pediatra |
Autor |
Wiadomość |
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:07 pm pediatra
|
|
|
lekarz rodzinny skierowal mnie do pediatry z dzieckiem,ale nie spytalam gdzie,czy wie ktos moze gzie powinnam zadzwonic bo na liscie nic nie pisze?? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 12:53 pm
|
|
|
rubi,
trudno powiedziec gdzie masz sie udac nie podalas gdzie mieszkasz...
lekarze specjalisci przyjmuja w szpitalu lub poliklinice ,wiec powinnas zadzwonic do szpitala i zapisac sie na wizyte (niestety tu rowniez czeka sie w kolejce do specjalistow)
a tu temat z forum http://forum.niedziela.nl/viewtopic.php?t=6358 |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 30, 2010 2:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
beataw
Gaduła beataw
Pomogła: 1 raz Wiek: 46 Dołączyła: 23 Sty 2009 Posty: 146
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 3:32 pm
|
|
|
hej milam niedawno podobna sytuacje dostalam skierowanie z synem do padiatry i zeczywiscie przyjmowal w szpitalu ,ale u nas zakonczyla sie to po miesiacu odwiedzac nas zaczely panie z tzw. w PL opieki spolecznej z bardzo glupimi pytaniami a zapytalismy z kad maja nasze dane i adres wlasnie od pediatry!!!!!! :
okazalo sie ze uznali ze nasze dziecko potrzebuje pomocy .... a poszlam z tym ze kilka nocy nie spal krzyczal po nocach nie do wytrzymania ,pewnie uznali ze go maltretujemy !!! teraz sie z tego smieje ale wtedy myslalam ze ich zabije tak mnie wnerwiali az pewnego dnia panie zostaly wyproszone z domu i juz sie nie pokazaly :
a my byl;ismy potem w pl i moj lekarz dal diagnoze w 10 min!!! maly strasznie plakal w przedszkolu niechcial zostawac i to bylo przyczyna bo po powrocie znalezlismy sposob na to i juz bylo ok!! : |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Pią Lip 30, 2010 5:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
rubi
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 9:43 pm
|
|
|
mieszkam w hadze,i dziwi mnie ta sytuacja bo ostatnio slyszalam ze lekarz domowy to rowniez pediatra,a tu nagle on kieruje mnie wlasnie do pediatry,czy faktycznie specjalista od dzieci przyjmuje oddzielie czy ja cos zle zrozumialam?druga rzecz to zawsze na skierowaniu do specjalisty pisze gdzie sie udac a na tym jest tylko jaki problem ma dziecko stad moje watpliwosci i i pytanie gdzie sie kierowac?? |
|
|
|
|
Rauf
Gaduła
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 172 Skąd: Netherlands
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:03 pm
|
|
|
rubi, ja mialam ostatnio skierowanie dla dziecka do dietetyka, na skierowaniu rowniez nie bylo gdzie mam sie udac, poszlam do szpitala, powiedzieli mi ze musze isc do szpitala dla dzieci w moim przypadku byl to szpital Juliana kinderziekenhuis zapisalam sie na wizyte termin z miesiecznym okresem oczekiwania gdzie dzien przed dana wizyta dzwoni babka ze szpitala i mowi ze niemozemy przyjsc bo ja mialam niby miec wizyte w jakims centum zdrowia a nie umawiac sie od razu do szpitala, tylko szkoda ze musialam miesiac czekac, wytlumaczyla mi ze jak sie dostaje skierowanie od lek rodzinnego i niema wyszczegolnione gdzie isc to sie idzie do centrum zdrowia a zeby miec wizyte w szpitalu to trzeba miec list od rodzinnego specjalnie do konkretnego szpitala badz lekarz szpitalny widzial dziecko juz wczesniej. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Pią Lip 30, 2010 10:14 pm
|
|
|
rubi, Cytat: | ostatnio slyszalam ze lekarz domowy to rowniez pediatra |
heh,....nie tylko, holenderski huisarts (ma sie znac) zna sie po trochu na wszystkim...
Cytat: | zawsze na skierowaniu do specjalisty pisze gdzie sie udac |
zwyczajowo nie pisze nic , poza rozpoznaniem
najlepiej bedzie jak zadzwonisz do lekarza i poprosisz by wytlumaczono ci , gdzie masz sie udac...czy do szpitala czy do centrum czy moze jeszcze gdzies indziej...
|
|
|
|
|
|