Zamknięty przez: Gochna H Pią Wrz 03, 2010 11:16 am |
Holenderska poczta- czy jest bezpieczna? |
Autor |
Wiadomość |
Madzja Utrecht
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 11:07 pm Holenderska poczta- czy jest bezpieczna?
|
|
|
Na weekend chcę wysłać mamie telefon paczką, czy to jest bezpieczne, czy paczka nie zaginie? Czy można wysłać paczkę o zadeklarowanej wartości tutaj z Holandii?? |
|
|
|
|
mirek555
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 12:01 am
|
|
|
poczty całego świata przyjmują paczki wartościowe . najlepiej jednak wysłać przesyłkę wartościową z potwierdzeniem odbioru. jest lepiej pilnowana na terenie Polski i w razie kłopotów nie ma problemu z odszkodowaniem. tylko cena jest trochę inna. trzeba zapytać o koszta. telefon to nie srebrna moneta , a takie już wysyłałem. |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:16 am
|
|
|
Przez 20 lat nie zdarzylo sie nigdy zeby zaginela mi tu jakakolwiek przesylka. Balabym sie natomiast wyslac paczke do Polski, poniewaz jestem uprzedzona - czasy kiedy jeszcze mieszkalam w Polse i z Niemiec przychodzily rozbebeszone listy lub katalogi ( Burda). Kilka lat temu, kiedy bylismy w Polsce na wakacjach dziewczyna mojego syna przyslala list, cos tam do niego wlozyla ( nie pieniadze), koperta byla w tragicznym stanie, wiadac bylo ze byla otwierana a nastepnie posklejana.
Na Twoim miejscu przeslalabym paczke przez jakiegos polskiego przewoznika/kuriera. |
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pią Wrz 03, 2010 7:17 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
lusia0101
Gaduła nad gadułami :-) UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy Wiek: 42 Dołączyła: 17 Lut 2009 Posty: 500 Skąd: Drenthe
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:32 am
|
|
|
na terenie holandii- jak najbardziej! nigdy mi nic nie zginelo, wysylajac nawet zwykla paczke mozesz sobie sledzic jej los w internecie. natomiast wysylalam w bombelkowej kopercie dowod osobisty do pl - nie doszedl. troszeczke nerwow sie czlowiek najadl. |
_________________ Pomagam w miare mozliwosci |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze

Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 8:30 am
|
|
|
ale da sie na poczcie wyslac przesylke kurierska, ktora doreczy w polsce tnt. Poczta polska nie zobaczy tej paczki na oczy, a wiec powinno byc w miare bezpiecznie:)
tydzien temu znajomy wysylal 1.1kg i zaplacil cos kolo 18e. Dostal numer przesylki i mogl ja sledzic w internecie. Wydaje mi sie, ze jakby nie przekroczyl 1kg to zaplacilby 12e. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Madzja Utrecht
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 10:58 am
|
|
|
zaq
dziękuję bardzo, mogłbys mi podac dokładna nazwe tej przesylki kurierskiej po holendersku??
[ Dodano: Pią Wrz 03, 2010 11:09 am ]
jeszcze jedno pytanie odnośnie poczty, brat ma urodziny chciałam kupic jakas kartke urodzinowa i wsadzic w nia 20 euro, jak myslicie czy kartka zostanie "przetrzepana"?
moja babcia dostaje listy ze Stanów i tam tez koleżanka wsadza jej pieniadze, nigdy jeszcze sie nie zdarzylo by je wyciagneli, a jak jest tutaj? |
Ostatnio zmieniony przez Madzja Utrecht Pią Wrz 03, 2010 10:59 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|