NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Farbowanie włosów
Autor Wiadomość
anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 10:35 am   Farbowanie włosów

Hejka , szukam jakieś dobrej , zręcznej i znającej się na farbowaniu włosów długich osóbki :-)
Mam farbę , ale boję się sama to zrobić bo nie widzę nic z tyłu i pewno pomazałabym sobie całą szyję hihiihihhiihhi.
A do fryzjera to za bardzo nie chce mi się iść bo jak mam płacić 30 e za nałożenie farby to troszkę przesada

mamqa 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 10:48 am   

anisia misia napisał/a:
Mam farbę , ale boję się sama to zrobić bo nie widzę nic z tyłu i pewno pomazałabym sobie całą szyję

W razie czego posmaruj pasta do zebow (mozna tez cytryna) i potem wacikiem nasaczonym tlustym kremem sciagaj... zejdzie razem z kolorem, potem jedno-dwa mycia i po problemie ;)

anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 11:05 am   

Ale tą pastą do zębów lub cytryną to już po zafarbowaniu włosów posmarować na brudne ciało ? a ile trzymać i potem ściągać kremem ?

[ Dodano: Wto Lip 14, 2009 11:42 am ]
:039: DZIĘKI :039:

mamqa 

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 3:08 pm   

anisia misia napisał/a:
Ale tą pastą do zębów lub cytryną to już po zafarbowaniu włosów posmarować na brudne ciało ? a ile trzymać i potem ściągać kremem ?

Mi tak poradzila ostatnio fryzjerka-kolezanka kolezanki ktora zamiast od razu wytrzec mi farbe z karku zostawila to... a ze farbowalam sie na ciemno, krotkie wosy to wygladalam tragicznie... ja zrobilam cytryna, wytrzymalam chwilke i wycieralam, strasznie szczypalo. Ale pasta dalo niezle efekty, poczekalam 5 minut zanim wycieralam. W kazym razie na drugi dzien po kolejnym prysznicu nie mialam juz sladow :)
A nie pomstuje bo fryzurke zrobila mi super :)

MartaAmsterdam 
Gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 4:11 pm   

Mi fryzjerka smarowala czola wazelina przed nalozeniem farby. Ulatwia to zmycie farby ktora ewentualnie sie mozesz pomazac jak bedziesz farbowac.

30 euro za farbowanie calych wlosow to jeszcze dobra cena. W zwyklym salonie ostatnio zaplacilam 40 euro za farbowanie samych odrostow (3cm)!

Pozdrawiam :039:

anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Wto Lip 14, 2009 4:15 pm   

Właśnie , dzięki za dobre rady :-)
Ostatnio z 2 miechy temu byłam u Fryzjerki w salonie i za dekolaryzacje ( ściągnięcie paskudnego ciemnego koloru ) i nałożenie nowego zapłaciłam aż 80 e ! Dlatego na same nałożenie farby nie zabardzomi się usmiecha iść bo powiedziłą że zapłacę mniej niż teraz , ale ile mniej ihihihi , 40 pewno :119:

[ Dodano: Wto Lip 14, 2009 4:18 pm ]
Jak byłam w Polsce to kupiłam sobie parę farbek na zapas , za jedną dałam niecałe 20 zł a tu 15 e chyba kosztuje to mam dwie zamiast jednej :036:

Ewa P 

Pomogła: 14 razy
Wysłany: Wto Lip 14, 2009 9:34 pm   

NIestety, fryzjer w Hoalndii jest drogi! a moze inaczej, jest adekwatny do tutejszych zarobkow i uwazam osobiscie ze 30euro za fryzjera to smiesznie malo, bo w Polsce w salonie dobrym, zaplacisz wiecej niz 300 zl za farbowanie i ciecie.

Zreszta, farbowanie farbowaniu nie rowne, zalezy czym farbujesz, jak, czy calosc, jak dlugosc itd. Jesli wlosy sa dlugie i geste to nie polecam robic samemu, bo mozesz ich sama nie pokryc w calosci.

anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Czw Lip 16, 2009 7:55 pm   

Wiecie co numer jak nie wiem ,
Nie jestem osobą początkującą w farbowaniu włosów , zawsze robiłam to u fryzjera ( jak byłam małolatą to szamponami sobie sama w domu farbowałam i było okey ) i numer jak nie wiem ,
Postanowiłam sama zafarbować włosy w domu farbą L'OREAL Casting Creme Gloss i wiecie co robiłam jak trzeba i jak napisali a tu ząg włosy wysuszyłam i one wcale nie zmieniły koloru , są takie same jak były przed farbowaniem , numer jak nie wiem , wyglądają tak jakbym po prostu je umyła , szok co się stało ? :081: :081:

Ewa P 

Wysłany: Czw Lip 16, 2009 10:22 pm   

To co napisalas to jest szampon do wlosow i nie posiada amoniaku wiec jesli wybralas odcien podobny do Twojego koloru wlosow to mozliwe ze tylko go wzmocnil i nic wiecej.

Ja sama farbuje Castingiem Loreal juy dlugi czas, po kilku myciach kolor calkowice sie zmywa do poprzedniego.

anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 10:03 am   

Powaga ? A napisane że to farba aż 4 ry razy czytałam opakowanie i ani słowa że to szampon koloryzujący ihhihiihhihi ale numer , to sobie dobrze zrobiłam ihihihiihi
A jaka jest dokładna nazwa farby do włosów L'OREALA bo tych nazw L'OREALA jest mnustwo..........
Dzięki za informacje kochani .............

Ewa P 

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 11:36 am   

No tak, bo jest napisane ze to farba ALE BEZ amoniaku, dlatego dziala jak szampon. Najlepiej czytaj na opakowaniu czy ma amoniak, jesli tak to zawsze dziala jak farba a nie jak szampon,

Napewno Loreal Excellence to jest farba i LOreal Recital Preference tez i Loreal Excell 10, naklada sie ja tyylko na 10 minut i dziala jak farba, ma amoniak, ale mniejsza ilosc.

anisia misia 
Poczatkujacy
anisia

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 11:46 am   

To L'REAL EXCELLENCE I RECITAL PREFERENCE najlepiej kupić bo ta trzecia ma mało amoniaku , oki dzieki za informacje , czemu wczesniej nie wpadło mi do głowy o tym amoniaku hihihihiih
A musi mieć określoną ilość tego amoniaku w farbie by działało 100 % jak farba od fryzjera ?
Nie oceniony jest internet , ;-)

Ewa P 

Wysłany: Pią Lip 17, 2009 5:05 pm   

Mysle ze zawartosc amoniaku w farbach jest podobna.

Poczytaj tutaj http://www.badz.pl/kosmet...e_recenzje.html

walentyna66 
Poczatkujacy
wella66

Wysłany: Śro Paź 28, 2009 6:57 pm   

Kto wie ile się płaci za pasemka w Holandii ? :039:

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Paź 28, 2009 7:07 pm   

walentyna66, roznie w zaleznosci do jakiego salonu sie udasz

Coupe soleil 30 euro

http://www.salonnuance.nl/pdf/prijslijst_2009.pdf

( ͡° ͜ʖ ͡°).
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Paź 28, 2009 7:09 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu