NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
skarga na lekarza rodzinnego?gdzie??
Autor Wiadomość
ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 8:13 am   skarga na lekarza rodzinnego?gdzie??

witam,

mam pytanie czy ktoś wie jak i gdzie można zgłosić skargę na lekarza rodzinnego - na jego metody a raczej brak pomocy ?
i jak zmienić rodzinnego?w naszym miasteczku jak mi powiedziano w kilku przychodniach lekarze nie przyjmują pacjentów od innych lekarzy ?

suska 
Mega gaduła
Sex, rock and thea!

Pomogła: 34 razy
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 9:21 am   

http://www.klachtenhuisar...n-huisarts.html
http://www.rijksoverheid....instelling.html

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 3:49 pm   

ewcia.pol,
Cytat:

w naszym miasteczku jak mi powiedziano w kilku przychodniach lekarze nie przyjmują pacjentów od innych lekarzy ?

inny lekarz moze, ale nie musi przyjac,( nie ma takiego obowiazku) kolejnego nowego pacjenta, jesli posiada juz komplet

Cytat:
gdzie można zgłosić skargę na lekarza rodzinnego

mozesz to zrobic dzwoniac rowniez do swojego ubezpieczyciela

czy jestes w stanie udowodnic, ze lekarz nie udzielil Ci pomocy,lub stosuje nieodpowiednie metody leczenia?
skarga na lekarza musi byc poparta konkretnymi dowodem/ami...bo bez tego, uwierz mi jest to zawracanie Wisly kijem...
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Maj 27, 2010 6:41 pm, w całości zmieniany 1 raz  

ewcia.pol 
Mega gaduła

Pomogła: 15 razy
Wysłany: Czw Maj 27, 2010 7:38 pm   

Gochna: dzięki za info.
Szczerze mówiąc mi nie chodzi o jakąś wielką batalię z tym lekarzem tylko o to by została zwrócona mu uwaga, myślałam właśnie o poinformowaniu ubezpieczalni-bo po co mają mu płacić za nasze wizyty,które trwają 5min i nic nie przynoszą pomocy.
Dowody mam takie,że dzień po wizycie u rodzinnego zwykle lądowaliśmy z synkiem w szpitalu, co przychodziłam z chorym dzieckiem on nas zawsze odsyłał powtarzając trzeba czekać -trzeba czekać podając mu paracetamol. na początku kwietnia poszłam z gorączkującym 4dni dzieckiem(rocznym),z rozwolnieniem kazał brać paracetamol,który nie zbijał już wcale temperatury mówiłam,że dziecko ledwo już przytomne a on nam kazał dalej czekać :037: o17 wybraliśmy się do szpitala jak sie okazało mały odwodniony i w dodatku z rotawirusem-spędziliśmy w szpitalu 5dni.
Po tej sytuacji dostał list z upomnieniem ze szpitala,że ma reagować na każde zgłoszenie o utrzymującej się temperaturze ze wględu na wrodzoną wadę ukł.mocz. synka, mimo to 2 tyg później już o tym zapomniał,kiedy po raz kolejny zjawiłam się z małym,oczywiście tym razem też nie pomógł-dopiero kiedy po raz kolejny dzień później wylądowaliśmy w szpitalu.
Ostatnio zmieniony przez ewcia.pol Czw Maj 27, 2010 7:40 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu