Alergolog |
Autor |
Wiadomość |
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 12:36 pm Alergolog
|
|
|
Poszukuję alergologa dla dziecka lub jakiegoś dobrego pediatry w okolicach Rotterdamu. |
_________________ Wiki |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 5:26 pm
|
|
|
Wiktoria,
najpierw musisz isc z dzieckiem do lekarza domowego
huisarts wypisze (lub nie.... wedlug jego ropoznania ) skierowanie do lekarza w szpitalu lub poliklinice
niestety nie ma tu czegos takiego jak lekarze lub gabinety prywatne |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Sty 13, 2010 5:28 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 10:00 pm
|
|
|
Wiktoria, a w jakim wieku masz dziecko? Bo testow alergicznych i tak nie zrobia malcowi przed ukonczeniem 4 roku zycia. |
|
|
|
|
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 12:51 pm
|
|
|
Mała ma dopiero 1,5 roczku ale pojawiły się czerwone plamy na jej rączkach i policzku ,na rączkach są swędzące ponieważ bardzo rozdrapuje poczym robią się ranki. Córeczka gwałtownie odrzuciła mleko (piła modyfikowane Bebilon)i nic co jest związane z mlekiem niechce wziąć do ust .Prosze o wszelkie porady za które jestem bardzo wdzięczna. |
_________________ Wiki |
|
|
|
|
andevi
Super gaduła
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 29 Wrz 2008 Posty: 326
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 4:38 pm
|
|
|
Dieta eliminacyjna... to chyba jedyne, co pediatra moglby doradzic. Wyglada na alergie pokarmowa.
Ja duzo korzystam z gazetek polskich "Twoje dziecko", jest tez portal tego wydawnictwa
babyonline.pl
Jest tam i encyklopedia zdrowia malego dziecka,mozna tez uzyskac telefoniczna porade pediatry czy alergologa.Coz, tutaj to raczej beda cie odsylac od Annasza do Kajfasza, a leczenia nie podejma:( |
|
|
|
|
Wiktoria
Poczatkujacy Rotterdam
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 10:13 am
|
|
|
Wielkie dzięki wszystkim za porady . |
_________________ Wiki |
|
|
|
|
semilka
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 11:12 pm
|
|
|
Jak najszybciej idź do Huisartsa, on powinien dać Ci skierowanie do dermatologa, a dermatolog mnie skierował na testy alergologiczne. Moja córka też ma skazę białkową i może używać tylko jednego kremu, napiszę Ci skład:
EIGENBEREIDE CREME 200g:
2x na dzień całe ciało.
Triamcinolon Aceton 1=10MC 2g
Vaselinum Album 99g
Cetomacrogolcreme 99g
Nie staraj się smarować niczym tłustym, bo to zaogni jeszcze sprawę i nie zwlekaj z pójściem do lekarza. Mimo, że wyeliminujesz pewne składniki z diety, to i tak to nie przywróci stanu skóry jak było przed wysypem.
Ja córkę zaczęłam smarować i już po jednym smarowaniu widać było poprawę.
Dlatego nie przesuszaj i nie nawilżaj nadmiernie, a ten krem na pewno pomoże. |
_________________ pozdrawiam
semilka |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2010 12:21 am
|
|
|
Bez rozpoznania przez lekarza, na co choruje dziecko chyba na nic sie przyda nawet najlepsza porada forumowa ....
semilka, krem ktorego sklad wymienilas przepisywany jest najprawdopodobniej na recepte
to iz w przypadku twojego dziecka zastosowano w/w lekarstwo nie oznacza iz tak bedzie w przypadku innej osoby czy malego dziecka,
jaka masz pewnosc ze ze mozna go akurat zastosowac w przypadku opisanym przez autorke tematu ?i bez uszczerbku na zdrowiu 1,5 rocznego dziecka??
ostroznosc to podstawa nie leczmy dzieci na wlasna reke....
pozdrawiam |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Sty 21, 2010 12:43 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|