Przesunięty przez: Gochna H Nie Cze 28, 2009 4:01 pm |
opel astra'"94 |
Autor |
Wiadomość |
schelte
Poczatkujacy
Wiek: 54 Dołączyła: 03 Maj 2009 Posty: 29 Skąd: warszawa-bussum
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 2:46 pm opel astra'"94
|
|
|
Witam Was !!!Prosze Was(co maja pojecie}o pomoc mam autko opel astra jw. stary ale kochany!Ostatnio zauwzylam,ze "zre' za duzo benzyny co moze byc przyczyna?Pracowac tylko na wlewanie nie bardzo mam ochote.POMOCY!!! |
_________________ vaneldyk |
|
|
|
|
mserwis
Nieśmiały użytkownik Robert

Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 70 Skąd: Holandia
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 4:33 pm
|
|
|
Obawiam się, że nie obejdzie się bez wizyty w serwisie.
Może być wiele przyczyn, począwszy od zwykłych regulacji, po wymianę pewnych elementów. Poza tym więcej informacji jest potrzebnych do ustalenia przyczyny, czy silnik normalnie pracuje, jakie ma obroty na biegu jałowym, zobacz jak wygląda filtr powietrza (pod kątem zanieczyszczeń).
W serwisie będzie o tyle prościej, że Twoje autko podłączą pod komputer i większość regulacji będą w stanie wykonać za jego pośrednictwem. Polecam serwis! |
|
|
|
|
filnec
Gaduła

Pomógł: 3 razy Wiek: 44 Dołączył: 20 Lut 2008 Posty: 168 Skąd: Twente / Hengelo
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 6:19 pm
|
|
|
schelte, nie znam się za dobrze na mechanice pojazdów i może to nic, ale problemem może być wyciekanie paliwa; jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś upewnij się czy nic ci nie kapie przy włączonym silniku. |
|
|
|
|
robNL
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 6:35 pm
|
|
|
ms serwis - ty chcesz pod komputer stara astre podlaczac?? gdzies ty sie mechaniki uczyl? co ci moze ten komputer pokazac w starym samochodzie? chyba to czy zarowki sie swieca. po prostu trzeba podjechac do byle faceta ktory conieco sie zna na samochodach i niech rzuci okiem czy nie widac cos na szybko a jak nie to poszukac niedrogiego warsztatu. znam kilka ale w okolicy hoofddorp. |
|
|
|
|
Bobster
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 7:22 pm Re: opel astra'"94
|
|
|
schelte napisał/a: | :088: Witam Was !!!Prosze Was(co maja pojecie}o pomoc mam autko opel astra jw. stary ale kochany!Ostatnio zauwzylam,ze "zre' za duzo benzyny co moze byc przyczyna?Pracowac tylko na wlewanie nie bardzo mam ochote.POMOCY!!! |
Jak by co to ja też znam w Haarlem dobry i nie drogi.Jak jesteś zainteresowany to daj znać na Priv,i podam ci numer.Pozdro |
|
|
|
|
techno_rock
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 5 razy Wiek: 45 Dołączył: 26 Cze 2008 Posty: 86 Skąd: rotterdam
|
Wysłany: Wto Cze 30, 2009 12:51 am
|
|
|
astra ma metalowy zbiornik paliwa ktory lubi korodowac to jest najprawdopodobniej twoja usterka
a jesli chodzi o czytanie bledow w tym samochodzie tez jest to mozliwe tylko trzeba wiedziec jak nie kazdy co czyta auto swiat czy inne durne pismo ma prawo uwazac sie za znawce motoryzacji |
|
|
|
|
radhol
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 7:59 pm
|
|
|
Napisz więcej informacji na temat problemów w twoim samochodzie, to coś poradzimy. Przyczyn zwiększonego zużycia paliwa może być wiele. Nie napisałeś jak auto zachowuje sie na wolnych obrotach i co dzieje się z silnikiem w momencie przyspieszania itd. Potrzebuję do diagnozy również typ silnika, pozdrawiam. |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła

Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2009 2:04 pm
|
|
|
sonda lambda jak jest padnięta to auto automatycznie więcej pali a poza tym to wbij się na jakieś auto forum i tam ci zdiagnozują lepiej niż w serwisie
http://forum.omegaklub.eu/
http://www.astraklub.pl/
http://forum.calibra-team.pl/index.php
tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi sam korzystam a nawet jestem klubowiczem
Polecam aby każdy kto ma problem ze swoim autem,najpierw zaglądał na fora samochodowe,oczywiście forum adekwatne do marki samochodu |
|
|
|
|
doronio
Super gaduła ->OPOLE.ZWM<-

Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 347 Skąd: Amsterdam/Opole
|
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 10:33 pm
|
|
|
Jak to to o czym myśle to mam dwie informacje- jedna dobra druga zła- przechodziłem przez to dwa miesiące temu <też astra tylko, że 2000 rok> a wiec najprawdopodobniej to tlyko termostat (sprawdź temp. silnika na desce rodzielczej w czasie jazdy jak nie dochodzi do 90 stopni to napewno to) gorsze jest to, że do astr z tego rocznika termostat znajduje się za razrządem i trzeba sciagnac caly rozrzad, żeby wymienic czesc ktora kupisz za 12 e. Mialem tak dwa miesiace temu a spalanie skoczylo mi z 6 litrow do blisko 10 (sic!) a wiem, że w astrach lubi termostat padac. Wiec w czasie jazdy patrz na temp. silnika i bedziesz wiedział, czy to to co wydaje sie najbardziej prawdopodobne.
Pozdrawiam. |
_________________ Pomóż
http://www.poomoc.pl |
|
|
|
|
|