Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie |
Autor |
Wiadomość |
gibon
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 4:59 pm Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie
|
|
|
Witam,
czy to normalne w tempoteam (waalwijk) że za przepracowany pierwszy tydzień płacą dopiero w trzecim tygodniu? Czy ktoś wie coś na ten temat?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
Beny.rac
MODERATOR
Pomógł: 20 razy Wiek: 36 Dołączył: 31 Paź 2007 Posty: 1906 Skąd: Flevoland/SRC(PL)
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:27 pm Re: Tempo Team, płatności oddalone o 2-3 tygodnie
|
|
|
gibon napisał/a: | Witam,
czy to normalne w tempoteam (waalwijk) że za przepracowany pierwszy tydzień płacą dopiero w trzecim tygodniu? Czy ktoś wie coś na ten temat?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam. |
Witam,
Jesli nie posiadasz sofi nr to normalne bo tyle trwa zalatwienie sofi nr droga listowną ( a jesli ktos ruszy swe 4 litery to w 15 min mozna miec sof nr po poprzednim umówieniu sie na spotkanie ...) |
_________________ „Jest ,mnóstwo ludzi na świecie , którzy powiedza Ci , ze nie możesz tego osiągnąć . A Ty musisz po prostu odwrócić się i powiedzieć „to patrz „ … |
|
|
|
|
gibon
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 5:36 pm
|
|
|
chwila, a kto napisał że nie posiadam, sofi?
Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne, czy ktoś tak ma, czy to jest legalne? W każdej innej jak pytałem znajomych to z tyg. na tydzień mają wypłaty. |
Ostatnio zmieniony przez gibon Sob Sie 20, 2011 5:37 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
stroopwafel
Mega gaduła Debesciak
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 1162 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 8:02 pm
|
|
|
Normalna praktyka wielu biur ze za 1szy tydz.placa w 3cim. |
|
|
|
|
IXED
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 11:07 pm
|
|
|
gibon napisał/a: | chwila, a kto napisał że nie posiadam, sofi?
Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne, czy ktoś tak ma, czy to jest legalne? W każdej innej jak pytałem znajomych to z tyg. na tydzień mają wypłaty. |
kontaktowałeś się z JC z tempo i podawałeś mu nr sofi, czy może TT ci załatwiało jak TT załatało to lepiej atakuj JC czy oni już go mają. najlepiej zaloguj się na stronie tt i sprawdz czy masz juz deklaracje płac gdzie biedziesz miał wyszczególnione wszystkie potrącenia, jak tego nie masz to nie maja twojego sofi i możesz sobie czekać na wypłatę. Wypłata przelana na polskie konto idzie kolo 3dni na holenderskie max 1 dzień.
::::::::::::::
Chodzi o TT flex czy holenderskie TT? [pisałem o flex] |
Ostatnio zmieniony przez IXED Sob Sie 20, 2011 11:15 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 11:24 pm
|
|
|
gibon napisał/a: | Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne |
Tak, w Tempo Team to normalne. Dodam jeszcze, że jak zakończysz z nimi współprace to też od razu nie zostaną Ci wypłacone pieniądze rezerwowe (tzn. vakantiegeld i vakantiedagen) a dopiero o ile dobrze pamiętam po 4 do 6 tygodni. |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 5:24 pm
|
|
|
Damianos napisał/a: | gibon napisał/a: | Chodzi o płatności z Tempoteam, czy to u nich normalne |
Tak, w Tempo Team to normalne. Dodam jeszcze, że jak zakończysz z nimi współprace to też od razu nie zostaną Ci wypłacone pieniądze rezerwowe (tzn. vakantiegeld i vakantiedagen) a dopiero o ile dobrze pamiętam po 4 do 6 tygodni. | A co w tym dziwnego że w razie rezygnacji masz pieniądze po 6 tygodniach,skoro jest to zgodne z przepisami i dzieje się tak w większości firm. |
|
|
|
|
Damianos
Gaduła
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 20 Cze 2009 Posty: 173
|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 5:56 pm
|
|
|
jedrzej2225 napisał/a: | A co w tym dziwnego | nie napisałam, że jest to dla mnie coś dziwnego a jedynie poinformowałam autora wątku, że na 100% w TT tak jest bo jednak nie wszystkie uitzendburea stosują takie praktyki. |
Ostatnio zmieniony przez Damianos Nie Sie 21, 2011 6:04 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
gibon
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sie 22, 2011 12:08 pm
|
|
|
Ok, dziękuję za informacje, czyli niema co się z nimi kłócić jeśli to jest zgodne z prawem. Żałosne podejście ale mówi się trudno....
Dziękuję za informację.
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
sil_vanja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 4:03 pm
|
|
|
W jakiej firmie pracujesz w Waalwijk? Ja jutro mam spotkanie w TT Waalwijk o prace w syncreon.... dowiem sie jak jest z wyplata za pierwszy tydzien... |
|
|
|
|
gibon
Poczatkujacy
|
Wysłany: Wto Sie 30, 2011 4:08 pm
|
|
|
No syncreon ale sie okazalo ze wypłata oddalona o 2 tyg. a nie o 3 |
|
|
|
|
sil_vanja
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pią Wrz 02, 2011 10:35 pm
|
|
|
Hej , juz po rozmowie... ale heca normalnie z Tempoteam Waalwijk! Porobilam wszystkie testy - zdalam, podpisalam tone papierow i Pan mi podziekowal, mowiac, ze zadzwonia w nieokreslonej przyszlosci zeby mnie umowic na oprowadzenie po firmie..... na moje pytanie na sam koniec " jakie stawki godzinne obowiazuja na stanowisku o ktore sie ubiegam" Pan stwierdzil ,ze nie powie!!!! Ludzie... Co jest??? To nie moja pierwsza rozmowa w uitzendbureau , takie informacje sie po prostu podaje! Nieistotne, podziekowalam milemu panu... i szukam innej pracy.... a kazdemu kto trafi do Tempo-Team w Waalwijk zycze cierpliwosci |
|
|
|
|
Śledź
Poczatkujacy
Wiek: 46 Dołączył: 14 Wrz 2011 Posty: 2 Skąd: Noord Holland
|
Wysłany: Czw Wrz 15, 2011 1:53 am a jak jest z ADECCO ???
|
|
|
Mam pytanko!
Ok 6 tygodni temu, moja żona zakończyła pracę dla Adecco. Kiedy zapytaliśmy się kiedy prześlą resztę pieniędzy, pania uprzejmie odpowiedziała - za dwa miesiące.... To jak to w końcu jest? 6 tygodni czy dwa miesiące??? Jak jest w przepisach?
Dodam też, że poprzednio, gdy małżonka pracowała dla Adecco, to wszystkie zarezerwowane pieniądze były wypłacone razem z ostatnią wypłatą. podobnie miało wiele znajomych mi osób i ja także w TT (ostatnia wypłata razem z wakacyjnymi itp). |
_________________ T.A.G.!!! |
|
|
|
|
|