Zamknięty przez: Gochna H Czw Cze 04, 2009 12:34 pm |
Brak uprawnień do kierowania pojazdem - porady , opinie |
Autor |
Wiadomość |
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:34 am Brak uprawnień do kierowania pojazdem - porady , opinie
|
|
|
Witam,
Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat poruszania sie samochodem bez prawa jazdy w NL (wczoraj miałem egzamin niestety w 40 min niedopatrzenie może myśl ze już mam prawko w kieszeni i lipa... już nie mam szans zdać przed wyjazdem bo testy mi przepadły i na same testy mam czekać 1 miesiąc a dopiero potem zapisać sie na jazdy i po 2 miechach bym mial znowu praktyke)
Więc moje pytania są takie:
- czy często policja kontroluje ludków (po autostradzie jeżdzić nie będę tylko jakieś 20 km do pracy po wiochach - auto będzie na NL blachach
- czy policja na miejscu ma dostęp do polskiej bazy danych z prawka tzn czy mogą sprawdzić czy mam prawo jazdy
- ile wynosi mandat za niby (zapomnienie prawka jazdy ) a ile za brak uprawnień
Bardzo proszę o konkretne informacje najlepiej poparte paragrafami - jestem świadom tego że w razie czego bedę musiał ponieść konsekwencje ...
Niestety ale musze wybierać albo szansa na prace albo czyste sumienie ...
Pozdrawiam serdecznie
Edit 1 :
http://www.infopolitie.nl...=741&Itemid=31( tylko nie ma tam tam mandatu za brak uprawnień do kierowania pojazdem ) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Czw Cze 04, 2009 9:14 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:33 am
|
|
|
Ad1. Wszystko zalezy od szczescia, ja przez 1.5roku i jakies 100kkm mialem jedna kontrole. Ale jak spowodujesz wypadek/bedziesz uczestniczyl w kolizji to mozesz miec mocno przekopane... Powiedzmy, ze lekko uszkodzisz jakies Bugatti i koszty naprawy pojda w dziesiatki tysiecy euro - z braku uprawnien ubezpieczalnia zastosuje moze zastosowac regres - wiec ubezpieczalnia wyplacy odszkodowanie sprawcy a ty bedziesz musial oddac kase ubezpieczalni - napewno chcesz tyrac najblizsze 15 lat za jedna glupote... A co w przypadku jak spowodujesz wypadek smiertelny? Zastanawiales sie?
Ad2. Nie, nie maja. Obejrzyj sobie Wegmisbruikers (jest link an forum do filmu z polskim BMW w roli glownej) - kierowca nie mial prawa jazdy [dokumentu] gdyby dokument nie zostal przefaxowany na komende to faceta zawineli by z ulicy ze soba
Zastananow sie dwa razy - bo nie wybierasz miedzy szansa na prace a czyste sumienei ale szansa na prace a splacanie dlugow przez najblisze 15lat czy ogladania swiata w kratki. Takie jest moje zdanie, ja bym ryzyka nie podejmowal. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Czw Cze 04, 2009 9:34 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Jarek123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:56 am
|
|
|
jak wyżej.Nie ma co ryzykować |