NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Gochna H
Pią Wrz 03, 2010 11:16 am
Holenderska poczta- czy jest bezpieczna?
Autor Wiadomość
Madzja Utrecht 
Poczatkujacy

Wysłany: Czw Wrz 02, 2010 11:07 pm   Holenderska poczta- czy jest bezpieczna?

Na weekend chcę wysłać mamie telefon paczką, czy to jest bezpieczne, czy paczka nie zaginie? Czy można wysłać paczkę o zadeklarowanej wartości tutaj z Holandii??

mirek555 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 12:01 am   

poczty całego świata przyjmują paczki wartościowe . najlepiej jednak wysłać przesyłkę wartościową z potwierdzeniem odbioru. jest lepiej pilnowana na terenie Polski i w razie kłopotów nie ma problemu z odszkodowaniem. tylko cena jest trochę inna. trzeba zapytać o koszta. telefon to nie srebrna moneta , a takie już wysyłałem. :083:

Bronka 
Mega gaduła

Pomogła: 31 razy
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:16 am   

Przez 20 lat nie zdarzylo sie nigdy zeby zaginela mi tu jakakolwiek przesylka. Balabym sie natomiast wyslac paczke do Polski, poniewaz jestem uprzedzona - czasy kiedy jeszcze mieszkalam w Polse i z Niemiec przychodzily rozbebeszone listy lub katalogi ( Burda). Kilka lat temu, kiedy bylismy w Polsce na wakacjach dziewczyna mojego syna przyslala list, cos tam do niego wlozyla ( nie pieniadze), koperta byla w tragicznym stanie, wiadac bylo ze byla otwierana a nastepnie posklejana. :083:

Na Twoim miejscu przeslalabym paczke przez jakiegos polskiego przewoznika/kuriera.
Ostatnio zmieniony przez Bronka Pią Wrz 03, 2010 7:17 am, w całości zmieniany 1 raz  

lusia0101 
Gaduła nad gadułami :-)
UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 7:32 am   

na terenie holandii- jak najbardziej! nigdy mi nic nie zginelo, wysylajac nawet zwykla paczke mozesz sobie sledzic jej los :) w internecie. natomiast wysylalam w bombelkowej kopercie dowod osobisty do pl - nie doszedl. troszeczke nerwow sie czlowiek najadl.

zaq 
Mega gaduła
miszcz nad miszcze

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 8:30 am   

ale da sie na poczcie wyslac przesylke kurierska, ktora doreczy w polsce tnt. Poczta polska nie zobaczy tej paczki na oczy, a wiec powinno byc w miare bezpiecznie:)
tydzien temu znajomy wysylal 1.1kg i zaplacil cos kolo 18e. Dostal numer przesylki i mogl ja sledzic w internecie. Wydaje mi sie, ze jakby nie przekroczyl 1kg to zaplacilby 12e.

"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu

http://bynajmniej.net

Madzja Utrecht 
Poczatkujacy

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 10:58 am   

zaq

dziękuję bardzo, mogłbys mi podac dokładna nazwe tej przesylki kurierskiej po holendersku??

[ Dodano: Pią Wrz 03, 2010 11:09 am ]
jeszcze jedno pytanie odnośnie poczty, brat ma urodziny chciałam kupic jakas kartke urodzinowa i wsadzic w nia 20 euro, jak myslicie czy kartka zostanie "przetrzepana"?
moja babcia dostaje listy ze Stanów i tam tez koleżanka wsadza jej pieniadze, nigdy jeszcze sie nie zdarzylo by je wyciagneli, a jak jest tutaj? ;)
Ostatnio zmieniony przez Madzja Utrecht Pią Wrz 03, 2010 10:59 am, w całości zmieniany 1 raz  

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 11:16 am   

Madzja Utrecht,

zeby nie bylo ze sie czepiam ,ale temat ktory poruszasz istnieje juz na forum

http://www.niedziela.nl/forum/viewtopic.php?t=134

( ͡° ͜ʖ ͡°).

m4rcin 
MODERATOR

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 12:57 pm   

Ja polecam GLS Parcel Shop - za paczke kurierem do Polski placilem chyba 17e

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem

"I kto wie... może kiedyś znajdziemy zastosowania dla komputera
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym?
Bill Machrone, 1991-09-24

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi