NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Wto Sie 25, 2009 9:25 pm
uwaga na iro81 z Den Haag
Autor Wiadomość
Bobster 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sie 24, 2009 10:08 pm   uwaga na iro81 z Den Haag

Uwaga na iro81 tu jest link do tego pana http://www.niedziela.nl/f...pic.php?t=54730
-nie zna się
-zapłaciłem kupe kasy za części które ten pan mi kazał kupić i nie dały rezultatu(kompletny brak wiedzy o komputerach)
-wmawia żeczy które mają niby nie działać a działają
-na moich oczach pewien Pan w sklepie z częściami komputerowymi pokazywał mu jaki co zamontować i przykręcić do twardego dysku aby go zamątować a w opisie ma że się tym zajmuje)

Naprawde ostrzegam przed iro81,brak wiedzy i kłamstwo.
Zadzwonił do mnie że komputer mój jeest zrobiony,a po przyjeżdzie na mniajsce okazało się że nie zainstalował mi sterowników do karty graficznej bo nie wie jak znaleść
OSTRZEGAM PRZED IRO81!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Taki koszt imprezy u Pana iro81 kosztował mnie ze wszystkim 276 euro,a nic nie mam zrobione,a wymówka była prosta "nie wiem,co i dla czego,nie możliwe.na pewno nie"

Iro81 

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 12:42 am   

Witam Pana Bobstera - byłego kolege.
Nawiazujac do postu,Pan ten przywiozl mi laptota,w ktorym chcial zainstalowac system... Okazalo sie,ze moj "inteligentny byly kolega" zanim go do mnie przywiozl sam probowal go naprawic,a jak sie okazalo po tescie w Biosie uszkodzony byl dysk twardy. Proby naprawienie nie powiodly sie:( Poinformowalem Go ze bedzie muisial zakupil nowy dysk-innego wyjscia nie bylo.
Bobster napisał/a:
na moich oczach pewien Pan w sklepie z częściami komputerowymi pokazywał mu jaki co zamontować i przykręcić do twardego dysku aby go zamątować a w opisie ma że się tym zajmuje)

Z tym moge sie zgodzic,nie bede klamal,ale musze dodac ze kazdy sie uczy z czasem,a zazwyczaj mam do czynienia z komputerami DeskTop (stacjonarne) a w laptopach przewaznie instaluje SoftWare. Wszyscy jestes tylko ludzmi i mamy prawo popełniac bledy...
Odnosnie laptopa: byl on stworzny pod system operacyjny "Vista" a kolega uparl sie na "XP-eka". (Probawalem mu to wyperswadować,ale sie nie dalo...)
Odnosnie sterownikow: Byly one dostepne tylko czesciowo w wersji XP,a nie Visty. Nie bylem w stanie nic zrobic.
Staralem sie wytlumaczyc ale kolega byl gluchy na moje slowa.... Zaznaczam iz zajmowalem sie tym latpotem az 3 dni,po pare godzin,popedzany przez natretne telefony wlasciciela. Za cala usluge (wymiany,ganianie po sklepach,kombinowanie,instalowanie...) zarzadalem sobie tylko 40 euro!!!!
Od samego poczatku przypuszczalem ze moga byc z tym problemy,ale i tak probowalem mu pomoc- i takie za to dostalem podziekowanie!! DZIEKUJE PANU BARDZO!!
PS. Gdzie bys sie z tym nie wybral,wszedzie moglbys miec z tym problemy i watpie zeby ktokolwiek za te pieniadze probowal sie tego podjac!!
Wiec prosze mi nie robic antyreklamy,nie milo z Pana strony... Jesli nie ma Pan o czyms zielonego pojecia to nie powinien sie Pan wypowiadac...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej walce z laptopem!!!

CENNIK:
Zakup dysku(500 GB): 84 euro
Robocizna: 40 euro
Razem wszystko wynioslo 124 euro.
A gdzie 150 ktore Pan tu podal?? Chyba Pana auto duuuuzo pali.

Bobster 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 6:45 am   

Iro81 napisał/a:
Witam Pana Bobstera - byłego kolege.
Nawiazujac do postu,Pan ten przywiozl mi laptota,w ktorym chcial zainstalowac system... Okazalo sie,ze moj "inteligentny byly kolega" zanim go do mnie przywiozl sam probowal go naprawic,a jak sie okazalo po tescie w Biosie uszkodzony byl dysk twardy. Proby naprawienie nie powiodly sie:( Poinformowalem Go ze bedzie muisial zakupil nowy dysk-innego wyjscia nie bylo.
Bobster napisał/a:
na moich oczach pewien Pan w sklepie z częściami komputerowymi pokazywał mu jaki co zamontować i przykręcić do twardego dysku aby go zamątować a w opisie ma że się tym zajmuje)

Z tym moge sie zgodzic,nie bede klamal,ale musze dodac ze kazdy sie uczy z czasem,a zazwyczaj mam do czynienia z komputerami DeskTop (stacjonarne) a w laptopach przewaznie instaluje SoftWare. Wszyscy jestes tylko ludzmi i mamy prawo popełniac bledy...
Odnosnie laptopa: byl on stworzny pod system operacyjny "Vista" a kolega uparl sie na "XP-eka". (Probawalem mu to wyperswadować,ale sie nie dalo...)
Odnosnie sterownikow: Byly one dostepne tylko czesciowo w wersji XP,a nie Visty. Nie bylem w stanie nic zrobic.
Staralem sie wytlumaczyc ale kolega byl gluchy na moje slowa.... Zaznaczam iz zajmowalem sie tym latpotem az 3 dni,po pare godzin,popedzany przez natretne telefony wlasciciela. Za cala usluge (wymiany,ganianie po sklepach,kombinowanie,instalowanie...) zarzadalem sobie tylko 40 euro!!!!
Od samego poczatku przypuszczalem ze moga byc z tym problemy,ale i tak probowalem mu pomoc- i takie za to dostalem podziekowanie!! DZIEKUJE PANU BARDZO!!
PS. Gdzie bys sie z tym nie wybral,wszedzie moglbys miec z tym problemy i watpie zeby ktokolwiek za te pieniadze probowal sie tego podjac!!
Wiec prosze mi nie robic antyreklamy,nie milo z Pana strony... Jesli nie ma Pan o czyms zielonego pojecia to nie powinien sie Pan wypowiadac...
Pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej walce z laptopem!!!

CENNIK:
Zakup dysku(500 GB): 84 euro
Robocizna: 40 euro
Razem wszystko wynioslo 124 euro.
A gdzie 150 ktore Pan tu podal?? Chyba Pana auto duuuuzo pali.

Drogi kolego IRO81,wczoraj odebrałem laptopa od pewnego Pana który ma pojęcie i Laptop chodzi na tym systemie XP z którym Pan sobie nie poradził (wmawiając mi że on nigdy na tym XP nie ruszy,ale prawie cały rok jakoś chodził).
Panu to zajeło 3 dni i nic a Panu który mi pomógł zajeło to 2 godzinki i za dużo miej piniędzy niż Pan ode mnie zażądał.,wydałem kupe kasy i nie 40 euro tylko 100+inne koszta
A co najważmiejsze to laptop działa na tym starym dysku,na tym który Pan stwierdził że jest uszkodzony.
Dając takie ogłoszenie,niestety trzeba mieć pojęcie o komputerach,bo takich oszukanych jak ja może było i mogło by być więcej,Ja myślałem że daje komputer w fachowe ręce,a nie w papudrackie.
Ja również Pozdrawiam i życzę sukcesów w branży komputerowej :039:

agata21229 
Gaduła

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 8:13 am   

Bobster, a dlaczego nie zlozyles reklamacji???

Iro81 

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 3:46 pm   

Panie kolego Bobster nie bede sie tlumaczył bo to nie ma sensu kazdy zostanie przy swojej racji ja tylko dodam ze wziąłem tylko 40 euro a nie 100 jak pan napisał na tym zakoncze ten temat życze powodzenia :039:

Justine 
Super gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 3:56 pm   

Takie sprawy załatwiajcie między sobą a nie jak dzieci na forum. Żałosne.

Tymek 
Gaduła

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 3:59 pm   

Panowie różnie bywa w życiu ale po co prać brudy tutaj.
Najbardziej mnie rozbawiło:
Iro81 napisał/a:
Odnosnie laptopa: byl on stworzny pod system operacyjny "Vista" a kolega uparl sie na "XP-eka"

Ponad 20 lat siedzę w IT i nadal mnie bawią takie stwierdzenia domorosłych informatyków.

nuska.nl 
Gaduła

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Wto Sie 25, 2009 4:47 pm   

Panie Iro81, laptop to nie maluch (tak jak stary stacjonarny komp), który można rozebrać na części drobne a potem złożyć w garażu. Widać, że naprawa przerosła Pana "umiejętności" i może warto się zastanowić nad następnymi ogłoszeniami typu "fachowiec naprawi" ? Śledziłam ten wątek od początku, dzisiaj rano bobster zamieścił ogłoszenie o sprzedaży tego nieszczęsnego dysku, który Pan kazał zakupić. Co to znaczy ? hmm według mnie zakup był niepotrzebny i kolega bobster ma w plecy kilkadziesiąt euro... A do bobstera - następnym razem zgłoś się do prawdziwego fachowca, bo co tanie to drogie - odwieczna prawda świata :039:

Bobster 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 5:51 pm   

nuska.nl napisał/a:
Panie Iro81, laptop to nie maluch (tak jak stary stacjonarny komp), który można rozebrać na części drobne a potem złożyć w garażu. Widać, że naprawa przerosła Pana "umiejętności" i może warto się zastanowić nad następnymi ogłoszeniami typu "fachowiec naprawi" ? Śledziłam ten wątek od początku, dzisiaj rano bobster zamieścił ogłoszenie o sprzedaży tego nieszczęsnego dysku, który Pan kazał zakupić. Co to znaczy ? hmm według mnie zakup był niepotrzebny i kolega bobster ma w plecy kilkadziesiąt euro... A do bobstera - następnym razem zgłoś się do prawdziwego fachowca, bo co tanie to drogie - odwieczna prawda świata :039:

Dziękuje kolego za poparcie :039:

[ Dodano: Wto Sie 25, 2009 5:53 pm ]
Justine napisał/a:
Takie sprawy załatwiajcie między sobą a nie jak dzieci na forum. Żałosne.

Na tym wątku zakańczam ten post!!
To nie chodzi o pranie brudów,ja tylko ogłosiłem to po to że by inni nie dali się nabrać na usługi IRO81 który nie ma pojęcia o komputerach.
Pozdrawiam :039:
Ostatnio zmieniony przez Bobster Wto Sie 25, 2009 5:54 pm, w całości zmieniany 1 raz  

bobikpl 
Super gaduła
:)

Wysłany: Wto Sie 25, 2009 6:19 pm   

"...Odnosnie laptopa: byl on stworzny pod system operacyjny "Vista" a kolega uparl sie na "XP-eka". (Probawalem mu to wyperswadować,ale sie nie dalo...) ..."

:031: :031: Myślałem że ze śmiechu pęknę :031: :031:
Ostatnio zmieniony przez bobikpl Wto Sie 25, 2009 6:29 pm, w całości zmieniany 6 razy  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi