NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gochna H
Pon Lis 14, 2011 6:10 pm
Przewoznik LANGOSZ Przestroga
Autor Wiadomość
cichy00 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 10:49 am   Przewoznik LANGOSZ Przestroga

Mialem ostatnio pecha podrozowac busem przewoznika LANGOSZ na trasie NL-PL
Zostalem oszukany i postawiony w sytuacji bez wyjscia.
Ale moze od poczatku, poniewaz pozostawalem bez pracy i srodkow do zycia postanowilem wrocic do Polski, mialem jedynie kwote na oplacenie podrozy, umiescilem na niedzieli ogloszenie, iz poszukuje transportu, opisalem gdzie lezy moja miejscowosc. Zglosila sie do mnie firma LANGOSZ. Pan przez telefon obiecal dowiezc mnie pod sam dom za kwote 50 euro. Wieczorem tego samego dnia wsiadlem juz do busa, prawie mijalismy granice NL/D kiedy kierowca oswiadczyl ze za ta kase szef kazal mnie wysadzic 50 km od mojej miejscowosci i zebym sobie zalatwial transport. Ten sam czlowiek wczesniej obiecal co innego i wiedzial ze nie mam ani centa ani grosza wiecej. Po paru telefonach zostalem wysadzony na stacji benz 60 km od mojej miejscowosci i dostalem 20 zl na pociag, to wszystko !!
Tylko dzieki zyczliwosci przypadkowych ludzi dotarlem na dworzec PKP i wreszcie do domu.

Dodam ze od pozostalych pasazerow takze probowano wyciagnac wiecej kasy za podroz juz kiedy bylismy w trasie zamiast 45 euro np 60

ODRADZAM Tę firme, na prawde kiedyś to sie źle skończy, ucierpi pasażer albo przewoźnik.

mimi1982 
Nieśmiały użytkownik
Razi mnie fałsz

Wysłany: Pią Lut 12, 2010 10:43 pm   

Dostałam od znajomych ich wizytówkę,ale jeśli są nie w porządku i klientów mają za nic,to będę się od nich trzymać z daleka i nie skorzystam z ich usług.
Dzięki za info i przykro mi,że zostałeś tak potraktowany-złodziei i oszustów nie brakuje na świecie...

Administrator2 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Nie Lut 14, 2010 8:42 am   

Prosimy o nr tel do firmy LANGOSZ.

mikka 
Gaduła
Fire, walk with me!

Wysłany: Nie Lut 14, 2010 4:23 pm   

+48506185909

Ze strony http://www.langosz.com.pl

Artur-Transport 
Poczatkujacy
Artur-Transport

Wysłany: Sob Mar 20, 2010 8:02 am   

<ogłoszenie usunięte>

<ogłoszenia umieszczamy w serwisie ogłoszeniowym na: http://www.niedziela.nl/ogloszenia >

<lista legalnych firm przewozowych jest dostępna w Informatorze: http://www.niedziela.nl/transport-przewozy >
Ostatnio zmieniony przez Administrator2 Sob Mar 20, 2010 8:43 am, w całości zmieniany 1 raz  

OoCLouDoO 
Poczatkujacy
Heaven in Me

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 8:48 pm   

Hohooho a to ci
Ja osobiscie LANGOSZEM jechalem ze 3moze 4 razy az ciezko mi uwierzyc ze ci taki numer wykrencili kierowcy
Ale domyslam sie czemu
A wiec w firmie langosz jest zatrudnionych dokladnie 3kierowcow ! a wlascicielem jest 25-28letni chlopak ktory nie odmawia klijentom i wynajmuje innych kierowcow byle nie zawiesc nas
wiec Cichy00 Postaraj sie przypomniec jak mial na imie delikfent i jak wygladal (ze wzglendu imiennikow) to wtedy bedzie mozna zlozyc skarge i zapytac sie czy takie cos mialo miejsce ze kazal wysadzic kogos nie pod domem bo watpie by to byla jego decyzjia
bo raczej to kierowca albo mial lenia w dupci i nie chcialo mu sie jechac nie po drodze albo spieszylo mu sie do domu z jakis powodow
czekamy na opis i imie kierowcy
pozdro

anetka125 
Poczatkujacy
anetka125

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 9:45 pm   

Ja równiez nie zgodze się z opinią cichy00 - Ja kilkakrotnie miałam PRZYJEMNOŚĆ podróżować z tą Firmą i nie mam żadnych zastrzeżeń. Odbierają z adresu i zawożą pod wskazany adres, bardzo mili , odpowiedzialni i kulturalni kierowcy. Z całym przekonaniem mogę tą Firmę polecić wszystkim, którzy tanio, bezpiecznie , wygodnie i w miłej atmosferze chcę dojechać do Polski bądź Holandii.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Lis 02, 2010 10:18 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Estamos 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 6:52 am   

Ja bym z busa nie wysiadł.
Moim zdanie jeśli doszło do takiej sytuacji należało zadzwonić do właściciela, który obiecał Cię dowieźć na miejsce.
Takie odradzanie bo mnie źle potraktowano, a sam nie wspominam nic o domaganiu się swoich praw u kogoś "wyżej" jest niepotrzebne.
Anetka pracujesz w marketingu?

anetka125 
Poczatkujacy
anetka125

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 8:21 am   

Nie pracuje w marketingu, jeszcze takiej roboty w Holandii nie znalazłam:)

309 
Poczatkujacy
309

Wysłany: Śro Lis 03, 2010 6:47 pm   

niewiem co zaszło kolego ale według mnie piszesz głupoty max... pierwsza sprawa ze Langosz smiga za 60 euro...druga iż...ja mieszkam w kierunku kłodzka i wiem że,, tam mało kto smiga chyba że jest więcej ludzi... i jakoś jestem zostawiany na orlenie ale chłopaki zawsze zamawiają jurka taxi i płacą a by odwiuzł na pkp... więc nie miałem z nimi nigdy problemu...i kieroców jest 3.... Jarek..Moras....i jakiś nowy darek...ja tam polecam tą firmę...jestem zadowolony w 100%..pozdrawiam...

on1234 
Poczatkujacy
:)))

Wysłany: Nie Lut 13, 2011 1:01 pm   pRZEWOZNIK langosz Uwaga !!!!!!!!!

Witam.....

Co do firmy przewozowej Langosz hm..... Duzo by tu mowic nie mialem takiej sytuacji jak kolega u gory ze zostawili go na stacji paliw, ale mojego przyjaciela historia jest calkiem interesujaca pewna osoba wlasnie pojechala do polski i obiecali dowoz do miejsca zamieszkania , w czasie jazdy kierowca ktory prowadzili busa firmy przewozowej langosz powiedzial ze ma teraz zaplacic w polowie drogi do domu albo wysadzi ja 100 km od miesca zamieszkania zabierze bagaże i wysle fakture za przewoz chyba ze zaplaci odrazu a i tak nie dojechala na miejsce. Woza w kolo miesca zamieszkania i chca wiecej pieniedzy .

Uwazajcie na ta firme dziekowa Narty firma lengosz ma leb obdarty :) )))

LANGOSZ 
Poczatkujacy
Przewóz Osób

Wysłany: Nie Lut 13, 2011 11:03 pm   DO PANI SANDRY

post w calosci edytowany

prosze nie umieszczac na forum danych personalnych innych osob
tego typu posty prosze kierowac bezposrednio na priv
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pon Lut 14, 2011 12:11 am, w całości zmieniany 2 razy  

nuta 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Nie Lut 13, 2011 11:19 pm   

haha dobree

LANGOSZ 
Poczatkujacy
Przewóz Osób

Wysłany: Pon Lut 14, 2011 8:30 am   Do Pani Sandry

Do on1234--->Cała sytuacja którą opisujesz miała miejsce na dzisiejszym zjeździe i faktycznie jest bardzo interesująca, tylko że opisując ją kłamiesz. Pani Sandra zamówiła sobie busa z Rijen do Polski chciała jechać do Czastar(woj łódzkie) przy zamawianiu busa została powiadomiona, że do Czastar nie pojedziemy i zostanie zawieziona do Kluczborka i na to się zgodziła. Przy wsiadaniu powiedziała ze zapłaci na miejscu( czyli w kluczborku) zgodziliśmy się na to jednak w czasie podróży powiedziała, że nie zapłaci 60 euro tylko mniej, bo nie zostanie zawieziona pod dom jadnak wcześniej było uzgodnione do Kluczborka.Więc nie będziemy się bawić zapłaci czy nie zapłaci, każdy klient płaci przy wsiadaniu do busa, a Pani myśli, że wszystko jej można więc postawiliśmy ultimatum, albo zapłaci, albo dalej nie pojedzie, bo ile można się prosić, a że nie można zabierać dowodów tożsamości to nie wydajemy bagażu póki należność nie zostanie uregulowana. Bagaż oczywiście jest u nas do odebrania po zapłacie w stanie nie naruszonym.Wszystko zakończyło się oczywiście tak , że ta pani zapłaciła i została zawieziona do Kluczborka. Drodzy Państwo żaden przewoźnik przy zdrowych zmysłach nie pojedzie z Opola do województwa łódzkiego z jedną osobą , owszem została kiedyś odwieziona pod dom, ponieważ oszukała nas twierdząc , że Czastary są koło Gorzowa śląskiego, a my wierząc tej Pani na słowo nie sprawdziliśmy tego.Poza tym na naszej stronie jest informacja jakie województwa są przez nas obsługiwane i niewiedza tej Pani nie jest dla nas tłumaczeniem. Także Pani Sandro przestrzegam ponieważ zgodnie z art.212§1 oraz art.212§2 kodeksu karnego możemy i w razie potrzeby niezawachamy oskarżyć Panią o zniesławienie Firmy. Art 212§1 art.212§2 kodeksu karnego brzmi:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Proszę o sprostowanie kłamstwa, które umieściła Pani na portalu www.niedziela.nl w przeciwnym razie będziemy musieli wyciągnąć z tego konsekwencje

Pozdrawiam
FIRMA LANGOSZ

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pon Lut 14, 2011 10:16 am   Re: Do Pani Sandry

LANGOSZ napisał/a:
Do on1234--->Cała sytuacja którą opisujesz miała miejsce na dzisiejszym zjeździe i faktycznie jest bardzo interesująca, tylko że opisując ją kłamiesz. Pani Sandra zamówiła sobie busa z Rijen do Polski chciała jechać do Czastar(woj łódzkie) przy zamawianiu busa została powiadomiona, że do Czastar nie pojedziemy i zostanie zawieziona do Kluczborka i na to się zgodziła. Przy wsiadaniu powiedziała ze zapłaci na miejscu( czyli w kluczborku) zgodziliśmy się na to jednak w czasie podróży powiedziała, że nie zapłaci 60 euro tylko mniej, bo nie zostanie zawieziona pod dom jadnak wcześniej było uzgodnione do Kluczborka.Więc nie będziemy się bawić zapłaci czy nie zapłaci, każdy klient płaci przy wsiadaniu do busa, a Pani myśli, że wszystko jej można więc postawiliśmy ultimatum, albo zapłaci, albo dalej nie pojedzie, bo ile można się prosić, a że nie można zabierać dowodów tożsamości to nie wydajemy bagażu póki należność nie zostanie uregulowana. Bagaż oczywiście jest u nas do odebrania po zapłacie w stanie nie naruszonym.Wszystko zakończyło się oczywiście tak , że ta pani zapłaciła i została zawieziona do Kluczborka. Drodzy Państwo żaden przewoźnik przy zdrowych zmysłach nie pojedzie z Opola do województwa łódzkiego z jedną osobą , owszem została kiedyś odwieziona pod dom, ponieważ oszukała nas twierdząc , że Czastary są koło Gorzowa śląskiego, a my wierząc tej Pani na słowo nie sprawdziliśmy tego.Poza tym na naszej stronie jest informacja jakie województwa są przez nas obsługiwane i niewiedza tej Pani nie jest dla nas tłumaczeniem. Także Pani Sandro przestrzegam ponieważ zgodnie z art.212§1 oraz art.212§2 kodeksu karnego możemy i w razie potrzeby niezawachamy oskarżyć Panią o zniesławienie Firmy. Art 212§1 art.212§2 kodeksu karnego brzmi:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.

§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Proszę o sprostowanie kłamstwa, które umieściła Pani na portalu www.niedziela.nl w przeciwnym razie będziemy musieli wyciągnąć z tego konsekwencje

Pozdrawiam
FIRMA LANGOSZ

Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia - widocznie nie wszystko co tu na forum pisza ludzie jets prawdziwe, szkoda tylko ze nie wszystkie firmy przewozowe zagladaja tu na forum i nie maja okazji tak jak ta Langosz mozliwosci zdementowac tych zlych poglosek, opinii pasazerow ktorzy sami niezadko zawinili czy wprowadzaja swiadomie w blad przewoznika i pozniej te zaistniale histroie typu wysadzanie kogos 100 km przed celem czy zatrzymywanie bagazu calkowicie inaczej przedstawiaja.

Dodam tylko ze absolutnie nie mam ic wspolnego z firma Langosz i nigdy z ich uslug nie korzystalam bo to nawet nie moje rejony ale calkowicie popieram mozliwosc opisania wersji oskarzonych a nie tylko "ofiar" bo czesto sie zdarza ze ludzie pozniej sugeruja sie takimi oszczerczymi postami i nie skorzystaja z uslug firmy Langosz.

Langosz :038: za tlumaczenie na forum

Odpowiedz do tematu