Przesunięty przez: Gochna H Nie Sie 07, 2011 3:08 pm |
Pracuj za D A R M O z Fides personeelsdiensten B.V. |
Autor |
Wiadomość |
rds
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 8:36 am Pracuj za D A R M O z Fides personeelsdiensten B.V.
|
|
|
Pierwszy kontakt telefoniczny mily, pozatym juz dalej wszystko bylo zle.
Domki za ktore sie placi 240euro to zwykle baraki, ktore kosztuja 3.5 euro za dobe a u nich 240 euro za miesiac.
Po zajechaniu na miejsce (domki w lesie) musialem czekac az ktos sie zjawi.
Firma popiera donisiecielstwo. Gdy sie zorientowalem ze 9 na 10 osob to kapusie postanowilem wylonic tego jedynego ktory donosi w bardzo prosty sposob, dla jednego powiedzialem, ze popracuje tydzien, dla innego ze dwa tygodnie, dla trzeciego ze miesiac itp. Koordynator przybiegl i zapytal czy mam zamiar pracowac tylko tydzien..... Pojechalem do pracy przy kurczakach, przeszkolenie trwalo 1 dzien, jednak trudno to nazwac przeszkoleniem, nikt nie chcial nic mowic, tlumaczyc, dopiero jeden mi na przerwie powiedzial ze to normalne tutaj, ze nikt mnie nie chce i kazdy troszczy sie o swoja d...e.
Czwartek i piatek w pracy, i wlasnie w piatek powiedzialem oficjalnie dla fidesa ze tydzien popracuje, jednak zgodnie z oczekiwaniem w sobote dostalem tel, ze mam jechac do domu ze maja innego na moje miejsce.
Firma widmo, nikt nie odbiera tel, nawet w centrali. Biurio w Putten ma wymiary 3x3m i miesici sie w piwnicy tej firmy z kurczakami. Przez tel mialem info, ze za paliwo sa koszty zwracane, jednak na miejscu dowiedzialem sie, ze albo jezdze na swoj koszt albo najlepiej jak kupie sobie rower......
Wrocilem do Polski i postanowilem zapytac co z pieniedzmi za 2 dni. Dostalem odpowiedz, ze nie dostane gdyz bylem za krotko, oraz ze obiecywalem dluzej pozostac.
Czyli, jak jechac do nich to na 3 miesiace bo inczej wam nie zaplaca.
Pierwszy raz pojechalem do pracy przez posredniaka. Zawsze uwazalem takie biura za Pasozyty zerujace na ciezkiej pracy polskich ludzi, a koordynatorow za nierobow ktorzy nic nie robiac biora kase, jednak postanowilem zaryzykowac. Akurat nie robi mi wielkiej roznicy 2 dni pracy w budzecie. Chodzi o fakt oszustwa, ktory juz zostal zgloszony, potwierdzony dowodami mojej pracy.
Fakt oszustwa zostal zgloszony w Polsce, a dzis zostanie zgloszony w Holandii.
W tej sytuacji powinienem zajechac tam ponownie i te kilkadziesiat palet skrzynek porozstawiac po hali aby bylo kwita....
Najgorsze jest to ze nikt nie odbiera i nikt nie odpisuje.
Powyzszy tekst bedzie dostepny na wszystkich portalach o pracy, do konca dnia dzisiejszego.
Jakby ktos chcial to mam juz namiary do innych osob ktore tam pracowaly....
Teraz poczekajmy na odzew koordynatora na tym forum (a jest on tutaj zarejestrowany), wysłuchajmy jego sciemy na ten temat.
PS
Dwa dni pracy w godzinach od 7:00 do 18:15....
Pozdrawiam i ostrzegam. |
Ostatnio zmieniony przez rds Czw Mar 25, 2010 8:48 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 10:42 am
|
|
|
musze o cos zapytac:
rds napisał/a: | Domki za ktore sie placi 240euro to zwykle baraki, ktore kosztuja 3.5 euro za dobe | gdzie w holandii za nocleg placi sie 3,50 euro??? skad wiesz ze ONI tyle placa? podaj gdzie sa te baraki ja tam zaraz zadzwonie!
rds napisał/a: | Czwartek i piatek w pracy, i wlasnie w piatek powiedzialem oficjalnie dla fidesa ze tydzien popracuje, jednak zgodnie z oczekiwaniem w sobote dostalem tel, ze mam jechac do domu ze maja innego na moje miejsce. | sorry ale w tym nic dziwnego nie widze?!
rds napisał/a: | Biurio w Putten ma wymiary 3x3m i miesici sie w piwnicy tej firmy z kurczakami | i takie niejedno biuro widzialam tu w nl, duzy firmy wydzielaja czesci dla biur pracy. Przeszkadza to jakos w funkcjonowaniu firmy ze ma swoje biuro w tym zakladzie?
rds napisał/a: | Dostalem odpowiedz, ze nie dostane gdyz bylem za krotko, oraz ze obiecywalem dluzej pozostac. | Akurat to juz nie ladnie. I za dwa dni pracy powinni ci wyplacic.
rds napisał/a: | Zawsze uwazalem takie biura za Pasozyty zerujace na ciezkiej pracy polskich ludzi, a koordynatorow za nierobow ktorzy nic nie robiac biora kase, jednak postanowilem zaryzykowac | a ty taki robotny jestes! Ja wiem zawsze fajnie wsioczyc z drugiej strony.
moj kolega pracowal i pracuje przez to biuro i jakos nie narzeka (ooooo ale jak napisales 9 na 10 to kapusie moze jest w tej 9 ) |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
rds
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 10:54 am
|
|
|
lusia0101 napisał/a: | musze o cos zapytac:
rds napisał/a: | Domki za ktore sie placi 240euro to zwykle baraki, ktore kosztuja 3.5 euro za dobe | gdzie w holandii za nocleg placi sie 3,50 euro??? skad wiesz ze ONI tyle placa? podaj gdzie sa te baraki ja tam zaraz zadzwonie!
Putten
rds napisał/a: | Czwartek i piatek w pracy, i wlasnie w piatek powiedzialem oficjalnie dla fidesa ze tydzien popracuje, jednak zgodnie z oczekiwaniem w sobote dostalem tel, ze mam jechac do domu ze maja innego na moje miejsce. | sorry ale w tym nic dziwnego nie widze?!
Tez nie widze nic dziwnego w tym i w sumie sie cieszylem ze wczesniej
rds napisał/a: | Biurio w Putten ma wymiary 3x3m i miesici sie w piwnicy tej firmy z kurczakami | i takie niejedno biuro widzialam tu w nl, duzy firmy wydzielaja czesci dla biur pracy. Przeszkadza to jakos w funkcjonowaniu firmy ze ma swoje biuro w tym zakladzie?
Dziwny uklad,..... Dziwny uklad koordynatorow z szefem zakladu
rds napisał/a: | Dostalem odpowiedz, ze nie dostane gdyz bylem za krotko, oraz ze obiecywalem dluzej pozostac. | Akurat to juz nie ladnie. I za dwa dni pracy powinni ci wyplacic.
Pasozyt zawsze bedzie pasozytem... Chcialem odrazu wracac jak zobaczylem ze nocleg jest w lesie w barakach. Jednak oby nie dokladac do interesu postanowilem chociaz odrobic droge
rds napisał/a: | Zawsze uwazalem takie biura za Pasozyty zerujace na ciezkiej pracy polskich ludzi, a koordynatorow za nierobow ktorzy nic nie robiac biora kase, jednak postanowilem zaryzykowac | a ty taki robotny jestes! Ja wiem zawsze fajnie wsioczyc z drugiej strony.
Po prostu dwa miesiace mialem byc bez pracy wiec tam sie zglosilem. Jednak w miedzyczasie sie okazalo ze juz moge wrocic do wczesniejszego miejsca pracy.
moj kolega pracowal i pracuje przez to biuro i jakos nie narzeka (ooooo ale jak napisales 9 na 10 to kapusie moze jest w tej 9 ) |
Nietsty mozliwe. Wiekszosc dzisiejszych szefow nie lubi donosicielstwa, ale nie ta firma, ona to pochwala.
Ogolnie to juz w sobote wracam do pracy w Chicago i nie mam czasu na uzeranie sie, a ta sprawa zajma sie juz odpowiedni ludzie ktorzy rozwiazali wiele takich problemow w Holandii Belgii i Niemczech.
Do wieczora beda mieli reklame na wszystkich portalach i forach o pracy. |
|
|
|
|
bafana
Nieśmiały użytkownik
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 5:17 pm
|
|
|
Fides to jedna z wielu takich małych, gównianych firemek w nl |
|
|
|
|
bati3
Gaduła
|
Wysłany: Wto Mar 30, 2010 5:53 pm
|
|
|
witamy w niderlandzkiej rzeczywistosci uitzendbiur nie ty pierwszy i nie ostatni oni sie tego oszukiwania przez lata nauczyli do perfekcji sodemiters |
|
|
|
|
prowodyr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 2:55 pm
|
|
|
Wszystko sie zgadza na temat tego biura popieram wypowiedzi wyzej tylko ładnie gadają nic pozatym , opisze po krótce wam moja historie:
DOSTAŁEM W BIURZE PRACY TAKIE INFO ODNOŚNIE ODLICZENIA OD MELDUNKU POLSKI NIESTETY NIE ZGODZILEM SIE NA NIE I ZOSTALEM NIE LADNIE POTRAKTOWANY DWIE OSTATNIE TYGODNIOWKI ZOSTALY MI ZNACZACO SKORYGOWANE (TAK MI ODNOSNIE TEGO TEMATU MÓWILI KOORDYNATORZY FIRMY FIDES.NL) I TERAZ DO WAS PYTANIE CZY COŚ SŁYSZELIŚCIE O TYM , BO NIBY RZEKOMO BELESTING MI UCIOŁ PIENIĄŻKI Z RACJI TEGO ZWOLNILEM SIE Z FIRMY fides-bv.nl
info meldunku z ich biura:
post czesciowo edytowany ,
umiesc tekst napisany polska czcionka
to co tu umiesciles jest nieczytelne
nie umieszczaj postow napisanych duza litera |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sie 07, 2011 3:12 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 3:18 pm
|
|
|
ja bym chcial pomoc ale nie rozumiem twojej wypowiedzi :/ |
|
|
|
|
prowodyr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 8:11 pm
|
|
|
ściagnij sobie info o meldunku exterytorialnym , ktory dostalem w firmie fides i na ktorego sie nie zgodzilem, za to zostaly mi korygowane tygodniowki w pracy np za 4dni w pracy dostalem 79euro?? czy to dla ciebie jest legalne??? to jest moje pytanie?? a info tego meldunku masz tu w postaci skana:
http://www.fileserve.com/file/2CB7Kqz |
Ostatnio zmieniony przez prowodyr Nie Sie 07, 2011 8:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bejupi
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Nie Sie 07, 2011 9:31 pm
|
|
|
bo ja wiem pierwszy raz o czym takim slysze
jezeli nie dostarczyles tego pisma to po prostu nie powinienes dostac dodatkowych 30e a nie ze powinni ci uciac wyplate
moze oni potrzebuja tego do 30% ruling? to oni z tego maja pare tys euro a ty 30e miesiecznie |
|
|
|
|
prowodyr
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 11:58 am
|
|
|
Osobiscie mialem szacunek do koordynatorki Iwony do 3miesiecy , ale po tym jak mnie potraktowali szacunek do niej sie uciol, pomimo tego jak ją jechali na domkach moie slowo bylo zawsze pozytywne na jej temat , zaczelo sie od problemu z tzw ,zwrotami exterytorialnymi za meldunek , za ktory mi bezpodstawnie korekte tygodniówek robili, przytocze przyklad 79euro netto za 4dni pracy , sa zaklamani a mi sie z takimi dobrze nie współpracuje wiec , zrezygnowalem sam z pracy u nich w obozie pracy jakim jest Storteboom w Putten , pracy przy kurczakach , hehe śmieszne pieniadze , pozdro dla kumatych , tych co byli i beda probowali z fidesem heheeh....... |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Wrz 02, 2011 1:39 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|
|