NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Odmowa przyjecia zglosznia o dyskryminacji
Autor Wiadomość
Gryzomir 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 9:12 pm   Odmowa przyjecia zglosznia o dyskryminacji

Spotkalem sie niedawno z dosc przykrym przypadkiem dyskryminacji. Na tyle mnie to poruszylo, ze zdecydowalem sie zglosic sprawe do antidiscriminatiepunt. Nie bede wnikal w szczegoly ale ku mojemu zdumieniu w antidiscriminatiepunt potraktowane mnie jak przestepce i odmowiono przyjecia zgolszenia.

Teraz sie zastanawiam sie czy moj przypadek jest to odosobniony czy tez jest to jakas szersza praktyka, ze holenderskie antidiscriminatiepunt odmawia przyjmowania zgolszen od Polakow?

Jesli jest to powszechniejsz praktyka to mozemy wtedy posiadajac odpowiednia liczbe udokumentowany odmow wplynac na to aby wnioski od Polakow byly traktowane powaznie.

Z gory dziekuje za wszelkie informacje.
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Wto Lis 23, 2010 9:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

AdG 
Nieśmiały użytkownik

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Wto Lis 23, 2010 10:30 pm   

Nie spotkalam sie jeszcze z odmowa zlozenia "wniosku", na szczescie byl to jedyny raz kiedy mialam powod do tego.

Nie sadze aby to cokolwiek mialo wspolnego z tym ze jestes Polakiem...
Nie napisales nic o sytuacji, kogo to dotyczylo, moze to zwykla bariera jezykowa, moze cos innego, moze po prostu "zasadyi biurokracja"...

Gryzomir 
Gaduła

Wysłany: Wto Lis 23, 2010 11:04 pm   

AdG napisał/a:
Nie sadze aby to cokolwiek mialo wspolnego z tym ze jestes Polakiem...
Nie napisales nic o sytuacji, kogo to dotyczylo, moze to zwykla bariera jezykowa, moze cos innego, moze po prostu "zasadyi biurokracja"...

Mowie i pisze plynnie po holendersku tak wiec bariera jezykowa nie wchodzi w rachube. Nie chce sie wdawac w opisywanie przypadku zeby sie dyskusja nie rozmyla. Jak zaczne opisywac konkretna sytuacje to wszyscy zaczna dywagowac na temat tego zdarzenia.

Jestem zinteresowany glownie statystyka. Jesli moj przypadek jest odosobniony to sobie odpuszcze ale jesli jest takich przypadkow wiecej to bede dalej drazyl.
Ostatnio zmieniony przez Gryzomir Wto Lis 23, 2010 11:07 pm, w całości zmieniany 3 razy  

Miep 
Super gaduła

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Śro Lis 24, 2010 10:22 am   

Gryzomir,Bardzo malo piszesz o zdazeniu i moze poprostu to nie byla dyskryuminacja skoro nie przyjeli twojego zgloszenia.

A osobiscie nie mialam jeszcze przypadku zeby mnie ktos dyskryminowal wiec i nie mialam nic do zglaszania.

jagodka 
Gaduła nad gadułami :-)
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Śro Lis 24, 2010 11:45 am   

gryzomir a moze jednak napisz w skrocie jaka to byla sytuacja

a dyskusja i tak sie wywiaze nawet jesli nic nie napiszesz ;)

Odpowiedz do tematu