van koppen & van eijk uwaga na niewypłacalnych oszustów |
Autor |
Wiadomość |
Paproch
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 12:00 pm van koppen & van eijk uwaga na niewypłacalnych oszustów
|
|
|
Ostrzegam przed pracą dla tego pośrednika, w moim przypadku są winni kilka set euro za prace do której mnie wysyłali jeszcze przed nowym rokiem! Są znani z wykorzystywania nowo zatrudnionych pracowników, obcinania wypłat i niewypłacania pieniędzy w całości, tłumacząc się jakimiś dziwny historiami. |
|
|
|
|
SnowFlake
Poczatkujacy

|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 3:50 pm
|
|
|
Dokladnie... ja historie ze zmiana systemu placowego dziś usłyszałam po raz drugi... |
|
|
|
|
lukwest
Poczatkujacy westcoast
Wiek: 47 Dołączył: 27 Wrz 2008 Posty: 35 Skąd: NETHERLANDS
|
Wysłany: Pią Sty 29, 2010 1:48 pm Re: van koppen & van eijk uwaga na niewypłacalnych oszu
|
|
|
Paproch napisał/a: | Ostrzegam przed pracą dla tego pośrednika, w moim przypadku są winni kilka set euro za prace do której mnie wysyłali jeszcze przed nowym rokiem! Są znani z wykorzystywania nowo zatrudnionych pracowników, obcinania wypłat i niewypłacania pieniędzy w całości, tłumacząc się jakimiś dziwny historiami. |
Jak nie dostałes pieniędzy to o nie walcz, a nie daj sie zbywać ich "historiami" i nie rób z siebie sieroty losu , najłatwiej napisać oszusci i kropka. No ale skoro chcesz byc wolontariuszem to nim pozostań. Miłej walki o twe euro.
Ps. Tak na marginesie vKvE to tylko pośredniak, nie ma kasy od pracodawcy to nie ma kasy z pośredniaka, dowiedz sie wiecej na ten temat. |
Ostatnio zmieniony przez lukwest Pią Sty 29, 2010 4:06 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
benley
Poczatkujacy
Wiek: 52 Dołączył: 26 Maj 2009 Posty: 2 Skąd: Vlaardingen
|
Wysłany: Pon Lut 15, 2010 3:52 pm Re: van koppen & van eijk uwaga na niewypłacalnych oszu
|
|
|
Paproch napisał/a: | Ostrzegam przed pracą dla tego pośrednika, w moim przypadku są winni kilka set euro za prace do której mnie wysyłali jeszcze przed nowym rokiem! Są znani z wykorzystywania nowo zatrudnionych pracowników, obcinania wypłat i niewypłacania pieniędzy w całości, tłumacząc się jakimiś dziwny historiami. |
poinformuj pracodawce ze zlosisz naduzycia w zwiazkach i urzedzie podatkowym to szybko ci wyplaca to wszystko |
_________________ jestem jaki jestem |
|
|
|
|
zosiais
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 2:25 pm
|
|
|
hejka, a czy jest ktoś kto może powiedzieć co dzieje się na szklarniach lub firmach do których zostaliście wydelegowani z firmy Van kopen? słyszy się różne historie i chciałabym poznać wasze opinie [/list] |
_________________ Life is life |
|
|
|
|
ufopo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:31 am dziwne
|
|
|
bylem w holandi przez van koppena dwa razy i raz przez otto. Powiem tyle van koppen to firma idealna przy otto. Naprawde warunki o niebo lepsze. Jesli masz problemy w van kopenie to polezam szkole zycia w otto. bedziesz inaczej gadal |
|
|
|
|
JaQo
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 4:21 pm
|
|
|
[b]Witam !
chciałbym wznowić temat na temat tej firmy pracy w niej i warunków... jeśli ktoś ma jakiej ciekawe informacje o tym pracodawcy to bd wdzieczny
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 02, 2011 4:54 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
BadSeed
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 6:24 pm
|
|
|
Ja byłam w zeszłym roku na cebulkach, 6 tygodni. Jestem bardzo tolerancyjna i potrafię wiele znieść, więc jak dla mnie było okej. Nie było idealnie, ale w miarę dobrze.
Ludzie byli w porządku. Poza Polakami w hotelu, w którym mieszkałam, byli także Portugalczycy, Czesi, Słowacy- ogólnie sympatyczna ekipa i całkiem kulturalna:)
Co do koordynatorów-nie miałam z nimi jakichś większych problemów, ale z moich obserwacji wynikało, że rzeczywiście zbyt długo trzeba czekać na pomoc z ich strony, oczywiście pod warunkiem, że zdecydowali się jej udzielić. Niektórzy strasznie narzekali, że nie można się z nimi dogadać nawet jeśli chodziło o błahostkę, nie mówiąc już o poważniejszych trudnościach, które niestety podczas mojego pobytu miały tam miejsce. Wyniknęło z tego wiele nieprzyjemności, muszę przyznać. Jednak mnie one nie dotknęły, więc nie biadolę:)
Jeśli chodzi o zakwaterowanie- pokój, w którym umieścili mnie i koleżankę tuż po przyjeździe to była katastrofa. Ale wystarczyło uprzejmie się dogadać i przenieśli nas do innego, czteroosobowego z kuchnią, bo w następnym tygodniu mieli dojechać chłopaki. W sumie był nie za wielki, ale i tak nie spędzałam tam zbyt wiele czasu; mi taki metraż wystarczył, żeby po pracy coś sobie ugotować, wziąć prysznic i się wyspać:P Śmieszne były dla mnie jednak kary pieniężne za nieutrzymanie porządku- z tego co wyczytałam na tym forum egzekwowanie opłat za nieporządek w pokoju jest nielegalne, szkoda, że tak późno się dowiedziałam.
A jeśli chodzi o finanse- jestem usatysfakcjonowana. Wypłacali tyle ile należy, niektórym osobom coś tam zalegali, ale jak się zadzwoniło do biura w Hadze (o ile dobrze pamiętam) w miarę szybko to naprawiali. Ja nie miałam żadnych problemów, dostałam pieniądze także już po powrocie do Polski- co do eurocenta.
Ogólnie mam miłe wspomnienia z tego wyjazdu, mimo, że głównie się tam pracowało- w końcu taki był cel tej podróży; jestem jednak na tyle zadowolona, że zamierzam tam wrócić w tym roku. I myślę, że na dłużej, jeśli będzie taka możliwość. |
_________________ : ) |
|
|
|
|
|