Przesunięty przez: Gochna H Wto Wrz 07, 2010 7:19 am |
ubezpieczalnia, ktora akceptuje polskie znizki |
Autor |
Wiadomość |
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 10:32 pm ubezpieczalnia, ktora akceptuje polskie znizki
|
|
|
witam,
jak w temacie, szukam dobrej ubezpieczelnia, ktora akceptuje polski znizki,
probowalem w Allsecur, ale oni nie akceptuja...!
pozdrawiam |
|
|
|
|
jso
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 15 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 963 Skąd: Amsterdam
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:11 am
|
|
|
Ja mam w London Verzekering wykupione za pośrednictwem Netpolis i mi uznali polskie zniżki. |
_________________ Dumny Polak |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:38 am
|
|
|
ABN tez akceptuje |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
Mucha_75
Gaduła nad gadułami :-) Mucha
Pomógł: 13 razy Wiek: 49 Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 624 Skąd: Schiedam, GA
|
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 8:52 am
|
|
|
Z tego co wiem to większość na rynku akceptuje polskie zniżki. Ja auto mam ubezpieczone w Hemie, i uznają, wiem że ANWB też. |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 12:59 am
|
|
|
dzis bylem w Rabobank, tam mam polise wszystko w jednym i dopisali mi tez auto, przejma polska znizke, ale najpierw ubezpieczenie polskie trzeba zakonczyc (tzn musze sprzedac polskie auto)
mam inne pytanie : czy stawka co roku sie zmniejsza (bo wartosc samochodu spada) tak jak w Polsce?
a montowal ktos alarm w Holandii? Typ 2 albo 3? na standardowym alarmie, mam eigen risico 450euro |
|
|
|
|
zaq
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 7:05 am
|
|
|
mysle, ze eigen risico zalezy od pakietu. Ja mam alarm fabryczny i mam er=0e. |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 11:03 am
|
|
|
te instalacji alarmowej wymagaja jesli wartosc auta, przekracza 35 000euro, nowego oczywiscie |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Śro Wrz 08, 2010 11:10 am
|
|
|
wiec moze to jeszcze zalezy od ubezpieczalni. ale moim zdaniem to naciaganie klienta, bo WA (AC) jest ubezpieczeniem nie tylko od kradziezy i 450e eigen risico to bardzo duzo. |
|
|
|
|
kaczyniak
Gaduła
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 10:03 am
|
|
|
tez tak mysle, ze to duzo, dlatego bede musial sie rozejrzec za tym alarmem, |
|
|
|
|
zaq
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 1:25 pm
|
|
|
ja bym sie rozejrzal za ubezpieczalnia, a nie alarmem |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 10:04 pm
|
|
|
kaczyniak napisał/a: | dzis bylem w Rabobank, tam mam polise wszystko w jednym i dopisali mi tez auto, przejma polska znizke, ale najpierw ubezpieczenie polskie trzeba zakonczyc (tzn musze sprzedac polskie auto) |
W SNS nie mieli takiego wymogu.
kaczyniak napisał/a: | mam inne pytanie : czy stawka co roku sie zmniejsza (bo wartosc samochodu spada) tak jak w Polsce? |
W zeszlym roku SNS mimo braku szkod SNS zapronowal mi... podwyzke o 18% Tyle mnie widzieli.
kaczyniak napisał/a: | a montowal ktos alarm w Holandii? Typ 2 albo 3? na standardowym alarmie, mam eigen risico 450euro |
Ja mam cos kolo €200 przy braku alarmu
kaczyniak napisał/a: | te instalacji alarmowej wymagaja jesli wartosc auta, przekracza 35 000euro, nowego oczywiscie |
Moje jako nowe przekraczalo ta kwote i alarmu nie mialo.
zaq napisał/a: | ja bym sie rozejrzal za ubezpieczalnia, a nie alarmem |
najlepsze rozwiazanie |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
Ostatnio zmieniony przez m4rcin Czw Wrz 09, 2010 10:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2016 6:09 pm
|
|
|
Witam,
Czy ktos w ostatnim czasie ubezpieczal po raz pierwszy auto na hol rejst w NL ?
Chcialbym sie dowiedziec ktore ubezpieczalnie honoruja polskie znizki w NL ...
Bylem pewny ze skoro Polska jest w Uni to nie bedzie z tym problemu a po kilku tel widze ze jednak bedzie ...
Dla przyladu ALLSecur nie honoruje znizek z PL jednak z Niemiec, Angli , Dani itp tak
Inny ubezpieczyciel proponuje oferte z 0 latami szkodowymi ( tzn bez znizek) i po podpisaniu umowy mozna wyslac znizki z PL i wtedy sie okaze czy uznaja czy nie ( tzn zamiast 25-30 e place 50-60 e i byc moze po jakims czasie przyznaja mi znizki z PL ... )
Po prostu brak mi slow ... |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Sob Lut 13, 2016 6:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
LeGolasik
Gaduła nad gadułami :-) LeGolasik
|
Wysłany: Nie Lut 14, 2016 7:29 pm
|
|
|
Sprawdź Achmea lub Klaverblad. |
_________________ Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę
Kurt Cobain |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 5:55 am
|
|
|
Witam,
Ile czasu ma ubezpieczalnia na wydanie decyzji ze ubezpieczy auto ?
Po wypelnieniu wniosku przyszla polisy itp jednak z tego co widze to ta polisa jest wazna 1 miesiac ?
Czy oni potrzebuja miesiac na sprawdzenie wszystkich danych itp ? |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
Ostatnio zmieniony przez Beny.rac Czw Lut 25, 2016 5:55 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
wigru
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 11 razy Wiek: 45 Dołączył: 16 Maj 2010 Posty: 455 Skąd: 's-Hertogenbosch
|
Wysłany: Czw Lut 25, 2016 9:18 am
|
|
|
Zazwyczaj w ten sam dzień albo na drugi. Pierwszy mail przy wypełnieniu wniosku przez internet to tylko potwierdzenie złożenia wniosku (wygląda prawie jak polisa ale nią nie jest). Jeśli wszystko jest w porządku to na drugi dzień masz już zaakceptowany wniosek i przysłaną na maila polisę. Ja tak mam ubezpieczenie w Zelf.nl od kilku lat. Jak przetłumaczysz przysięgle zniżki z Polski z UFG to w Holandii to akceptują. Tutaj też jest specjalny rejestr ile miałeś bezszkodowych lat jazdy. |
|
|
|
|
|