annaj117
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 7:31 pm Zwolnienie z pracy podczas ciąży
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Jestem w 4 miesiącu ciąży, pracowałam w firmie przez kilka dni w tygodniu, po kilku tygodniach pracy niestety z powodu poważnych zagrożen ciązy lekarka zalecila przebywanie w domu, dopoki moj stan sie nie poprawi. Po tygodniu wrocilam do pracy, powiedzialm im jak moja sytuacja wyglada, a oni na to , ze gratuluja mi i ze nie zwolnia mnie z powodu ciąży, nawet bez problemu dali mi urlop 1,5 tyg ( bralam slub w Polsce), po tym czasie wrocilam do Niemiec (pracuje w Holandii, mieszkam w Niemczech, bo tam taniej) od razu poszlam na wizytedo moej lekrki, ktora zalecila mi 2 dni jeszcze wolnego, zeby odpoczac (nie tylko ja ale i dziecko) zgodzilam sie, moj maz zawiozl zwolnienie do mojej pracy, tam tez powiedzieli ok, po czym dzwonie tam na 2 dzien, jak wyglada moj plan na przyszly tydzien, a oni ze pracy nie maja juz w firmie, ze niby ludzi zwalniaj i ze mma przyniesc ciuchy robocze do zwrotu...czy wszytsko jest ok? teraz zostalam bez pracy, pieniedzy, bo nie przepracowalam wystarczajaco dlugo by miec bezrobocie,zadnego zasilku, a gdzie ja teraz cos znajde w ciazy? moze ktos z was mial podobny przypadek?moze wiecie co z tym fantem zrobic?jesli tak prosze o jakiekolwiek sugestie... |
|