Przesunięty przez: Gochna H Wto Lip 20, 2010 9:42 am |
zmiana adresu zamieszkania a meldunek |
Autor |
Wiadomość |
martabrzoz83
Poczatkujacy marta83
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 2:02 am zmiana adresu zamieszkania a meldunek
|
|
|
witam
mam pytanie odnosnie zmiany adresu zamieszkania Obecnie posiadam meldunek dzieki ktoremu uczeszczam na bezplatne lekcje holenderskiego , w miedzyczasie znalazlam oferte studia do wynajecia , bez mozliwosci meldunku.Czy wynajmujac studio strace meldunek?, czytalam ze przy zmianie adresu idzie sie do geemente i podaje nowy czy tez potrzebne sa dokumenty najmu od wlasciciela?nie chce miec problemow w zwiazku z kursem, z gory dziekuje za pomoc |
Ostatnio zmieniony przez martabrzoz83 Wto Lip 20, 2010 2:05 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 7:47 am
|
|
|
ja przy kazdym przemeldowaniu musialem miec ze soba dokument, ktory potwierdza moje prawo do przebywania w nowym miejscu.
A nie mozesz nie zmieniac meldunku? Tzn. Nie zglaszac zmiany miejsca zamieszkania, a nowy adres traktowac jak adres korespondencyjny? |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
Ostatnio zmieniony przez zaq Wto Lip 20, 2010 7:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)

Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 9:20 am
|
|
|
Teoretycznie nie możesz tam mieszkać na stałe bez meldunku, a więc nie powinnaś nawet tego zgłaszać w Gemeente. Meldunek stracisz jeśli właściciel obecnego mieszkania Cię wymelduje. Wynajmowanie komuś "bez możliwości meldunku" jest niedozwolone, ponieważ jak wynajmujesz od kogoś to masz zawsze prawo się tam zameldować (no chyba, że wynajmujesz miejsce nie przeznaczone do życia, typu garaż). Dlatego miej się na baczności, bo to znaczy, że coś jest nie tak prawnie z prawem do wynajmu tego lokum (często się w takich przypadkach zdarza, że jak właściciel zaczyna się bać do wyrzuca z dnia na dzień lokatora, a lokator nie będąc tam zameldowanym, a jeśli jeszcze do tego nie podpisał umowy najmu, to nie ma żadnych możliwości obrony). |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
martabrzoz83
Poczatkujacy marta83
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 12:16 pm
|
|
|
zaq napisał/a: | ja przy kazdym przemeldowaniu musialem miec ze soba dokument, ktory potwierdza moje prawo do przebywania w nowym miejscu.
A nie mozesz nie zmieniac meldunku? Tzn. Nie zglaszac zmiany miejsca zamieszkania, a nowy adres traktowac jak adres korespondencyjny? |
witaj!!
niestety jezeli sie wyprowadze od razu zostane wymeldowana, nic pozostaje mi szukac mieszkania dalej z rejestarcja i uczciwym wlascicielem.pozdrawiam |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 12:45 pm
|
|
|
no to zycze powodzenia |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
martabrzoz83
Poczatkujacy marta83
|
Wysłany: Wto Lip 20, 2010 1:39 pm
|
|