| Zamknięty przez: Gochna H Pon Lis 29, 2010 4:48 pm
 | Polak złodziej, jak to rozwiązać | 

| Autor | Wiadomość | 

| Winter   Gaduła nad gadułami :-)

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:59 am   Polak złodziej, jak to rozwiązać | 
 |  
               | 
 |  
               | Siema, 
 Mam problem z jednym z lokatorów, któremu wynajmuję pokój. Zaprasza on na chatę jednego cwaniaczka, którego niegdyś wyrzuciłem i teraz gość odgrywa się, w czasie mojej nieobecności przychodzi i podbiera mi rzeczy. Nie ma pada do PS3, poginęły płyty na PS3 (pudełka zostały) oraz filmy.
 Czy można coś takiego zgłaszać na policję? Gość początkiem stycznia wyjeżdża do Polski i znając takich kretynów może mi rzeczy opierniczyć.

P.S: Pracujemy na jednym zakładzie, czy warto taką sprawę załatwić w pracy, czy jedynie policja?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| lusia0101   Gaduła nad gadułami :-)
 UWAGA! Dyslektyk!

Pomogła: 6 razy

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 7:07 am | 
 |  
               | 
 |  
               | za reke zlapales? ze wiesz ze to on? kamerke sobie zainstaluj w pokoju i z takim dowodem to mozna na policje.
 |  
				| _________________ Pomagam w miare mozliwosci
   |  | 

|   |  | 

|   | 

| Miep   Super gaduła

Pomogła: 5 razy

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 9:22 am | 
 |  
               | 
 |  
               | Jak najbardziej mozna zglosic na policji. Powiesz jakie byly problemy itd , zrob jak mowi ;lusia zainstaluj sobie kamerke jako dowod . I za klazdym razem jak ci cos ginie poprostu zglaszac na policji.
 Ponoc mozna na stronie policji zglaszac takie rzeczy o ile znasz dane sprawcy.
 |  
				| _________________ Zyj!- powiedziala nadzieja - Bez ciebie nie moge - odparlo zycie .......
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| jso   Gaduła nad gadułami :-)

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:01 am | 
 |  
               | 
 |  
               | Aby móc się zgłosić na policję nie trzeba mieć znalezionego winnego. Możesz więc iść już teraz nie mając żadnych dowodów, opowiesz o swojej sytuacji i kto mógł mieć dostęp do Twoich rzeczy. Policja powinna przesłuchać dane osoby (co nie znaczy, że to zrobi, bo wiadomo, że są opieszali), współlokator aby zdjąć zarzuty z siebie może wskaże tamtego gościa, Ty zrobisz to samo, a jemu zrobi się ciepło. |  
				| _________________ Dumny Polak
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Miep   Super gaduła

Pomogła: 5 razy

|  | 

|   |  | 

|   | 

| chris-nb   Nieśmiały użytkownik

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:52 pm | 
 |  
               | 
 |  
               | zawsze mnie dziwi bezradnosc polakow w takiej sytuacji. gdyby to sie wydarzylo w polsce tez bys o tym pisal w internecie z prosba o pomoc? |  | 

|   |  | 

|   | 

| nuta   Gaduła nad gadułami :-)

Pomogła: 4 razy

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:02 pm | 
 |  
               | 
 |  
               | no tez sie dziwie, przeciez ta sytuacja ma juz miejsce dluzszy czas z tego co kojarze co opisywales, tak siedzisz bezradnie i skrobiesz na forum. a czemu piszesz, ze mozesz zalatwic to w pracy?na jakiej to mialoby byc zasadzie? juz dawno bym poszla na policje i to na tego wspollakatora bym zglosila, bo on tam prawnie mieszka, to jego gosc i pod jego obecnoscia ciagle cos ci ginie. pisales juz o iphonie,teraz gry,pad,przeciez to nie sa tanie rzeczy, co jeszcze musza ci zrobic,zebys pokazal ze masz jaja?
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Winter   Gaduła nad gadułami :-)

| 

|  Wysłany: Pon Lis 29, 2010 1:11 pm | 
 |  
               | 
 |  
               | Stary, jak mi gość o 3 rano wchodzi w weekend do domu i mówi "to jest jego dom" to chyba ma coś nierówno pod sufitem. 	  | lusia0101 napisał/a: |  	  | za reke zlapales? ze wiesz ze to on? kamerke sobie zainstaluj w pokoju i z takim dowodem to mozna na policje.
 | 

[ Dodano: Pon Lis 29, 2010 1:53 pm ]
 Bo mówiłem temu znajomemu co mieszka u mnie na chacie, że ten ćwok nie ma wstępu. Do soboty go pierwszy  raz tutaj zobaczyłem, także teraz nie ma tematu - idę na policję.
 |  | 

|   |  | 

|   | 

| Gochna H   MODERATOR

Pomogła: 207 razy

|  | 

|   |  | 

|   | 

|  |