NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PRoblem z kartą postbanku i ubezpieczeniem
Autor Wiadomość
kubajajo 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 11:42 am   PRoblem z kartą postbanku i ubezpieczeniem

Witam

Mam do Was pytanko. Otoz , gdy pracowalem w Holandii firma wyrobiła mi konto w Postbanku. Na to konto byly przelewane wszystkie moje wyplaty a takze pieniadze za rachunek zdrowotny. To sie tam tak odbywalo , ze gdy pracujesz oni miesiecznie przesylaja ci za ten rachunek zdrowotny okolo 30 euro. Oni placa nawet gdy Ja juz tam nie pracowalem i po prostu po roku to sprawdzali czy pracowalem czy nie i jesli nie to chcieli abym im oddał tą sumę którą mi co miesiąc przesyłali.
No i dzis powstał problem bo od okolo 2 lat jestem w Polsce i nie bardzo sie orientuje co sie dzieje w Holandii, zwlaszcza ze wiekszosc moich rachunkow przychodzi na Holenderski adres mojej bylej firmy.
Wczoraj dostałem znowu informacje poczta od tego ubezpieczenia , ze powinienem wplacic im na konto za rok 2010 , 730 euro !
Wszystko by bylo ok , gdyby nie fakt , ze moja karta bakomatowa Postbank nie działa i nie moge tych pieniedzy wyplacic. Nie wiem co się dzieje i nie wiem jak temu zaradzic. Z tego co wiem to teraz Postbank w Holandii przejol chyba ING ale pewny nie jestem.
Moze doradzicie mi co moge zrobic z tej pozycji zrobic ? Mieszkam w Polsce i nie znam holenderskiego a z angielskim tez cieniutko ( pisac umiem ale juz w rozmowie bede zagubiony)
Z kim powinienem w sprawie swojej nieczynnej karty bankomatowej Postbanku sie kontaktowac i jak?

Z gory dziekie za odpowiedz

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 12:17 pm   

Postbank to teraz ING i wszyscy dostali nowe karty bankowe i dlatego twoja karta nie dziala.
Zadzwon do ING w Holandii i moze dadza ci nowa karte

Monika

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 3:25 pm   

Wiec nowa karta przyszla na adres ktory koresponduje z kontem w ING, jesli oczywiscie jest ono nadal aktywne.

Maxy 
Gaduła
Lucas

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 6:07 pm   

Na adres korespondencyjny przyszedł list z którym musisz się udać do najbliższej palcówki Ing lub na pocztę po odbiór tej karty nowej nikt jej tak sobie nie wysyła musisz ja sam odebrać i masz na to około 12mies taj jest napisane w liście od ING a i też dostaniesz nowy pin do tej nowej karty z chipem. :039:

MiniSmurfin 

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 7:40 pm   

Maxy, to chyba nie byles klientem w Postbanku, karta przychodzi poczta a pin code zostaje ten sam . To o czym piszesz to dotyczy otwarcia konta, wtedy to trzeba osobiscie sie zglosic po karte a pozniej po kod .

Maxy 
Gaduła
Lucas

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 8:16 pm   

MiniSmurfin napisał/a:
Maxy, to chyba nie byles klientem w Postbanku, karta przychodzi poczta a pin code zostaje ten sam . To o czym piszesz to dotyczy otwarcia konta, wtedy to trzeba osobiscie sie zglosic po karte a pozniej po kod .

MASZ RACJE KARTA PRZYSZŁA DO MNIE POCZTA POROSTU NIE PAMIĘTAM JUŻ TO BYŁO JAKIŚ CZAS TEMU ALE MUSISZ POJECHAĆ DO BANKU PO NOWY PIN I AKTYWOWAĆ KARTĘ TRZEBA BYŁO BO KARTA MA NOWY PIN WIEM NA PEWNO. :039:

duza litera odpada, zapoznaj sie z Regulaminem forum
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 05, 2010 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz  

MiniSmurfin 

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 9:17 pm   

Maxy, Napisze tylko, ze zmieniajac Giro na Postbank na ING w ciagu 15 lat nigdy nie dostalam innego pin code. Karte mam juz chyba 10ta i kod mi sie nie zmienil, jedynie wyglad karty .

Ps.: Nastepnym razem nie krzycz.

kubajajo 
Poczatkujacy

Wysłany: Śro Sty 06, 2010 5:01 pm   

No, tylko ciezko mi bedzie ta karte odebrac skoro ja tam nikogo juz nie znam a jestem w polsce.
Jedna wielka dupaaaaaaaaa

[ Dodano: Sro Sty 06, 2010 5:11 pm ]
Wypłacic się kasyz konta w zadnym Polskim oddziale ING pewnie nie da ?

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Śro Sty 06, 2010 6:17 pm   

Nie

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

MiniSmurfin 

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 3:42 pm   

kubajajo, czegos nie rozmumiem, co chcesz placic jak piszesz, ze od 2 lat jestes w Polsce. Nadal jestes ubezpieczony czy jak, piszesz tez, ze wiele rachunkow nadal przychodzi na Twoj adres w Nl. to masz zaleglosci z dwoch lat czy jak :119:
Opcji Mijn Posbank nie masz ?

Wiem, ze to nie moj interes ale probuje cos wymyslec.

kubajajo 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 6:59 pm   

kiedys załozylem jakies ubezpieczenie , cos " Toeslagen " i oni co miesiac przesylali mi okolo 35 euro za to ze pracuje w holandii. I do teraz to przesylaja bo z tego nie zrezygnowałem . Jak minie rok kalendarzowy to poprostu oni sprawdzaja czy w tym okresie pracowalem , jesli nie to całą kase musze im przeslac na konto spowrotem.

Przy okazji moze ktos wie jak z tego zrezygnowac ? O to ich strona : http://www.toeslagen.nl/

mikka 
Gaduła
Fire, walk with me!

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 8:14 pm   

kubajajo napisał/a:
kiedys załozylem jakies ubezpieczenie , cos " Toeslagen " i oni co miesiac przesylali mi okolo 35 euro za to ze pracuje w holandii. I do teraz to przesylaja bo z tego nie zrezygnowałem . Jak minie rok kalendarzowy to poprostu oni sprawdzaja czy w tym okresie pracowalem , jesli nie to całą kase musze im przeslac na konto spowrotem.

Przy okazji moze ktos wie jak z tego zrezygnowac ? O to ich strona : http://www.toeslagen.nl/

Toeslagen to nie jest ubezpieczenie tylko dodatki, do mieszkania, do ubezpieczenia zdrowotnego, na dzieci. I nie dostaje się za samą pracę w Holandii, tylko po spełnieniu określonych warunków.

Zrezygnować można za pomocą:
- telefonu: +31 55 5 385 385, od poniedziałku do czwartku: od 8 do 20, a w piątki do 17
- programu: http://www.toeslagen.nl/download/particulier/

Tylko dowiedz się najpierw jaki Toeslag otrzymujez.

kubajajo 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 12:28 pm   

Witam

otrzymuje zorgtoeslag ! Możesz mi powiedzieć jaki formularz powinienem wypełnić z tej strony ?

Z gory dzieki

mikka 
Gaduła
Fire, walk with me!

Wysłany: Pią Sty 08, 2010 5:04 pm   

Jak zadzwonisz na podany numer to przyślą Tobie formularz do domu. Możesz też zrezygnować za pomocą programu Aanvraag- en wijzigingsprogramma huur- en zorgtoeslag.

Odpowiedz do tematu