NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
INGktos wyjazsni
Autor Wiadomość
mariusz_321 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Mar 25, 2010 12:17 pm   INGktos wyjazsni

chcialem zalozyc konto w ING podpisalem umowe i mialem czekac na karte... po tygodniu dostalem list wraz z wszystkimi dokumentami ktore podpisalem i informacja ze nie posiadam stalego zameldowania... jest to troszke dziwne bo inne osoby pozakladaly w tym banku bez stalego zameldowania... czy ktos potrafi wyjasnic dlaczego w moim wypadku tak sie stalo? sprobowac jeszcze raz zalozyc to konto?czy wymagane jest stale zameldowanie w tym banku??

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Mar 25, 2010 3:18 pm   

mariusz_321,
widocznie wymagaja zameldowania skoro poprosili o nie ...
nie sugeruj sie tym ze inne osoby maja konto w tym banku bez zameldowania
byc moze inne osoby trafily na innego pracownika banku chocby mniej wymagajacego
zadzwon do banku i zapytaj dlaczego ? ewentualnie podaj swoj polski adres ....

:039:

( ͡° ͜ʖ ͡°).

bagniaczka 
Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 13 razy
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 2:19 pm   

Ja zakładałam konto w sierpniu ub. roku bez zameldowania i problemów nie było. Ale jakiś miesiąc temu znajomy miał ten sam problem, co Ty - brak zameldowania. Więc może przepisy się zmieniły? Najlepiej idź do banku i się zapytaj. Powodzenia!

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Pią Mar 26, 2010 8:46 pm   

A ja radze isc do kilku oddziałów i pewnie w którymś zalożysz konto bez meldunku ... :039:

jorgus34 
Poczatkujacy
Witam!!!

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Mar 26, 2010 10:52 pm   Re: INGktos wyjazsni

mariusz_321 napisał/a:
chcialem zalozyc konto w ING podpisalem umowe i mialem czekac na karte... po tygodniu dostalem list wraz z wszystkimi dokumentami ktore podpisalem i informacja ze nie posiadam stalego zameldowania... jest to troszke dziwne bo inne osoby pozakladaly w tym banku bez stalego zameldowania... czy ktos potrafi wyjasnic dlaczego w moim wypadku tak sie stalo? sprobowac jeszcze raz zalozyc to konto?czy wymagane jest stale zameldowanie w tym banku??

Wiesz co olej se ten bank bo to do niczego nie doprowadzi...ja mam konto właśnie w tym banku niestety i muszę przyznać że czekam na na nową kartę prawie 2 miesiące o zgrozo...moja druga bo zmieniłam adres...i wiele razy chodząc i nic nie wychodząc bo zawsze czegoś chcą....brak słów może to tylko u mnie tak nie jest ale dziękuje...i nie polecam tego banku bo nawet pracownik nie zorientowany w dokumentach... bez sensu...pozdrawiam

marzena 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 9:24 am   Re: INGktos wyjazsni

jorgus34 napisał/a:

Wiesz co olej se ten bank bo to do niczego nie doprowadzi...ja mam konto właśnie w tym banku niestety i muszę przyznać że czekam na na nową kartę prawie 2 miesiące o zgrozo...moja druga bo zmieniłam adres...i wiele razy chodząc i nic nie wychodząc bo zawsze czegoś chcą....brak słów może to tylko u mnie tak nie jest ale dziękuje...i nie polecam tego banku bo nawet pracownik nie zorientowany w dokumentach... bez sensu...pozdrawiam

Z powodu zmiany adresu chcesz karte wymienic?? W takim przypadku zglasza sie tylko i wylacznie nowy adres, zadne karty nie sa wymieniane.

skoviall 
Poczatkujacy
przedsiębiorca

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 9:53 am   

nie mialem nigdy problemów z ING. moge powiedziec ze na pewno jest lepszy od tak szanowanego przez wiatraków rabobanku, nie wiem jak jest w ABN amro, bo nigdy nie mialem tam konta, ale ING mogę polecić

Mucha_75 
Gaduła nad gadułami :-)
Mucha

Wysłany: Sob Mar 27, 2010 1:09 pm   

skoviall, miałeś konto w Rabo? Ja miałem pierwsze konto w ING, i stanowczo odradzam ten bank, w sumie tego bankiem nie można nazwać a raczej parodią banku. Każda sprawa jaką chciałem załatwić była przeciągana w nieskończoność, nie wspominając o tym że pracownicy w placówkach, są chyba od dłubania w nosie, każda rozmowa kończyła się tym iż otrzymywałem magiczny numer telefonu i zadzwoń sobie. Raz byłem świadkiem jak klient banku po otrzymaniu papierka z numerem pod który ma zadzwonić, stwierdził że zaraz go osobie od której go otrzymał "wsadzi tam gdzie słońce nie dochodzi" :) Zmiana adresu trwała prawie trzy miesiące, za każdym razem odsyłali papiery do mnie bo im się podpis nie podobał, po głupi pin do karty którego zapomniałem, łaziłem do banku trzy razy, i za każdym razem słyszałem to samo, 5 dni roboczych. Doszło nawet do tego, że poszedłem z papierem który mi przysłali z ING do wypełnienia w sprawie hipoteki (gwarancja bankowa), gamoń w banku wypisał go za mnie, i co? Papier wrócił po tygodniu do mnie, źle wypisany!! W Rabo wszystko załatwiam na miejscu, mam już konto u nich ponad pół roku, i żadnych problemów z tym bankiem nie miałem.

Ainka 
Super gaduła
Princess of the Sun

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sob Mar 27, 2010 6:50 pm   

Ja mam konto w ING od poltora roku. Fakt, moze nie sa idealni, dlaeko im do poziomu obslugi klient w PL, ale o innych holenderskich bankach to samo slyszalam. Fakt, raz troche dlugo zajela im zmiana adresu, ale poszlam jeszcze raz. I raz pokrecili z kartami jak wlaczali Postbank do ING. Ale nigdy nie kazali mi nigdzie dzownic. A papiery od zmiany adresu wypelniam w banku i tyle.

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Nie Mar 28, 2010 11:36 am   

Ja mam konto w Rabo juz prawie 2 lata i nigdy nie bylo zadnych problemow- wrecz przeciwnie. Zawsze szli klientowi na reke np jak zapomnielismy tego kalkulatorka tuz przed wyjazdem na wakacje- dostalismy od reki dwa nowe. Jedyne co slyszalam to fakt, ze zaczeli sobie bezprawnie od Polakow zyczyc 50 euro za otwarcie konta + okazanie poszportu. Nie wiem ile w tym prawdy bo sama tego nie doswiadczylam.

doronio 
Super gaduła
->OPOLE.ZWM<-

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 2:20 pm   

Po pierwsze nie napisaleś jakie konto chcesz otworzyć, pewnie do niektórych rodzai kont (z opcjami karty kredytowej, możliwym debetem itp.) wolą być ostrożniejsi, ja sam otwierałem zwkłe konto w ING pare lat temu bez zameldowania, jednak ich ostrożność można zrozumieć - bo Polak sam ich tego nauczył, Kredyty, debety niespłacone i spie... do Polski, czy z doswiadczenia wiem, że modne było branie telefonu na abonament zaraz przed planowanym zjazdem na stałe do Polski.. a później szukaj tu takiego(ale to inna historia). Wiec wydaje mi się, że z doświadczenia niektórzy pracownicy banku wolą uważać razy cztery na Polaków. Ale jak to juz wyżej napisali w ING na ulicy X nie otworzą tobue konta, a juz za rogiem na ulicy Y uda się Tobie ta sztuka.
Pozdrawiam

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Nie Mar 28, 2010 2:46 pm   

Witam,
Konto w ING(wcześniej Post bank) mam od 2007 roku i jak na razie jestem bardzo zadowolony ...

Mialem mały problem ze zmiana adresu korespondencyjnego ale poszedłem raz jeszcze i wszystko załatwiłem...

Ostatnio zaproponowali mi nawet debet ale odmówiłem ...bo nie potrzebuje takiej opcji ...

Więc ogólnie nie mam powodów do narzekań (a obsluga bardzo fajna - nie rozmawiam jeszcze biegle po angielsku a zawsze wszystko załatwię ... )
Pozdrawiam Serdecznie

Catarzyna 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 1:53 pm   

Witam,
ja tez mam konto w ING (kiedys postbank) prawie 3 lata i nigdy nie mialam zadnych problemow.
Plusem jest logowanie do konta przez haslo i login (bez tzw "'kalkulatorka"').
Wiele placowek i obsluga - dla nie bez zarzutu.

calendargirl288 
Super gaduła

Pomogła: 7 razy
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 5:02 pm   

A czy ktoś się orientuje, czy jest możliwość w ING (lub innym banku) założenia wspólnego konta z partnerem? Chcemy z chłopakiem założyć wspólne konto, żeby przelewać tam równą kwotę oboje miesięcznie, która szła by na wspólne wydatki. Chodzi o to, żebyśmy oboje byli właścicielami konta i mieli karty do bankomatu z nim powiązane.

siula 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pon Mar 29, 2010 6:29 pm   

Oczywiscie ze jest taka mozliwosc w ing.Dostaniecie dwie karty do jednego rachunku,my tak mamy.

Odpowiedz do tematu