NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Depresja a praca
Autor Wiadomość
karinakiki 
Gaduła

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:07 am   Depresja a praca

Chcialabym od kogos dostac rzetelna odpowiedz dotyczaca depresji. Nie mowie o takiej lekkiej, zaburzeniach nastroju spowodowanych pogoda itp.
Moj narzeczony mnie zostawil, mamy tu kupiony dom i musimy sie go szybko pozbyc, ale ja jestem na skraju zalamania i chce wyjechac na jakis tydzien,dwa do Rodzicow. Nie mam juz niestety urlopu . Musze isc koniecznie do jakiegos lekarza, poniewaz nie daje sobie rady z tym , co sie teraz ze mna dzieje. Czy depresja w Holandii jest uwazana za chorobe?Czy musze chodzic do pracy, jezeli dostane jakies tabletki, itp.? Jak poprosic szeffa o wolne?Jest strasznym plotkarzem a ja nie chce zeby moje problemy wyszly na forum pracy...Wiem,ze moj post jest chaotyczny,ale sama nie wiem juz co pisac, mam taki natlok mysli...

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:26 am   Re: Depresja a praca

karinakiki napisał/a:
Chcialabym od kogos dostac rzetelna odpowiedz dotyczaca depresji. Nie mowie o takiej lekkiej, zaburzeniach nastroju spowodowanych pogoda itp.
Moj narzeczony mnie zostawil, mamy tu kupiony dom i musimy sie go szybko pozbyc, ale ja jestem na skraju zalamania i chce wyjechac na jakis tydzien,dwa do Rodzicow. Nie mam juz niestety urlopu . Musze isc koniecznie do jakiegos lekarza, poniewaz nie daje sobie rady z tym , co sie teraz ze mna dzieje. Czy depresja w Holandii jest uwazana za chorobe?Czy musze chodzic do pracy, jezeli dostane jakies tabletki, itp.? Jak poprosic szeffa o wolne?Jest strasznym plotkarzem a ja nie chce zeby moje problemy wyszly na forum pracy...Wiem,ze moj post jest chaotyczny,ale sama nie wiem juz co pisac, mam taki natlok mysli...

Idz najlepiej do lekarza rodzinnego, a on oceni sytuacje i pokieruje dalej a takze podpowie jak niektore problemy rozwiazac. Depresja jest choroba aczkolwiek sama napewno wiesz jak otoczenie reaguje na cos czego nie widac zewnetrznie.
Powodzenia.

karinakiki 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:33 am   

Dzieki.

Chcialabym isc po prostu do polskiego psychologa...Trudno mi sie mieszka z kims, kto juz nic nie czuje, to mnie od srodka zabija...

mario007 
Super gaduła

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 8:43 am   

karinakiki napisał/a:
Dzieki.

Chcialabym isc po prostu do polskiego psychologa...Trudno mi sie mieszka z kims, kto juz nic nie czuje, to mnie od srodka zabija...

W pierwszej kolejnosci musisz isc do lekarza rodzinnego.
Tutaj to on decyduje o tym co bedzie dalej.
To dziala troche inaczej niz w Polsce.

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 9:04 am   

Po pierwsze- jak wyżej napisał forumowicz idz do lekarza rodzinnego.Powiedz jemu o tym jak się czujesz.Ja myślalam parę miesięcy temu ,że mam depresję, wszystko szło nie tak ,apatia itp.Poszłam do lekarza rodzinnego ,a on sam zaproponował ,że wypisze mi parę dni wolnego.A czy potrzebujesz psychologa to też on podpowie Tobie .
Powodzenia :)

karinakiki 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 9:34 am   

Dzieki. jutro o 9 rano ide do lekarza. Mam nadzieje,ze cos mi wypisze, da kilka dni wolnego,zebym mogla pomysled, zlapac oddech. Moze jak wyjade, odpoczne, to wroce i cos sie zmieni. Moze moj facet zrozumie co stracil . Zreszta juz ma gulasz w glowie... Moze rozlaka nam pomoze.
Ostatnio zmieniony przez karinakiki Pon Lis 01, 2010 9:34 am, w całości zmieniany 1 raz  

Miep 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 12:31 pm   

mario007 napisał/a:
Depresja jest choroba
Ale duzo zalezy w jakim stopniu i jakie laki dostaniesz . Czesto tez mimo depresji i lekow depresyjnych po kilku dniach w domu zostaje pacjent wyslany do pracy.
karinakiki napisał/a:
Moze jak wyjade, odpoczne

nie radzila bym bez uprzedniego kontaktu z UWV , no chyba ze lekarz zaradzi wyjazd do jakiegos kurortu itp.

karinakiki 
Gaduła

Wysłany: Pon Lis 01, 2010 2:06 pm   

Dzieki za odpowiedzi, w najgorszym wypadku pogadam z szefem i wezme bezplatny urlop.
Zastanawiam sie co jest najlepszym rozwiazaniem dla zwiazku, jego odbudowy- wyjechac czy zostac i poczekac...tylko,ze zycie zludna nadzieja, jest okropne...

alicja2911 
PRZYJACIEL FORUM

Pomogła: 29 razy
Wysłany: Pon Lis 01, 2010 3:58 pm   

Wiesz co ,mam nadzieję,że przyjdzie taki moment kiedy pomyslisz sobie ,że ludzie maja gorsze zmartwienia - jakkolwiek to zabrzmi :)
Najważniejsze ,że jestes zdrowa ,a reszta sie poukłada.
Może poproś o skierowanie do psychologa .A taki wyjazd do rodziców na pewno wyciszy trochę Ciebie.
Nie łam się ,przyjdą czasy ,że bedziesz sie z tego wszystkiego śmiała!
Czego Tobie życzę :)
Powodzenia.
P.S. znam osobę ,która korzystała z usług tej osoby podczas dperesji przed rozwodem http://bewustwordingenene...id=16&Itemid=29
Może i Tobie pomoże.Dowiedz się ,czy Twoja ubezpieczalnia zwraca koszty.
Ostatnio zmieniony przez alicja2911 Pon Lis 01, 2010 4:01 pm, w całości zmieniany 2 razy  

karinakiki 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 11:45 am   

Bylam u lekarza domowego, powiedzial,ze mnie doskonale rozumie,ale mysli,ze to chodzi tylko o problem w komunikacji miedzy nami i polecil mi :maatschappelijk werk. Wybiore sie , moze sama, moze z partnerem, o ile da sie namowic. Powiem Wam ,ze widze jakas nadzieje i patrze na to troszke inaczej. Moze taki grom pozwoli nam spojrzec na siebie inaczej i odkryc cos nowego :) o dziwo widze, ze i moj partner jest dobrej mysli...Zobaczymy co wyjdzie z tego. Dzieki wszytskim za rady!

Beny.rac 
MODERATOR

Wysłany: Wto Lis 02, 2010 7:55 pm   

Powodzenia Wam życzę i głowa do góry ... :083:

Odpowiedz do tematu