NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Czw Cze 04, 2009 12:34 pm
Brak uprawnień do kierowania pojazdem - porady , opinie
Autor Wiadomość
Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 8:34 am   Brak uprawnień do kierowania pojazdem - porady , opinie

Witam,

Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat poruszania sie samochodem bez prawa jazdy w NL (wczoraj miałem egzamin niestety w 40 min niedopatrzenie może myśl ze już mam prawko w kieszeni i lipa... już nie mam szans zdać przed wyjazdem bo testy mi przepadły i na same testy mam czekać 1 miesiąc a dopiero potem zapisać sie na jazdy i po 2 miechach bym mial znowu praktyke)

Więc moje pytania są takie:
- czy często policja kontroluje ludków (po autostradzie jeżdzić nie będę tylko jakieś 20 km do pracy po wiochach - auto będzie na NL blachach
- czy policja na miejscu ma dostęp do polskiej bazy danych z prawka tzn czy mogą sprawdzić czy mam prawo jazdy
- ile wynosi mandat za niby (zapomnienie prawka jazdy ) a ile za brak uprawnień

Bardzo proszę o konkretne informacje najlepiej poparte paragrafami - jestem świadom tego że w razie czego bedę musiał ponieść konsekwencje ...
Niestety ale musze wybierać albo szansa na prace albo czyste sumienie ... :011:
Pozdrawiam serdecznie

Edit 1 :
http://www.infopolitie.nl...=741&Itemid=31( tylko nie ma tam tam mandatu za brak uprawnień do kierowania pojazdem )
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Czw Cze 04, 2009 9:14 am, w całości zmieniany 1 raz  

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:33 am   

Ad1. Wszystko zalezy od szczescia, ja przez 1.5roku i jakies 100kkm mialem jedna kontrole. Ale jak spowodujesz wypadek/bedziesz uczestniczyl w kolizji to mozesz miec mocno przekopane... Powiedzmy, ze lekko uszkodzisz jakies Bugatti i koszty naprawy pojda w dziesiatki tysiecy euro - z braku uprawnien ubezpieczalnia zastosuje moze zastosowac regres - wiec ubezpieczalnia wyplacy odszkodowanie sprawcy a ty bedziesz musial oddac kase ubezpieczalni - napewno chcesz tyrac najblizsze 15 lat za jedna glupote... A co w przypadku jak spowodujesz wypadek smiertelny? Zastanawiales sie?

Ad2. Nie, nie maja. Obejrzyj sobie Wegmisbruikers (jest link an forum do filmu z polskim BMW w roli glownej) - kierowca nie mial prawa jazdy [dokumentu] gdyby dokument nie zostal przefaxowany na komende to faceta zawineli by z ulicy ze soba

Zastananow sie dwa razy - bo nie wybierasz miedzy szansa na prace a czyste sumienei ale szansa na prace a splacanie dlugow przez najblisze 15lat czy ogladania swiata w kratki. Takie jest moje zdanie, ja bym ryzyka nie podejmowal.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Czw Cze 04, 2009 9:34 am, w całości zmieniany 1 raz  

Jarek123 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 9:56 am   

jak wyżej.Nie ma co ryzykować

rima 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Cze 04, 2009 10:05 am   

Tak jest,lapi czekasz?????

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Cze 04, 2009 12:34 pm