USG BEZ SKIEROWANIA, OKOLICE HAARLEM LUB LEIDEN- PILNE!!! |
Autor |
Wiadomość |
maniaK.
Poczatkujacy maniaK.
Wiek: 43 Dołączyła: 11 Lis 2009 Posty: 37 Skąd: noordwijkerhout
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 7:03 pm USG BEZ SKIEROWANIA, OKOLICE HAARLEM LUB LEIDEN- PILNE!!!
|
|
|
Czy ktoś może wie, gdzie można zrobić USG bez skierowania od lekarza rodzinnego, odpłatnie? Chodzi mi o okolice Haarlem lub Leiden. Bardzo proszę o szybką poradę, z góry dzięki. |
|
|
|
|
emes
Gaduła
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 27 Lut 2008 Posty: 171
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 7:27 pm
|
|
|
Ale USG czego? Jesli ciazy to zobacz w google 'pretecho' w poblizu swojej miejscowosci.
Innego USG nie zrobisz bez skierowania lekarza, a juz na pewno nie prywatnie. |
|
|
|
|
maniaK.
Poczatkujacy maniaK.
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:02 pm
|
|
|
usg jamy bzusznej, mam silne pourazowe bóle brzucha, byłam u rodzinnego ale stwierdził, że może bolec po urazie. Ja się jednak boję, że mogło dojść do uszkodzenia narządów wewn., bo ból trwa już 10 dni. |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys

Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 8:04 pm
|
|
|
maniaK., to idz na pierwsza pomoc do szpitala i powiedz ze bole sie nasilily. i nie wiesz co jest a bol jest coraz silniejszy. |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
maniaK.
Poczatkujacy maniaK.
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 9:22 pm
|
|
|
ale czy na pierwszą pomoc mogę jechać bez uprzedniej konsultacji z rodzinnym?
Wczoraj jak dzwoniłam do szpitala to powiedziała mi, zebym najpierw zadzwoniła do przychodni lub po 17-na dyzur lekarski, i zobaczyła co powie lekarz. A jak wiadomo- tutaj przepisują tylko paracetamol i ibuprofen.Paranoja w tej Holandii. |
Ostatnio zmieniony przez maniaK. Śro Sty 20, 2010 9:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jakusto3
Nieśmiały użytkownik
Pomogła: 3 razy Wiek: 37 Dołączyła: 22 Sty 2009 Posty: 75 Skąd: Leeuwarden/RZE
|
Wysłany: Śro Sty 20, 2010 9:32 pm
|
|
|
Mozesz jechać bez konsultacji z lekarzem rodzinnym.
Mówisz na miejscu o co chodzi i powinni ci wykonać badanie
Oni tak zawsze mówią; mnie z krwotokiem wewnętrznym też kazali leżeć w domu i jeść paracetamol tyle tylko,że to już nie pomagało |
Ostatnio zmieniony przez jakusto3 Śro Sty 20, 2010 9:34 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|