Przesunięty przez: pawel1979 Czw Lis 12, 2009 8:03 am |
jakim Cie widza, takim cie napisza |
Autor |
Wiadomość |
A'dam...
A'dam
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 8:50 pm jakim Cie widza, takim cie napisza
|
|
|
Witam serdecznie.
Wlanie wrocilem z zakupow i zbulwersowany jestem tym co zobaczylem.
Duzo mowi sie o zachowaniu Polakow o ich stylu bycia ale oddawanie moczu w miejscu publicznym z odpowiednim komentarzem (oczywiscie nie bede cytowal )przeraza mnie jako Polaka, rodaka tych nieokielzanych i beszczelnych swintuchow, ktorzy nawet sobie nie zdaja sprawy, ze bedac na goscinnych wystepach swiadcza o nas wszystkich.
To irytujace, ze niektorzy z naszych ziomkow "wyplywaja" na swiat tylko po to aby wylac z siebie szambo... brak slow a komentarze i tak sa daremne.
Pozdrawiam A'dam |
_________________ jesli dotarles do dna to masz szczescie...masz sie od czego odbic |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 9:52 pm
|
|
|
Nie bede nawet komentowac |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 9:57 pm
|
|
|
szkoda, ze zdjecia nie zrobiles. moze jakby takie cos upublicznic, to w przyszlosc jeden z drugim by sie zastanowili:) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Mariola101
Super gaduła Strasznie uparta...

Pomogła: 7 razy Wiek: 39 Dołączyła: 08 Lip 2009 Posty: 343 Skąd: Nl
|
Wysłany: Sob Lis 07, 2009 10:01 pm
|
|
|
A ja mysle ,ze to by nic nie dalo .Idzie taka osoba kompletnie pijana i nie mysli co robi?To kultura osobista kazdego czlowieka z osobna i nie wiem czy daloby sie cos wskurac.Albo sie posiada kulture ,albo nie! |
_________________ Im kto wyższy, tym łatwiej i niżej spaść może.
— Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
oklat
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Lis 08, 2009 12:48 pm
|
|
|
Proponuje stworzenie takiego tematu wraz ze zdieciami tych osobnikow moze wtedy sie zatanowia??? i niebada anonimowi. |
|
|
|
|
kargi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Lis 11, 2009 10:54 pm
|
|
|
zal. upublicznie sie sami. |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 7:00 pm
|
|
|
Prosta zasada w wiekszosci ...jestem tu na 2-3 miesiace to moge za przeproszeniem lac i s ...c gdzie mi sie podoba, bo za chwile mnie tu nie bedzie. A co holenderskie to nie moje. Przykre .... a pozniej wielkie zdziwienie ze Polacy sie do siebie nawzajem w sklepach nie przyznaja i boja nawet dzien dobry powiedziec w ojczystym jezyku. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 7:13 pm
|
|
|
A w Polsce tez wszystkim mowisz w sklepie dzien dobry? Ja jak widze Polakow w sklepie czy na ulicy, to nie chodzi o to, ze sie wstydze swoich rodakow, ale to sa nadal dla mnie obcy ludzie, nie widze powodu, zeby nagle z nimi rozprawiac czy wrzeszczec dzien dobry, tylko dlatego, ze sa Polakami. |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 76 Skąd: Zoetermeer/Gdynia
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 8:41 pm
|
|
|
Jedyni polacy sikają na ulicy?
Ogarnij się chłopaku. |
_________________ Tak jestem honofobem
GA 1929 |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 8:53 pm
|
|
|
suska napisał/a: | A w Polsce tez wszystkim mowisz w sklepie dzien dobry? |
tudziez wlasnie
Kuba napisał/a: | Jedyni polacy sikają na ulicy? |
znowu " tudziez wlasnie" . Tylko gdy robi to polak/polka bardziej dotyka nas...i w tym problem...
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
singelnl
Super gaduła
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 8:56 pm
|
|
|
Cytat: | Jedyni polacy sikają na ulicy?
Ogarnij się chłopaku. |
Dokladnie !
Kiedys bedac w samym centrum Berlina zachodniego ,
przechodzilem przez przejscie dla pieszych...gdy tylko znalazlem sie na drugiej stronie ulicy to zorientowalem sie, ze o malo nie wszedlem pod strumyk ktory akurat spadal na chodnik !!!
w samym centrum i posrodku tlumu, pijany Niemiec stal na srodku i sie odlewal
No ale wracajac do tego Polaka.... to chyba tego w sklepie nie robil ??? |
Ostatnio zmieniony przez singelnl Czw Lis 12, 2009 8:59 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Kuba
Nieśmiały użytkownik
Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Lut 2007 Posty: 76 Skąd: Zoetermeer/Gdynia
|
Wysłany: Czw Lis 12, 2009 9:25 pm
|
|
|
Co nas dotyka? Czy to ty sikałaś na ulicy? nie. Ja już swoich serów nauczyłem że ja to nie cała polska. A jak pojawi się nowy i nie rozumie (lub nie chce) to sie pytam czy jest ćpunem bo tylko w Holandii można kupić i zażywać. Wtedy robi się cisza i temat się kończy. |
_________________ Tak jestem honofobem
GA 1929 |
|
|
|
|
aga910
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 141 Skąd: Zwolle
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 1:45 pm
|
|
|
Suska - nie mowie wszystkim dzien dobry w sklepie ale ze 2 razy do mnie powiedziano po polsku i bylo mi milo. Chodzilo mi generalnie o to ze czasem ludzie gdziekolwiek (na ulicy, w sklepie, na stacji ....) boja sie mowic w ojczystym jezyku zeby nie zwrocic na siebie uwagi tych "innych" Polakow.
Oczywiscie kazda nacja ma swoich "olewaczy" ale ja znajac powszechna opinie na temat Polakow bylam zniesmaczona nieraz mijajac grupke pijanych i bluzgajacych Polakow pod sklepem. Jakos holenderska zulownia popija swoje piwka i wina z kartonu w pobliskim parku a nie przed samym wejsciem. I NIGDY nie slyszalam zeby wyzywali od (pip ...pip ...pip) kazdego przechodnia. Moze to przypadek ale widuje obie grupki dosc regularnie i zawsze zachowuja sie jak opisalam. |
|
|
|
|
mikka
Gaduła Fire, walk with me!
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 02 Lis 2009 Posty: 173 Skąd: Tilburg
|
Wysłany: Pią Lis 13, 2009 2:04 pm
|
|
|
singelnl napisał/a: | Cytat: | Jedyni polacy sikają na ulicy?
Ogarnij się chłopaku. |
|
Holendrzy też to robią, nawet w samym centrum miasta. Wystarczy późna pora oraz pełne pęcherze po imprezie firmowej. Jedyna różnica to ta, że zamiast przekleństw opowiadają sobie kawały. |
|
|
|
|
|