Które dzielnice w Rotterdamie lepiej omijać z daleka? |
Autor |
Wiadomość |
atenat77
Poczatkujacy atenat77
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 2:54 pm Które dzielnice w Rotterdamie lepiej omijać z daleka?
|
|
|
Zamierzam wynająć mieszkanie w ROtterdamie i moze ktoś powie mi, których się wystrzegać a które są bezpieczne i przyjazne? |
|
|
|
|
joannag
Poczatkujacy tina82
Wiek: 42 Dołączyła: 19 Mar 2009 Posty: 23 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 4:34 pm
|
|
|
Wg mnie Marconiplein nie jest zbyt interesujace(Rotterdam West), Tarwewijk(Rotterdam Zuid), kilka ulic na Charlois tez bywa czasami niebezpieczne. |
|
|
|
|
koza0225
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 7:50 pm
|
|
|
Noord jest przyjaznym miejscem. mieszkam na glownej ulicy tutaj zwaart janstraat, ale mam wielu znajomych w tych mniej uczeszczanych uliczkach i nie zdarzyly mi sie zadne przykre sytuacje. |
|
|
|
|
nuta
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 17 Cze 2009 Posty: 469
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 8:05 pm
|
|
|
ja mieszkalam przez 1,5 roku na ijselmonde i bylo bardzo sympatycznie, odradzam baierlandselaan i troche zuid. |
|
|
|
|
agata21229
Gaduła
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Gru 2008 Posty: 125
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 8:58 pm
|
|
|
Baierlandselaan nawet w ciągu dnia budzi postrach. |
|
|
|
|
joannag
Poczatkujacy tina82
Wiek: 42 Dołączyła: 19 Mar 2009 Posty: 23 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Paź 11, 2009 9:21 pm
|
|
|
Beierlanselan budzi postrach ale nie jest jeszcze tak zle, Midelanstraat niedaleko centrum jeszcze gorsze. |
|
|
|
|
marcelis28
Gaduła
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 03 Cze 2008 Posty: 129 Skąd: Zegveld
|
Wysłany: Pon Paź 12, 2009 8:27 am
|
|
|
Odradzam dzielnicę -Charlois w Rottedamie.Dzielnica zdominowana przez Turków i Pakistańczyków, w przeważającej mierze ludzi gorszego szczebla,często mających konflikt z prawem.Pracuję w tej dzielnicy i często mam okazję naoglądać się scen niczym,sciągniętych z filmu o dzikim zachodzie.... |
_________________ Błądzic jest rzeczą ludzką,czasami nawet konieczną-pod warunkiem ze człowiek umie wyciągnąc odpowiednie wnioski z błędów ,które popełnił..... |
|
|
|
|
Mantissa
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Paź 17, 2009 10:48 am
|
|
|
witam...mieszkam niedaleko Baierlandselaan ale nie moge powiedziec zeby bylo az tak niebezpiecznie...kiedys nawet zostawilam kluczyk w blokadzie roweru...i nikt mi go nie wzial... |
|
|
|
|
josephZWA
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Paź 20, 2009 2:22 pm
|
|
|
joannag napisał/a: | Beierlanselan budzi postrach ale nie jest jeszcze tak zle, Midelanstraat niedaleko centrum jeszcze gorsze. |
W tym przypadku sie niezgodze gdyz uwazam ze middellaanstraat to bardzo fajna i ciekawa czesc centrum rotterdamu, jesli mam jednak ocenic ja pod wzgledem bezpieczenstwa to wyglada to tak samo jak wszedzie czyli po godzinie 20 nie polecam samotnych spacerkow ;] prawie calym rotterdamie skala przestepstwa jest jednakowa bo miasto te slynie z kryminalnosci jak kazdy pewnie wie.
pozdrawiam polonie z middelanstraat ^^ |
_________________ Ostrożnie na oriencie bo świat pełen jest oszustwa na przekręcie |
|
|
|
|
Laura76
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Sty 2009 Posty: 21
|
Wysłany: Śro Paź 21, 2009 10:06 am Hej
|
|
|
Ja mieszkam na Charlois juz bardzo dlugo,czesto wracam bardzo pozno do domu.I jak dotad nie zaowazylam,zeby bylo tak bardzo tu niebezpiecznie.Owszem jest tu duzo Turkow i Pakistancow,ale bez przesady gdzie ich nie ma.A pozatym sa tez normalni Holendzy,no i my Polaki.Pozdrowionka |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Czw Paź 22, 2009 6:35 pm
|
|
|
polecam R-dam Alexander ,naprawde spokojnie |
|
|
|
|
Magdall
Poczatkujacy MagdaMm
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 5:29 pm Re: Hej
|
|
|
Witaj Laura76 chciałabym się przeprowadzić do Rotterdamu i zamieszkać w dzielnicy Charlois tylko byłam tam pokręcić się i zauważyłam że jest dużo ciemo skórych a zależałoby mi żebym mogła mieszkać wśród białych czy znasz może ulice gdzie mieszka najwięcej Polaków. Mieszkasz tam może na Twojej ulicy chcą wynająć jakies mieszkanka bardzo mi zależy na odpowiedzi i na ty żeby tam zamieszkac. Z góry dziękuję:-) |
Ostatnio zmieniony przez Magdall Wto Maj 17, 2011 5:31 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mathilda10
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 7:36 pm
|
|
|
hej
ja mieszkalam w dzielnicy Charlois przez 7 miesiecy, sama. Oprocz niegroznych zaczepek nie spotkalo mnie tam nic nieprzyjemnego. Takze nie nalezy siac propagandy o nieustajacych burdach, wlamaniach i podpaleniach. Unikalam jednak spacerowania w pojedynke, zwlaszcza noca. Jedyna pamiatka do dzis - porysowana szyba w samochodzie. Oczywiscie mieszkac mozna wszedzie, czlowiek sie przyzwyczaja. Mnie sie udalo ale generalnie nie polecam tej dzielnicy.
Ps. Moim zdaniem najlepsza lokalizacja to okolice Kralingen i Hillegersberg.
pozdrawiam |
_________________ urodziłam się po to
aby wygrać |
|
|
|
|
Laura76
Poczatkujacy
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Sty 2009 Posty: 21
|
Wysłany: Wto Maj 17, 2011 10:21 pm Do Magdall
|
|
|
odpisalam Tobie na privat.Pozdrawiam,a decyzje zostawiam Tobie.Zycze powodzenia . |
Ostatnio zmieniony przez Laura76 Wto Maj 17, 2011 10:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Grusia
Poczatkujacy
Wiek: 43 Dołączyła: 05 Maj 2010 Posty: 24 Skąd: BDG,Rotterdam
|
Wysłany: Śro Maj 18, 2011 1:24 pm
|
|
|
Mieszkam również w Charlois ale jakoś nie zauważyłam tutaj szczególnie natężenia przestępczego, mnie się tu podoba mimo tej różnorodności narodowościowej. a co do wieczorów to wiadomo jak wszędzie lepiej samemu się nie ruszać, jak wszędzie mieszkają ludzie i ludziska. |
|
|
|
|
|