Czy zmienic eneco na nuon ? |
Autor |
Wiadomość |
piotr19
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 7:43 pm Czy zmienic eneco na nuon ?
|
|
|
witam mam takie pytanie czy oplaca sie zmienic eneco na nuon bo niby sie bedzie 20 % taniej placic czy to raczej nie ma sensu ?
pozdrawiam i prosze o szybka odpowiedz |
|
|
|
|
nastika
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 7:50 pm
|
|
|
prezciez eneco to gaz a nuon to prad? heheh |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
|
|
|
|
piotr19
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Wrz 21, 2010 9:00 pm
|
|
|
Ale przeciez ja nie o to pytalem !
Chodzilo mi tylko o to czy warto jest sie przeniesc do NUON ? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Śro Wrz 22, 2010 8:52 am
|
|
|
Gochna H napisał/a: | piotr19, z mojego doswiadczenia z NUON od razu odradzam ... |
Gochna a co z nimi jest nie tak? |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 2:03 pm
|
|
|
jagodka,
na jakis czas przed rocznym rozliczeniem ,przychodzi do domu pracownik NUON
i spisuje licznik (bynajmniej na naszej ulicy tak jest )
kiedys sie zastanawialam po co to robi, skoro stan licznika mozna podac tez online
po tygodniu , poczta otrzymujesz roczne rozliczenie,
trzeba naprawde dobrze sprawdzac zuzycie zapisane na fakturze ,
bo niestety ale nie zawsze sie zgadza, delikatnie ujmujac jest spora rozbieznosc
po spisaniu licznikow przez pracownika za kazdym razem wychodzilo 1000 -1200Kw pradu , oraz 600m3 gazu zawyzone ,ma sie rozumiec na ich korzysc ...
no i trzeba to prostowac, dzwonisz do nich, podajesz aktualny stan licznikow i po pewnym czasie otrzymujesz nowe rozliczenie roczne
zdarzylo mi sie to trzykrotnie ,czwartego razu juz nie bylo ,po prostu zmienilam dostawce |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Czw Wrz 23, 2010 2:14 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
MAARIT
Gaduła nad gadułami :-)
Pomogła: 9 razy Wiek: 55 Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 479
|
Wysłany: Czw Wrz 23, 2010 8:53 pm
|
|
|
Gochna H napisał/a: | jagodka,
na jakis czas przed rocznym rozliczeniem ,przychodzi do domu pracownik NUON
i spisuje licznik (bynajmniej na naszej ulicy tak jest )
kiedys sie zastanawialam po co to robi, skoro stan licznika mozna podac tez online
po tygodniu , poczta otrzymujesz roczne rozliczenie,
trzeba naprawde dobrze sprawdzac zuzycie zapisane na fakturze ,
bo niestety ale nie zawsze sie zgadza, delikatnie ujmujac jest spora rozbieznosc
po spisaniu licznikow przez pracownika za kazdym razem wychodzilo 1000 -1200Kw pradu , oraz 600m3 gazu zawyzone ,ma sie rozumiec na ich korzysc ...
no i trzeba to prostowac, dzwonisz do nich, podajesz aktualny stan licznikow i po pewnym czasie otrzymujesz nowe rozliczenie roczne
zdarzylo mi sie to trzykrotnie ,czwartego razu juz nie bylo ,po prostu zmienilam dostawce | zupelnie tak samo jak u mnie |
_________________ Leven is.
Geven en Nemen.
Meestal nemen we te veel! |
|
|
|
|
jagodka
Gaduła nad gadułami :-) zona udomowiona
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 06 Kwi 2010 Posty: 601 Skąd: HAGA
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 8:53 am
|
|
|
Ok, no niefajnei robia ale prawde mowiac to tu wszedzie tak robia nie tylko dostawcy pradu trzeba wszystko samemu sprawdzac czy nigdzi enie za duzo nie placimy... kilka tygodnei temu w IKEA tez zaplacilismy podwojnie za kilka produktow, w ah tez mi sie zdarza widziec ludzi przy kasie sprawdzajacych rachunki... |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 5:04 pm
|
|
|
jagodka,
Nie ...no nie wszedzie tak robia, bez przesady ,tu gdzie jestm obecnie od kilku juz lat
nie mam z tym problemu
nikt mi nic do przodu nie nalicza i nie ma pomylek o kilkaset euro w rachunkach,
co niestety zdazalo sie w NUON
|
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
|
|
|
|
Bronka
Mega gaduła
Pomogła: 31 razy Dołączyła: 27 Maj 2010 Posty: 1086
|
Wysłany: Pią Wrz 24, 2010 5:32 pm
|
|
|
Ja mam NUON od 20 lat i nigdy nie mialam z nimi problemu. Juz od wielu lat sama spisuje stan licznika, nikt od nich nie przychodzi. Mieszkam w Noord Holland. Tak ze widocznie wszystko zalezy od rejonu |
|
|
|
|
gregusmus
Poczatkujacy hitman
|
Wysłany: Nie Paź 24, 2010 2:19 am
|
|
|
ENECO-TAK...........NUON-NIE
Dwa lata temu zapukal do moich drzwi przedstawiciel Nuona.Po rozmowie z nim zdecydowalem sie przejsc do tego dostawcy energi.Kazdy z nas chce zaoszczedzic wiec gdy uslyszalem ze sa tansi na rynku o jakies 25%,podpisalem umowe.
Totalna porazka....Dostalem ta sama kwote do placenia od Nuona(130 e) co w Eneco + 50 euro co miesiac za transport energi-rachunki od Eneco(okazalo sie ze Eneco transportuje gaz i prad).Myslalem ze chociaz zwrot bede mial w miare jesli tyle bule.
Niestety....do Nuona musialem doplacic jeszcze 400 e...wkurzylem sie i zrezygnowalem.
Byla tez kara za zerwanie umowy.Poplynolem na kilka dobrych stow z Nuonem.
W 2009 moim dostawca byl Eneco...zwrot za nadplaty otrzymalem spoko...chociaz energi uzywam wiecej niz normalnie.Teraz w 2010 tez mam Eneco...i mimo kilku propozycji nie zmieniam. |
|
|
|
|
|