Przesunięty przez: Gochna H Nie Maj 16, 2010 2:44 pm |
Co myślicie o dyskriminacji w stosunku do gejów? |
Autor |
Wiadomość |
mlodziak!!
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 12:09 pm Co myślicie o dyskriminacji w stosunku do gejów?
|
|
|
Opiszcie własne doświadczenia z ludźmi homoseksualnymi lub biseksualnymi napotkanymi :036: na drodze swego życia:) |
|
|
|
|
Izula25
Poczatkujacy Być albo nie być...

Pomogła: 3 razy Wiek: 41 Dołączyła: 15 Sty 2009 Posty: 40 Skąd: polska
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 1:37 pm
|
|
|
Ja pracowałam na szklarni z homoseksualistą,Holendrem.Bardzo miły ,uczynny i wiele można byłoby o nim pisać.Ja osobiście nie mam nic przeciwko takim ludziom.Każdy ma prawo żyć jak chce. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 2:49 pm
|
|
|
mlodziak!!, Cytat: | Opiszcie własne doświadczenia z ludźmi homoseksualnymi lub biseksualnymi |
ale w jakim celu mamy opisywac ...? napisz dokladnie o co ci biega,
masz z tym problem, ktory dotyka ciebie osobiscie? |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Estamos
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 6 razy Wiek: 40 Dołączył: 07 Kwi 2010 Posty: 426 Skąd: provincie Utrecht...
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 3:12 pm
|
|
|
Co nby mam myśleć, że leczyć się powinni?
Jak dla mnie istnieje ogromne grono gejów i lesbijek, którzy żyją jak chcą i nikt im nie przeszkadza. Nie afiszują się z tym, bo niby z czym że wolą tą samą płeć, czy to coś złego? Ale jest też grupka, której cały czas coś nie pasuje. A to ktoś powie ciota, a to babca chce żebym wyszła za mąż a ja lesbijka ojej nikt mnie nie rozumie....
Mój najlepszy kolega był gejem, miałem wielu znajomych homo to zazwyczaj dobrze wykształceni ludzie, którzy nigdy mi się nie żalili na dyskryminację.
Btw. nie obrażając nikogo, ale ten dyskusyjny temat nalezy poruszać w gronie światłych, obytych ludzi. \jeśli sam jesteś nieukiem ciotą to hetero nieuki też Cię nie zrozumieją zawsze będą Ci czynić aluzje nt Twojego tyłka.
Na koniec się powtórzę, dyskryminacja dotyczy takich prawdziwych ciot, niezaradnych etc. Reszta nie narzeka. |
|
|
|
|
suska
Mega gaduła Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy Wiek: 36 Dołączyła: 24 Lut 2009 Posty: 2458 Skąd: Zoetermeer
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 3:26 pm
|
|
|
Ale o co chodzi? Homo, hetero, bi, dla mnie bez roznicy, wszyscy ludzie a do lozka nikomu nie zagladam. |
Ostatnio zmieniony przez suska Nie Maj 16, 2010 8:27 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 7:37 pm
|
|
|
suska napisał/a: | Ale o co chodzi? Homo, hetero, bi, dla mnie bez roznicy, wszyscy ludzi a du lozka nikomu nie zagladam. |
Popieram.I Estamosa również. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
guust
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 9:26 pm
|
|
|
mlodziak!! napisał/a: | Opiszcie własne doświadczenia z ludźmi homoseksualnymi lub biseksualnymi napotkanymi na drodze swego życia:) |
wejdz na jakis blog o tematyce erotycznej....
co do dyskryminacji, to nic na ten temat mi nie wiadomo, czy to w PL czy w NL.... jakos nikt sie nie obnosi ze swoja seksualnoscia (przynajmniej w moim otoczeniu) wiec ciezko mi nawet powiedziec kto jest hetero a kto homo, zreszta co mnie to obchodzi, nie zmienilo by to mojego podejscia do nich...
tak mi sie wydaje ze szukasz kontrowersji.... |
|
|
|
|
SNOEPER
Poczatkujacy wees uzelf
|
Wysłany: Nie Maj 16, 2010 10:26 pm
|
|
|
Znam wielu homos , wiekszosc z nich to osoby wrazliwe i tworcze ,absolutnie nie mam nic do nich i nigdy przez mysl mi nie przeszlo aby ich dyskryminowac gdyz nie interesuje mnie niczyje zycie erotyczne czy orientacja seksualna.
Niezaleznie od tego uznaje homoseksualizm jako naturalne uposledzenie i chorobe (nie wnikam czy uleczalna czy nie). |
|
|
|
|
jso

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 9:51 am
|
|
|
Co myślicie o dyskriminacji w stosunku do gejów?
Wg mnie nie sa dyskryminowani w Polsce ani w Holandii. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 10:19 am
|
|
|
jsobanski napisał/a: | Wg mnie nie sa dyskryminowani w Polsce |
W moim odczuciu kazdy kraj, ktory nie legalizuje takich zwiazkow w jakis sposob je dyskryminuje. |
Ostatnio zmieniony przez suska Wto Maj 18, 2010 10:20 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Wto Maj 18, 2010 10:53 am
|
|
|
Brak legalizacji nie oznacza delegalizacji. Zatem zwiazki homoseksualne w Polsce nie sa nielegalne, wiec nie ma tu dyskryminacji i moga tworzyc zwiazki. |
|
|
|
|
karolek85
Nieśmiały użytkownik

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 12:58 am
|
|
|
temat jak z Bravo ;d " Opisz swoj pierwszy raz " Hehe Zart. Do lekarza wyslac wszystkich homo....to moja opinia |
|
|
|
|
suska

|
|
|
|
|
jso

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 11:02 am
|
|
|
Na dzien dzisiejszy mamy forsowany taki poglad, ze:
- ADHD (zwiekszona aktywnosc i utrudniona koncentracja) jest uznawane za zaburzenie (leczona m.in. farmakologicznie)
- wszystkie odstepstwa od normy w zyciu seksualnym sa uznawane za zaburzenie (pociag do maloletnich, brak pociagu seksualnego)
- pociag do osob tej samej plci NIE jest uznawany za zaburzenie
Choroba czy zaburzenie to odstepstwo od normy. Porownajmy sobie, jak wielkim odstepstwem jest ADHD, a jakim jest homoseksualizm. Poprawnosc polityczna narzuca nam mowienie, ze to tylko niby inny z pomyslow na zycie, ze jest rownie dobry i normalny co heteroseksualizm. Obecnie norma w ponad 90% przypadkow to heteroseksualizm, homo to tylko okolo 2%, wiec daleko temu do bycia norma, w dodatku nie tylko na poziomie obyczajow, ale tez biologicznie.
Wobec tego uwazam, ze to jest conajmniej zaburzenie. Nie wiem jak jest z jego uleczalnoscia, ale skoro inne zaburzenia seksualne, jak pedofilia, probuje sie leczyc, to dlaczego nie homoseksualizm. Zapadl mi tez w pamieci jeden odcinek "Na kazdy temat" (ze Szczyglem, z lat 90-tych) w ktorym bylo o osobach molestowanych w dziecinstwie. Bylo facet, ktory byl zgwalcony przez innego faceta w dziecinstwie. Na pytanie jak to wplynelo na jego zycie odpowiedzial "zmienilo moja orientacje seksualna". Skoro mozna z hetero stac sie homo, to dlaczego nie mialoby to dzialac tez w druga strone. |
|
|
|
|
suska

|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 11:12 am
|
|
|
jsobanski napisał/a: | Bylo facet, ktory byl zgwalcony przez innego faceta w dziecinstwie. Na pytanie jak to wplynelo na jego zycie odpowiedzial "zmienilo moja orientacje seksualna". |
Tak, ludzie mowia rozne rzeczy, ja widzialam w tv faceta, ktory byl doglebnie przekonany, ze jego syn zarazil sie homoseksualizmem jezdzac pociagami od innych gejow. Te mam mu wierzyc?
A ze spytam- po co leczyc homoseksualizm? Zeby stworzyc "idealne" spoleczenstwo "produkujace" idealne potomstwo i tak w kolo macieja? Moim zdaniem homoseksualisci urozmaicaja nudne srodowisko heteroseksualne i dopoki sa mniejszoscia, co w zaden sposob nie staje to na przeszkodzie naszej prokreacji to nie widze zadnego problemu. A zawazajac na to, ze homoseksualizm istnieje w naturze od setek tysiecy lat, zgaduje, ze zajmie to troche czasu by homoseksualizm w ogole mogl zagrozic istenieniu naszj populacji. Dajcie ludziom wybierac z kim chca sypiac i kogo kochac, komuz oni do cholery robia krzywde? Zreszta: niesadzisz jsobanski, ze to troche nie na miejscu porownywac geja do pedofila? |
Ostatnio zmieniony przez suska Pią Maj 21, 2010 11:14 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|