NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
BELASTINGDIENST - ZIEKTEKOSTEN!!
Autor Wiadomość
wilk202 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 8:20 pm   BELASTINGDIENST - ZIEKTEKOSTEN!!

AFTREK ZIEKTEKOSTEN EN BUITENGEWONE UITGAVEN - CO TO ZNACZY I CZU TRZEBA TO WYPEŁNIAĆ W ROZLICZENIU PODATKOWYM??

mavd 
Mega gaduła

Pomogła: 45 razy
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 8:55 pm   

To znaczy ze mozna odliczyc od podatku (np. koszty dentysty i inne koszty pomocy lekarskiej ktore sa po za ubezpieczeniem zdrowotnym )

Aftrek ziektekosten to sa koszty dodatkowego ubezpieczenia np.dentysta , koszty ubezpieczenia zdrowotnego Basis nie mozna odliczyc od podatkow

monika

wilk202 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:37 pm   

dzięki kolego mavd, no dobrze, rozliczał mnie moj pracodawca w holandii i wypelnił mi tą rubrykę i jest tam wpisane jakieś 1200 euro, niewiem skad ta liczba, nie kozystałem z usług żadnego lekarza w holandii, czy to oznacza zwrot kosztów ubezpieczenia??

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:39 pm   

wilk202, znaczek sugeruje, ze mavd to kobieta :) no i podpisuje sie imieniem "Monika" :)

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:43 pm   

Wilk , ja bym ci radzila zapytac sie tej osoby skad wzial te 1200 euro , zeby pozniej bylo bez nieprzyjemnych dla ciebie niespodzianek

zwrot ubzepieczenia raczej nie

Monika

wilk202 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 9:50 pm   

Moniko, a może poprostu tego nie wypełniac i po problemie:) co?

MiniSmurfin 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 40 razy
Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:00 pm   

Monika, w ubieglym roku nastapily zmiany. Niestety nie mozna juz odlioczyc aanvullend verzekering ( dodatkowe ubezpieczenie ) http://www.belastingdiens...n_ziektekosten/

Jesli to jest rozliczenie za rok 2009 i taka wysoka kwota jest wpisana to naprawde radze dobrze popytac.

mavd 
Mega gaduła

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 10:18 pm   

Minismurfin podejrzewam ze jest to rozliczenie za 2008 gdyz chyba jeszcze nikt nie dostal jaargrafow ( przepraszam za to spolszczenie ) za 2009 rok .

Wilk zanim zadecydujesz co i jak to lepiej sie zapytac tej osoby za co te 1200 euro i zeby dokladnie kwota po kwocie ci wytlumaczyl

monika

[ Dodano: Sob Sty 09, 2010 10:32 pm ]
Wilk , sprawdz jeszcze czy na zeznaniu jest podany do zwrotu twoj nr konta bankowego i niezgadzaj sie zeby ten facet wpisal swoj numer konta , bo potem on cie zwolni z pracy a ty zostaniesz bez zwrotu.

Monika

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 11:05 pm   

mavd napisał/a:
Wilk , sprawdz jeszcze czy na zeznaniu jest podany do zwrotu twoj nr konta bankowego i niezgadzaj sie zeby ten facet wpisal swoj numer konta , bo potem on cie zwolni z pracy a ty zostaniesz bez zwrotu.

a jak trzeba bedzie oddac zwrot (bo bedzie nienalezny np) to beda Ciebei scigac a nie faceta...

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

wilk202 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 09, 2010 11:18 pm   

wysłałem maila do mojego pracodawcy, jest to rozliczenie za 2008. Poprostu jak mi gość nic nie odpisze to pominę ten punkt w rozliczeniu. Ja pracowałem u niego do końca 2008 r i poźniej odmówiłem przedłużenia kontraktu i wróciłem do Polski, wiem że było mu to bardzo nie na rekę i boję się że specjalnie mi jakieś głupoty popisał.

[ Dodano: Pon Sty 11, 2010 7:36 pm ]
A oto odp mojego pracodawcy: "to suma kosztow ubezpieczenia pokrywanych przez ciebie plus czesc kturo placila firma razem 1210" co o tym sadzicie???

Odpowiedz do tematu