Nawigacja GPS w TomTomie |
Autor |
Wiadomość |
kociambr
Poczatkujacy becia
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 6:21 pm Nawigacja GPS w TomTomie
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow!!!
Mam problem ,od wczoraj nie dziala mi GPS,informacja ktora sie pojawia to;wyszukiwanie sieci.
Jestem zupelnie zielona,jesli chodzi o te sprawy,czy to mozliwe ,ze urzadzenie sie popsulo.niewiem co robic,nadmienie,ze TomTona kupowalam dwa lata temu?
Jestem wdzieczna za jakies rady i oczywiscie z gory dziekuje..... |
_________________ becia |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 7:01 pm
|
|
|
sprobuj podlaczyc go do komputera i niech sobie update'y sciagnie (a zwlaszcza gpsfix'y). |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 9:34 pm
|
|
|
albo niech na parapecie przy oknie polezy ze 30min jesli dawno nie byl wlaczany |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
hoolio
Gaduła FSW ZACHÓD
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 116 Skąd: Świebodzin FSW
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 4:15 pm
|
|
|
Nie wiem jaki to jest Tomtom. Sprawdz ustawienia anteny. Moze wybralas przez przypadek antene zewnetrzną w opcjach. Wybierz ,, antena w urzadzeniu,, czy cos takiego. A najlepiej idz do jakiegos Turka od simlockow i ci zrobi w 2 minuty za piątaka to zawodowcy. hehe
[ Dodano: Pią Cze 11, 2010 4:18 pm ]
m4rcin napisał/a: | albo niech na parapecie przy oknie polezy ze 30min jesli dawno nie byl wlaczany | z tej pomocy raczej nie korzystaj. Ktos tu sobie żartuje.... |
Ostatnio zmieniony przez hoolio Pią Cze 11, 2010 4:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik

|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 6:09 pm
|
|
|
hoolio napisał/a: |
[ Dodano: Pią Cze 11, 2010 4:18 pm ]
m4rcin napisał/a: | albo niech na parapecie przy oknie polezy ze 30min jesli dawno nie byl wlaczany | z tej pomocy raczej nie korzystaj. Ktos tu sobie żartuje.... |
No raczej nie za bardzo....
Jeśli przez dłuższy czas GPS nie był uruchamiany ani podłączany do komputera to normalne że będzie dłużej łapał "fix'a" niż po uruchomieniu po kilku godzinach.... |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
Ostatnio zmieniony przez LeGolasik Pią Cze 11, 2010 6:11 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Cze 11, 2010 7:53 pm
|
|
|
hoolio napisał/a: | [ Dodano: Pią Cze 11, 2010 4:18 pm ]
Chyba ktos ma male pojecie jak dziala GPS i dlaczego po dluuugim wylaczeniu potrzeba duzo czasu na cold-start.
Moja rada jest jaknajbardziej powazna. |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
Reed
Gaduła Szuflandia

Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 188 Skąd: Miasto Krasnali
|
Wysłany: Czw Cze 24, 2010 9:03 am
|
|
|
Dokladnie, jezeli GPS byl nie uzywany przez dlugi czas to moze mu troche czasu zajac, az sie odnajdzie.
Podpowiedz z fixem tez jest sluszna.
Moze to dla wiekszosc oczywiste, ale w budynku GPS nie bedzie dzialac
Milego dnia |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 2:30 pm
|
|
|
Czy sa w ogole nawigacje na androida które nie potrzebują połaczenia internetowego? |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2014 6:16 pm
|
|
|
stroopwafel, sa. osobiscie korzystam z tomtoma. do kupienia w sklepie google oraz w roznych alternatywnych kanalach internetowych;) |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
feel_x
Super gaduła feel_x

|
Wysłany: Nie Cze 22, 2014 8:13 am
|
|
|
Jest tego w cholere. Sa nawet darmowe ktore w komentarzach oceniaja pozytywnie. |
|
|
|
|
blake-epll
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2014 8:06 pm
|
|
|
Jak to Zaq'u słusznie stwierdził - "alternatywne" źródełka polecą ci pełno tego - sam jeżdżę na "alternatywnym" Hołowczycu i śmiga jak ta lala. Może być jeszcze Sygic. Niby marudzi że jest na tydzień ale... niech sobie marudzi, już jest na dłużej. |
|
|
|
|
|