-Kristof-
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Kwi 12, 2010 7:10 pm Kara za ubezpieczenie!
|
|
|
Witam wszystkich!Mam pytanie dla mnie bardzo ważne.Jestem w nl od 3 lat i nie posiadam jeszcze ubezpieczenia zdrowotnego.Chciałem ubezpieczyć się wcześniej,ale bałem się kary.
Teraz muszę koniecznie wybrać jakąs ubezpieczalnię.Obawiam się jednak nieprzyjemnych konsekwencji jakie mogą mnie spotkać,choć zdaję sobie sprawę,ze im dłużej jestem bez ubezpieczenia tym bardziej pogłębiam swój problem.Ale z tego co wiem,ponieważ dowiedziałem się od znajomego,że nie każda ubezpieczalnia kontroluje wszystko i sprawdza jak z meldunkami,i z pracą.Mój znajomy jest zameldowany długo i posiada ubezpieczenie tez już jakiś czas i nikt się nie dopatrzył,i nie otrzymał żadnej kary.Chciałem Was zapytać czy jest to możliwe,aby uniknąć tej kary pieniężnej z danej ubezpieczalni?
Czy to jest prawda?Bo słyszałem to już od dwóch osób.Też podobnie jak ja bali się ubezpieczać,a jak już się po pewnym czasie zdecydowali to było wszystko ok.Każdy tutaj na forum pisze i straszy,że kto nie wykupi ubezpieczenia to płaci wstecz za wszystkie miesiąc od momentu meldunku.Ale tak na dobrą sprawę to czy to nie jest kwestia tego,jak kto sobie to załatwi?Bo chyba nie wszystkie ubezpieczalnie wymagają meldunku?
Bardzo proszę czy możecie mi napisać coś na ten temat.I jaką ubezpieczalnię najlepiej wybrać z Rotterdamu? |
|