Czyszczenie dywanow |
Autor |
Wiadomość |
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Wto Mar 16, 2010 10:33 pm Czyszczenie dywanow
|
|
|
Mam dosc duzy i jasny dywan. ale niestety nie jest on juz piekny, a dzisiaj poczulam jakisz niezidentyfikowany zapach rozchodzacy sie na 2 pokoje - lokalizacja = czesc dywanu znajdujaca sie przy kaloryferze.
chce wyczyscic ten dywan, czy ktos z was moglby polecic dobry srodek czyszczacy tak zebym nie musiala go tastac na podworko i przemaczac. (pod dywanem mam laminat). a moze wiecie ile kosztuje firma czyszczaca tak +- . sama nie wiem czy brac sie za sprzatanie tego dywanu sama czy jednak wynajac kogos? i czy te ,,noweoczesne" maszyny usuwaja 100% zabrudzen i niechciabych zapachow? |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
alicja2911
PRZYJACIEL FORUM
Pomogła: 29 razy Dołączyła: 11 Gru 2006 Posty: 390
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 8:08 am
|
|
|
Ja moge polecic pianke Vanish.Jest ona w duzej tubie ,spryskujesz nia dywan i zostawiasz na jakis czas ,pozniej tylko odkurzasz.Ja tak czyscilam dywan bezowy jasny i plamy schodzily.Mysle ,ze zapach tez zniknie bo pianka ma intensywny zapach.Nie myslic pianki ze sprayem vanisha.Mozesz kupic ja np. w
kruidvat http://images.google.com/...ZB9Pp-Qav0vWXDA opis po polsku znalazlam .Powodzenia! |
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Śro Mar 17, 2010 8:09 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
risahe
Poczatkujacy
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 9:15 am
|
|
|
prosze pisz w jezyku polskim albo zmien forum |
_________________ Surveillance Equipment
Spy Camera |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Śro Mar 17, 2010 4:46 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 9:21 am
|
|
|
jako, ze forum jest polskojezyczne to odpowiem po polsku
po co kupowac. jezeli akcja jest jednorazowa, to na pewno znajdzie sie firma, ktora taki sprzet moze wypozyczyc. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!
Pomogła: 6 razy Wiek: 41 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 9:53 am
|
|
|
wlasnie sie zastanawialam ze moze wynajac jakis odkurzacz pioracy z boels'a, nie wiem sprawdze czy maja to w ofercie. tylko mowie wam boje sie ze mi sia laminat zepsuje. ten vanish moze to i dobry pomysl? |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 102 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Mar 17, 2010 9:55 am
|
|
|
pamietam, ze kiedys czyscilem tym vanishem kilka plam na bezowej wykladzinie i super zadzialalo |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
karinakiki
Gaduła
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 28 Wrz 2009 Posty: 119 Skąd: Overijssel
|
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:09 am
|
|
|
Ja odkurzacz pioracy wypozyczylam w Formido, zobacz w jakimkolwiec markecie budowlanym. Zaplacilam jakies 20 euro na weekend i wypralam wszystkie dywany/wykladziny, naprawde dobrze pierze, trzeba tylko za kilka euro kupic taki plyn do rtego odkurzacza, jest dostepny na miejscu. No i trzeba zaplacic kaucje o ile dobrze pamietam... |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 9:25 am
|
|
|
mysle, ze wypozyczenie odkurzacza + srodek czyszczacy wyjdzie i tak taniej niz jego kupno lub wynajecie firmy czyszczacej |
|
|
|
|
|