IB 60 verklaring |
Autor |
Wiadomość |
Magda W
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 8:58 pm IB 60 verklaring
|
|
|
Prosze kogos madrego o podpowiedz .Dzieki |
_________________ Życie jest za krótkie żeby pić marne wino
Życie jest za krótkie by miłości dać zginąć
Życie jest za krótkie żeby się nie spieszyć
Życie jest za krótkie by się nim nie cieszyć |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Mar 04, 2014 4:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
Pomogła: 57 razy Dołączyła: 25 Paź 2006 Posty: 3713 Skąd: 's-Gravenhage
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:26 pm
|
|
|
IB-60 verklaring dostaje sie z belastingdienst 0800-0543
definitieve aanslag inkomstenbelasting = IB-60 |
|
|
|
|
Magda W
Pomogła: 3 razy Wiek: 45 Dołączyła: 09 Lut 2007 Posty: 553 Skąd: Zoetermeer / Gdynia
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:32 pm
|
|
|
dzieki duuvelke ale co to jest dokladnie po polsku moglabys wytlumaczyc .Dzieki |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:36 pm
|
|
|
to papierek stwierdzajacy dochody... z tego co wyczytalam w necie to zazwyczaj chca je od osob, ktore maja wlasna dzialalnosc...
Wanneer uw belastbaar inkomen niet bekend is (u doet geen aangifte en heeft geen aanslag ontvangen), kunt u twee dingen doen. U kunt bij de belastingdienst een zogeheten IB-60 verklaring aanvragen, ten bewijze van uw belastbaar inkomen. Deze verklaring kunt u opvragen bij het regionale belastingkantoor of via de gratis belastingtelefoon voor particulieren (0800 -0543). |
|
|
|
|
Magda W
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:37 pm
|
|
|
Bo chiceli to od nas w vestii jak chcielismy wynajac u nich chate ale nie wiemy co to jest dokladnie. Dlatego pytam bo ktos mi powiedzial ze to jest nie zgodne z prawem ze tego od nas zadaja.Dzieki |
|
|
|
|
Duuvelke
Mega gaduła
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:41 pm
|
|
|
Magda W napisał/a: | Bo chiceli to od nas w vestii jak chcielismy wynajac u nich chate ale nie wiemy co to jest dokladnie. Dlatego pytam bo ktos mi powiedzial ze to jest nie zgodne z prawem ze tego od nas zadaja.Dzieki |
mysle, ze jest to zgodne z prawem... poniewaz jak wpisze w google IB-60 to wyskakuja mi korporacje wynajmujace mieszkania, ktore zadaja wlasnie tego papierka od osob, ktore maja wlasna dzialalnosc... poniewaz jak ktos pracuje dla kogos to ma loonstrook na ktorym widnieje jakie ma dochody miesieczne i roczne... czego osoba majaca wlasna dzialalnosc nie posiada... dlatego ten papierek z belasting, ktore wlasnie stwierdza jakie ma sie dochody, ktore podlegaja opodatkowaniu... |
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Pią Wrz 07, 2007 9:42 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Magda W
|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 9:41 pm
|
|
|
a jeszcze jedno mam pytanie moze sie orientuje ktos po jakim czasie mozna otrzymac ten dokument bo mamy firme dopiero7 miesiecy i nie wiem czy o to mozemy sie juz teraz starac czy dopiero po roku |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 22 Maj 2009 Posty: 52
|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 9:05 pm
|
|
|
witam mam pytanie odnosnie IB 60 verklaring jak dlugo sie za nim czeka ?czy moge pojsc do belastingdienst i od razu na miejscu mi go wypisza? |
|
|
|
|
marzena
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 99
|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 9:11 pm
|
|
|
IB 60 zamowic mozna wylacznie telefonicznie ( tak jest w Hadze) , Belastingdienst przesyła go pocztą do 10 dni roboczych. |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Pią Mar 19, 2010 9:12 pm
|
|
|
Dzieki Marzena o to wlasnie mi chodzilo |
|
|
|
|
kronos85
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 13, 2011 8:48 pm
|
|
|
marzena napisał/a: | IB 60 zamowic mozna wylacznie telefonicznie ( tak jest w Hadze) , Belastingdienst przesyła go pocztą do 10 dni roboczych. |
Czy formularz można dostać NIE będąc zameldowanym w Holandii ?
tj pracuję tutaj 5 lat legalnie ale nie mam zameldowania bo nie było mi potrzebne wcześniej |
|
|
|
|
bejupi
|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 4:42 pm
|
|
|
kronos85 napisał/a: | marzena napisał/a: | IB 60 zamowic mozna wylacznie telefonicznie ( tak jest w Hadze) , Belastingdienst przesyła go pocztą do 10 dni roboczych. |
Czy formularz można dostać NIE będąc zameldowanym w Holandii ?
tj pracuję tutaj 5 lat legalnie ale nie mam zameldowania bo nie było mi potrzebne wcześniej |
a czemu nie? tylko ze pojdzie na polski adres skoro tu nie jestes zameldowany |
|
|
|
|
nicola
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Sob Cze 18, 2011 10:02 pm
|
|
|
Witam my takze mamy od roku mieszkanie z Vestii i nie bylo nam to potrzebne wystarczyly dokumenty od ksiegowego rozliczenie dochodow meza gdyz takze ma swoja firme jednoosobowa |
|
|
|
|
Rosin
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 9:11 am
|
|
|
marzena napisał/a: | IB 60 zamowic mozna wylacznie telefonicznie ( tak jest w Hadze) , Belastingdienst przesyła go pocztą do 10 dni roboczych. |
Ty ja poszedłem do Belastingdienst w Roosendaalu i załatwiłem wszystko w okienku a na IB 60 2010 oczekiwałem do 5 dni roboczych więc nie gadaj głupot, że wyłącznie telefonicznie i że do 10 dni !!!! |
|
|
|
|
agastepa13
Mega gaduła Leniwiec ;-)
Pomogła: 25 razy Dołączyła: 17 Lis 2007 Posty: 1587 Skąd: z Holandii :)
|
Wysłany: Sob Maj 26, 2012 6:41 pm
|
|
|
Rosin wylacznie telefonicznie w Hadze nie w Roosendaal- najpierw dokladnie przeczytaj to, co zacytujesz |
Ostatnio zmieniony przez agastepa13 Sob Maj 26, 2012 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|