Zmiana w Belastingu |
Autor |
Wiadomość |
emerson
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 10:44 am Zmiana w Belastingu
|
|
|
Witam,
Chciałbym dokonać trochę nietypowej zmiany w moim nr So-Fi. Otóż,gdy go wyrabiałam (około 2 lata temu) posiadałem dwa imiona. Obecnie mam jedno, posiadam już zmieniony dowód,prawo jazdy i paszport,gdzie figuruje tylko jedno imię.
W związku z tym czy istnieje np.dokonania takiej zmiany np.przez internet czy tylko wizyta osobista w Belastingu?
A może ktoś orientuje się czy na ich stronie są jakieś formularze to zmiany danych osobowych (ja niestety nie znam niderlandzkiego...).
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
|
MiniSmurfin
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 40 razy Dołączyła: 19 Kwi 2008 Posty: 733 Skąd: Alphen a/d Rijn
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 3:13 pm
|
|
|
emerson, a to dobre , ja tez mialam zawsze dwa imiona a teraz jedno Jesli jestes zameldowany i w gemeenten wiedza o tej zmianie to nie musisz sie kontaktowac z belasting . Wszystkie dane w gemeente sa automatycznie przesylane do belasting. |
|
|
|
|
emerson
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 3:42 pm
|
|
|
MiniSmurfin napisał/a: | emerson, a to dobre , ja tez mialam zawsze dwa imiona a teraz jedno Jesli jestes zameldowany i w gemeenten wiedza o tej zmianie to nie musisz sie kontaktowac z belasting . Wszystkie dane w gemeente sa automatycznie przesylane do belasting. |
No właśnie obecnie nie mam meldunku w Geemente (mieszkam na mieszkaniu firmowym) więc Belasting muszę samemu załatwiać... |
|
|
|
|
nollewska
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 8 razy Dołączyła: 24 Sie 2006 Posty: 547 Skąd: Veghel/Torrevieja
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 7:16 pm
|
|
|
Nalezy przeslac informacje do urzedu podatkowego w tej sprawie. Jednak dla urzedu najwazniejszy jest sofi numer, gdyz wszystkie czynnosci dokonywane sa na podstawie sofi numeru.
Napisz pismo do urzedu w tej sprawie, aby dokonano zmian dotyczacych Twojego imienia. |
_________________ Nollewska
www.kancelariabean.com
Kancelaria Podatkowa On-line |
|
|
|
|
Iwonak01
Poczatkujacy Iwonak
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 29 Sty 2008 Posty: 34
|
Wysłany: Sob Maj 23, 2009 7:59 pm
|
|
|
Ja radze isc osobiscie i pokazac wszystkie papiery ja miałam dwa sofi jeden nadany przez Belasting drugi przez Geemente przy meldunku.Pierwszy na adres polski a drugi holenderski.Odkreciłam sprawe w Geemente a oni powiadomili Belasting tylko ,ze nic to niezmieniło.Musiałam udac sie osobiscie zmienili dane adresowe w pierwszym sofi i licze ze bedzie ok. |
|
|
|
|
|