"Zdjęcie" z autostrady...... |
Autor |
Wiadomość |
aska1703
Gaduła
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Mar 2008 Posty: 188
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 11:59 am "Zdjęcie" z autostrady......
|
|
|
Czy ktoś z Was płacił mandat za przekroczenie prędkości na autostradzie w Niemczech?
Ile może wynieść taki mandat?
Przejeżdżając w maju przez Niemcy, "cyknęło" nam w nocy zdjęcie i właśnie otrzymaliśmy od nich pisemko. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:06 pm
|
|
|
Manadty sa duzo nizsze niz w Holandii... Jedyny problem to za pierwszym razem bedzie €20 "wpisowego".
Wysokosc mandatu jest zalezna od przekroczenia predkosci |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:37 pm
|
|
|
m4rcin napisał/a: | Manadty sa duzo nizsze niz w Holandii... Jedyny problem to za pierwszym razem bedzie €20 "wpisowego".
Wysokosc mandatu jest zalezna od przekroczenia predkosci |
Wypowiadasz sie jak specjalista od mandatów heheh a tak w temacie potwierdzam w Niemczech jest tańszy taryfikator, jak złapało Cie na blachach NL to możesz liczyć na szybką korespodencje z sasiednią "władzą" oby było to pozytywne zaskoczenie sumy do zapłaty, bo przeciez nikt nie lubi placic mandatow |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 12:41 pm
|
|
|
Ja jeszcze nie placilem mandatu ani w DE ani w NL
W DE podstawa to aktualne POI do navi + CB Radio
O cenniku wiem, bo sie kolega chwalil jakis czas temu i na wiatraku tez byl artykul o mandatach w niemczech |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 1:26 pm
|
|
|
Wiem ze nie ma sie czym chwalic, w miejscu w ktorym bylo ograniczenie do 50 jechalam 60, koszt mandatu = 35 euro
Na moj adres domowy otrzymalam bezposrednio z Niemieckiego urzedu mandat razem z dolaczonym zdjeciem |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Cze 14, 2009 1:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aska1703
Gaduła
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 1:38 pm
|
|
|
Dokładnie, nie ma się czym chwalić......my,tzn.mąż "przegiął" aż 28 . Auto mamy na blachach Nl i chyba dlatego nas tak szybko namierzyli. Często jezdzimy do Pl i Niemiec i wolimy uregulować ten mandacik. Coś tam doczytałam o karach /jeżeli nie zapłaci się mandatu/ do 1000 e. Mąż dostał na razie tylko pismo z wydrukowanym zdjęciem,bez określonej sumy do zapłaty.
Ale na pocieszenie z Waszych wypowiedzi wnioskuję,że nie będzie on aż taki duży |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 2:52 pm
|
|
|
aska1703,
Te hard rijden, bumperkleven en overtreding van het zondagsrijverbod wordt vanaf januari 2009 duurder in Duitsland.
Cytat: | Als je buiten de bebouwde kom 21 tot 25 km/u te snel rijdt kost dat voortaan geen 40 euro maar 70 euro. Een snelheidsovertreding van 31 tot 40 km/u komt op 120 euro te staan, dat was 75 euro. Snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom zijn nog iets duurder.
Ook bumperklevers moeten oppassen, de bekeuringen hiervoor worden zo’n veertig procent duurder. Afhankelijk van de snelheid en de ‘kleefafstand’ komt deze overtreding je op 75 tot 400 euro te staan. De boete voor onnodig linksrijden stijgt van 40 naar 80 euro. |
http://www.ttm.nl/nieuws/...ors_omhoog.html |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
aska1703
Gaduła
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 5:04 pm