busy do Polski |
Autor |
Wiadomość |
kama123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:54 am busy do Polski
|
|
|
Tyle słyszymy o wypadkach polskich busów za granicą, ostatni w Niemczech, gdzie zginęła jedna osoba. Kierowcy mało śpią, czasem wcale, jeżdża jak szaleni. Dla nas podróżujacych z jednej strony to plus, ze taki bus zabierze nas z adresu pod adres, z drugiej strony minus jazda w szaleńczym tempie, niewyspany kierowca...
Co o tym myślicie? |
|
|
|
|
PapaSmerf82
Nieśmiały użytkownik Szukam Smerfetki:)
|
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 8:24 pm
|
|
|
Witam,
Na dniach mam jechać do NL busem i chyba usiądę z tyłu albo w środku...
Czasem mi tych kierowców szkoda - jechać 12 godz bez snu , zmęczeni czasem jeszcze ludki ich wkur bo pytaja za ile będziemy na miejscu itp
A inna sprawa jeździć tylko ze sprawdzonymi przewoźnikami i lepiej czasem dać te 20-50 zl więcej i dojechać w jednym kawałku ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
magdalena14
Super gaduła Polka

|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 9:06 pm
|
|
|
mąz 2 tyg.temu wracał z Holandii busem.
całanoc pilnował kierowcy,bo ten usypiał.
totalna nerwówka dla wszystkich pasażerów. |
|
|
|
|
kama123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Cze 21, 2009 10:23 pm busy
|
|
|
Kierowcy jada bez snu nawet 24 h i więcej, nie ma się czemu dziwić skoro biorą maryskę. Dokładnie ludzie ich wkurzają i pytają kiedy będą na miejscu...
Sama nie wiem gdzie najlepiej usiąść, może faktycznie, w środku albo na tyłach. Widząc fotkę wypadku w Niemczech cały przód jest zmasakrowany.
... |
|
|
|
|
krzesło
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:07 pm
|
|
|
kama123 napisał/a: | Kierowcy jada bez snu nawet 24 h i więcej, nie ma się czemu dziwić skoro biorą maryskę. | no to ladne masz wyobrazenie o dragach pobudzajacych, jak by jarali trawke to by zasypiali co chwile, a poza tym to maryski sie nie bierze tylko pali.
Cytat: | A inna sprawa jeździć tylko ze sprawdzonymi przewoźnikami i lepiej czasem dać te 20-50 zl więcej i dojechać w jednym kawałku ... |
a co to za roznica czy sprawdzony przewoznik czy nie? nikt nie ma wplywu na warunki zewnetrzne, nigdy nie wiadomo co sie stanie a i takiego sprawdzonego przewoznika moze stuknac jakis ziomek, ktoremu sie akurat wybitnie spieszy... |
|
|
|
|
kama123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 4:25 pm do krzesło
|
|
|
przyznaje racje nie mam pojecia o dragach pobudzajacych, ale chodzi mi o to, ze zaden czlowiek nie jest w stanie przejechac tych 24 h bez brania narkotykow. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 4:27 pm
|
|
|
Jest Duuuuza ilosc coli i RedBula |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Dyszka
Super gaduła
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 11:35 pm
|
|
|
cola + redbull ja tam zawsze walę trasę do pl za 1 machem, postój by zatankować 1 raz po drodze i w tym czasie zakupy na cpn czyli bułeczki gotowe + cola i redbull i jedziemy i się zatrzymuje w pl u siebie pod domem, zero więcej postojów.. |
|
|
|
|
kufel7777
Poczatkujacy pracus
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 6:58 am jazda
|
|
|
co wy wiecie jezdze juz 2 lata i caly czas wlasnym autem wiadomo jak jest czasem dobrze czasem zle ale 24 non stop w trasie to standard i ja nie widze problemu jechac 24 h |
_________________ ok |
|
|
|
|
krzesło
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 7:32 am
|
|
|
Cytat: | przyznaje racje nie mam pojecia o dragach pobudzajacych |
w takim razie nie wypowiadaj się na ten temat i nie wyzywaj kierowców od narkomanów. |
|
|
|
|
kama123
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 8:18 am do krzesło
|
|
|
ja nie biore dragow, nie znam sie na tym tak swietnie jak ty i wcale nie chce sie znac! zrozum to i nie lap mnie za slowka czlowieku!!! czy ja musze znac narkotyki od a do z zeby wiedziec czy widziec, ze ktos bierze? zastanow sie.
kierowcy biora narkotyki, mam kilku znajomych, ktorzy wprost oswiadczaja, ze bez nich nie dali by rady na tak dluga droge. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 9:12 am
|
|
|
Zdazylo mi sie jechac 23h do Polski (korki) bez zadnych dragow... Jedynie o Coli i Redbulu no i klima na 17st ... |
|
|
|
|
tomkod
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 10:01 am
|
|
|
Gdzie wy jeździcie te 24 h? Ja jeżdżę z Amsterdamu do Stalowej Woli (podkarpackie) i jazda nie zajmuje więcej niż 15-16 godz. Do tego drogi na podkarpaciu każdy wie jakie są i autostrad tam nikt nie widział. |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Śro Cze 24, 2009 10:39 am
|
|
|
Pogadamy jak utkniesz w korku w niemczech na kilka godzin... 23h jechalem na boze narodzenie 2008 z okolic Hagi do Wroclawia. Normalnie ta trasa zajmuje mi kolo 10h |
|
|
|
|
|