NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Pon Sty 04, 2010 11:22 am
Voorlopige aanslag 2008
Autor Wiadomość
Damsza18 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 5:28 am   Voorlopige aanslag 2008

Witam. Dostałem taki dokument z Holandii, ale nie mam pojęcia co z tego dokumentu wynika. Coś z kasą, ale co dokładnie to nie wiem. Nie znam Holenderskiego a tłumaczenie w translatorze to porażka. Mógłby mi ktoś powiedzieć o co chodzi w tym dokumencie? Z góry dzięki. Niżej daje zdjęcia. Można kliknąć żeby powiększyć.

pani_puchatkowa 
Super gaduła

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 7:54 am   

Otrzymasz 1097 euro zwrotu podatku za rok 2008 ale musisz podac twoj numer konta bankowego. Jest to obliczenie tymczasowe co oznacza, ze ostateczna decyzje jeszcze otrzymasz a co za tym idzie suma koncowa moze sie roznic od tej podanej w tym liscie.
Dzial do tlumaczen : http://forum.niedziela.nl...=asc&start=1650 tam tez sie dowiesz jak podac numer konta.

Damsza18 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 8:47 am   

Ja już nic z tego nie rozumiem. Pracowałem w Holadnii 2 tygodnie w roku 2008. Mój brat długo tam pracował i jak się roziczał to mnie jakoś tam dopisał. Coś tam kombinował jeszcze z rozłąkowym na nas (dokładnie to nie wiem bo to jakieś biuro rozrachunkowe prowadziło). Teraz ja dostaję kwotę 1907 E a mój brat ma kwotę 584 E. O co tu chodzi. W tej pierwszej linijce UITBETALING HEFFINGSKORTING(EN) ja mam kwotę 1800 E a w linijce niżej czyli INKOMSTENBELASTING mam 0 E. Mój brat w tej pierwszej ma coś ponad 2300 E (nie pamiętam dokładnie) a w tej drugiej ma odjęte 1800 E. Czy to jest odjęte bo ja dostałem to 1800 E ? Wytłumaczy mi ktoś to? Rozumiecie coś z tego? Z góry dzięki

baileys 
MODERATOR
baileys

Pomogła: 83 razy
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 9:06 am   

Damsza18, wszystko jest ok obliczone te 1800 € to znizka podatkowa na mniej zarabiajacego partnera podatkowego.Wiec tego nie dostales a poprostu brat dostal ta znizke bo ty zarabiales za malo lub wcale.

Damsza18 
Poczatkujacy

Wysłany: Pon Sty 04, 2010 10:00 am   

No tak. To rozumiem. Tylko te dokumenty, które wstawiłem na początku wątku są wystawione na mnie i wynika z nich, że to ja mam odebrać te 1907 E. W tym miejscu co ja mam 1907 to mój brat ma tylko 584 E. pani_puchatkowa napisała, że otrzymam zwrot tego podatku i tu pytanie - dlaczego ja a nie mój brat jak sama piszesz, że to mój brat ma otrzymać tą zniżkę.

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 11:24 am   

Damsza18, na forum jest dzial w ktorym umieszczamy takie posty :074:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi