NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pytanie dotyczace zamkniecia konta ING
Autor Wiadomość
pablo22 
Poczatkujacy
pablo22

Wysłany: Pon Lis 09, 2009 9:39 pm   pytanie dotyczace zamkniecia konta ING

witam jestem w Polsce i chcialbym zamknac konto w banku ING. Mam karte debetowa oraz konto internetowe, mam 20 E na koncie. Doradzcie co mozna zrobic?

oliwek2 
Gaduła

Pomogła: 11 razy
Wysłany: Pon Lis 09, 2009 9:42 pm   

W "pomocy" na stronie ING jest napisane, ze w takiej sprawie musisz do nich zadzwonic.

Tu jest link do tego pytania: http://www.ing.nl/particu...ggen/index.aspx

Justynka 
Poczatkujacy
Just

Wysłany: Wto Lis 24, 2009 10:03 am   Re: pytanie dotyczace zamkniecia konta ING

pablo22 napisał/a:
witam jestem w Polsce i chcialbym zamknac konto w banku ING. Mam karte debetowa oraz konto internetowe, mam 20 E na koncie. Doradzcie co mozna zrobic?

Witam ja mam podobną sytuację. Z tym, że pracowałam w Holandii krótko (7 tyg.) i musiałam wracać do Polski. Niestety nie zdążyłam zlikwidować konta w ING banku o nazwie BetaalPakket. Zostawiłam tam jakieś oszczędności których nie zdążyłam pobrać, nie posiadam karty ani dostępu do konta przez internet. Z chęcią bym do nich zadzwoniła tyle że nie znam języka. Proszę napiszcie mi co mam robić bo jestem w kropce. Obawiam się że jak dalej będę zwlekać to prześlą mi informację że jestem na minusie i będę musiała oddać im pieniądze zamiast odzyskać te które tam zostawiłam bo się dowiedziałam że opłata kwartalna to prawie 8 euro, a tam za dużo nie zostawiłam - sama dokładnie nie wiem ile bo wyjeżdżałam w pośpiechu. BARDZO PROSZĘ O POMOCNA ODPOWIEDŹ.

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Wto Lis 24, 2009 12:06 pm   

czy mozna tez dzwonic w kogos imieniu? tzn. osoba ktora chce zamknac konto ni mru mru w zadnym jezyku i chcialabym za ta osobe zadzwonic da rade?

Duuvelke 
Mega gaduła

Pomogła: 57 razy
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 12:31 am   

tak... bo konta przez tel nie zamkniesz... przesla ci papiery do domu... ktore trzeba wypelnic i odeslac...
wiem bo 2 dni temu dzwonilam...

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Śro Lis 25, 2009 8:36 am   

no i teraz do tego co napisala kolezanka powyzej. ja tez tak mialam, az 3 razy wysylalam dokument zamkniecie i za kazdym razem dostawalismy list ze jest niezgodnosc podpisu pomiedzy tym co my wysylamy i tym co bylo podpisane przy zakladaniu konta. takze 300 euro jest na koncie co miesiac corazzzzzz mniej a ani pieniedzy wyciagnac nie mozna ani przelewu zrobic ani nic.

p.s.: az mnie smieszy ta niezgodnosc bo sama bylam przy otwieraniu konta i ten pan dokladnie sie tak samo podpisywal (aha zeby nie bylo niedomowien kazdy dokument z prosba o zamkniecie on podpisywal nie JA!)

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 2:58 pm   

Jak mozna nie miec karty do swojego wlasnego konta banowego?

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Śro Lis 25, 2009 5:18 pm   

lusia0101,

Cytat:
az mnie smieszy ta niezgodnosc bo sama bylam przy otwieraniu konta i ten pan dokladnie sie tak samo podpisywal (aha zeby nie bylo niedomowien kazdy dokument z prosba o zamkniecie on podpisywal nie JA!)

Jesli mozna .... co masz na mysli piszac ze'' ten pan .....dokladnie sie tak samo podpisywal ? czy ten pan otwieral Tobie konto czy sobie??
wydaje mi sie iz w tym wypadku chodzi o Twoj podpis (twoje konto, twoj podpis...)
jesli otwierasz wlasne konto w banku to skladasz na oswiadczeniu otwarcia, wzor swego podpisu czy nie o ten podpis chodzi ...
ja mialam sytuacje ,kiedy zamiast mnie maz podpisal przelew ,(od lat robie to osobiscie)
no i bank po tygodniu nam go zwrocil z adnotacja ze podpis nie pasuje do wzoru....

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

lusia0101 
UWAGA! Dyslektyk!

Wysłany: Pią Lis 27, 2009 5:06 pm   

standard ten pan otwieral sobie konto z moja pomoca bo ja bylam w ten dzien z nim.

suska napisał/a:
Jak mozna nie miec karty do swojego wlasnego konta banowego?

on karte ma ktora nie dziala. firma przelala mu jedna tygodniowke ale on od kilku miesiecy nie moze nic z tymi pieniedzmi zrobic! bo karta nie dziala bo jak juz wszytsko dostal to powiedzieli mu ze nie okazal dowodu tozsamosci - paszportu. on wypelnial wszystko na poczcie i podal dowod i ten pan ,,w okienku" wszystko zaakceptowal. wyciagi z banku przychodza, reklamowki od ing przychodza. chlopak teraz do polski zjechal bez tych pieniedzy. a chce je odzyskac.

aneczka26 
Poczatkujacy
anka

Wysłany: Śro Wrz 21, 2011 6:24 pm   

--------------------------------------------------------------------------------

mam pytanie,znajomy kilka lat temu miał konto w banku wrócił do kraju ale na koncie nie pozostawił żadnych środków a wiadomo bank pobiera opłaty za prowadzenie konta,jakie mogą być odsetki po prawie 5 latach czy to sie jakos przedawnia?adres był podany pewnie agencji która pomagała mu to konto założyć.mimo że nie wróci już raczej do holandii to ta niezałatwiona sprawa go gryzie,jakieś wskazówki co zrobić?Jakie mogą być odsetki?

TomekkW 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Lis 05, 2011 12:37 pm   

Ja mam ten sam problem.W 2006 mialem zakładaną firmę jednoosobową a do niej konto w Postbanku.Po kilku tygodniach zjechałem do PL a przed wyjazdem dano mi papiery do podpisu o likwidacje firmy i konta.Teraz dowiaduje sie że niektórym kolegom ani konta ani firmy nie zostały polikwidowane.Czy jest możliwość sprawdzenia czy moja firma została zlikwidowana?AA Czy ING to to samo co Postbank bo na papierach mam 2 loga?
Ostatnio zmieniony przez TomekkW Sob Lis 05, 2011 12:39 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Ainka 
Super gaduła
Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 3:23 pm   

Postbanknalezal do ING i zostal przez nie wchloniety. Nie ma juz Postbanku jest tylko ING.

Katje 
Gaduła

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sob Lis 05, 2011 8:21 pm   

Tutaj jest strona KvK gdzie mozna szukac firm zarejestrowanych w Nl, sprawdz po numerze KvK albo po nazwie (nazwisku?) czy Twoja firma jest jeszcze w registrze.

http://www.kvk.nl/over-de...CFcMm3godQm9kAw

TomekkW 
Poczatkujacy

Wysłany: Nie Lis 06, 2011 9:27 pm   

A jest możliwe zalożenie firmy bez nadania nr kvk?Mam 2 papierki z Belastingu.Pierwszy o nadaniu nr sofi a drugi o nazwie firmy

Perfecta-Podatk 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Lis 09, 2011 12:36 pm   

Witam,
Zamknięcie konta to sprawa która jak najbardziej jest do załatwienia bez konieczności osobistego stawienia się w banku.
Ostatnio zmieniony przez Duuvelke Śro Lis 09, 2011 10:21 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu