezeli masz konto podstawowe, to bank pobiera jednorazowa oplate i prowadzi je za darmo. Pewnie zlikwiduja je, jezeli zobacza brak wplywow...

Co to jest konto podstawowe w rabo? Moze oni to ta zmiana, wprowadzona pare miesiecy temu? Ze niby Polacy musza zaplacic 50 euro za zalozenie konta?:P Bo ja szczerze mowiac nic nie placilam ;)
Ostatnio zmieniony przez suska Pią Lut 27, 2009 12:03 pm, w całości zmieniany 1 raz  

aymar 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:17 pm   

konto podstawowe - to naczej konto służące tylko do tego aby mogło Ci wpłynąc wynagrodzenie, wybierac pieniądze możesz również tylko w NL nie ma opcji dodatkowych jak np. limit kredytowy na koncie itp.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:29 pm   

A to ciekawe :P

aymar 

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 12:41 pm   

raczej mało ciekawe

jaroslaw 
Nieśmiały użytkownik
falubaz

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 1:01 pm   

aymar napisał/a:
konto podstawowe - to naczej konto służące tylko do tego aby mogło Ci wpłynąc wynagrodzenie, wybierac pieniądze możesz również tylko w NL nie ma opcji dodatkowych jak np. limit kredytowy na koncie itp.
no moge tez w polsce wybierac z bankomatu-wiadomo zlotowki no i moge tez placic we wszystkich praktycznie sklepach karta (tesco,auchan itp)pozdrawiam

para123 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Lut 27, 2009 1:14 pm   

jeśli jest to europapas

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Śro Wrz 25, 2013 4:29 pm   

Czy jesli 3 lata minely od wyjazdu osoby z holandii i ma ona ciagle otwarty rachunek w rabobanku to groza jakies konsekwencje? Wplywow nie ma na to konto

stroopwafel 
Mega gaduła
Debesciak

Wysłany: Czw Wrz 26, 2013 6:30 pm   

Ten kolo nie ma juz nic wspolnego z NL, od dawna jest w PL, jego karta juz tez stracila waznosc

Odpowiedz do tematu