Zamknięty przez: Panicelinka Wto Mar 22, 2016 11:16 am |
tablice zjazdowe |
Autor |
Wiadomość |
ania27
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 12:52 pm tablice zjazdowe
|
|
|
Chce sprowadzić samochód z NL. Wiem, że muszę się udać do RDW i zrobić opłaty. Potem dostanę dokumenty z tablicami zjazdowymi. I teraz moje pytanie, czy mogę zrobić te tablice sam, czy muszę się udać gdzieś do specjalnego punktu???
jesli tak to ie trzeba zapłacić???? |
Ostatnio zmieniony przez Panicelinka Wto Mar 22, 2016 1:56 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
m4rcin
MODERATOR
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 12:59 pm
|
|
|
Papiery exportowe + tablice + ubezpieczenie okolo 150e |
z taktowanym zegarem 50 MHz procesorem centralnym? Bill Machrone, 1991-09-24 |
|
|
|
|
radek8333
Poczatkujacy
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 2:01 pm
|
|
|
Ja tydzień temu zapłaciłem 162 euro, wszystko dostaniesz na miejscu. |
|
|
|
|
zaq
Mega gaduła miszcz nad miszcze
Pomógł: 96 razy Wiek: 103 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 2348 Skąd: z Nienacka k/Ams
|
Wysłany: Czw Gru 02, 2010 3:49 pm
|
|
|
ania27, idz go GWK Travelex. tam zalatwisz ubezpieczenie, papiery i tablice. na ich stronie poszukaj sobie punktu z "auto export": http://www.travelex.com/nl/store-locator/?lang=NLD |
_________________ "Problem z cytatami w internecie jest taki, ze ludzie natychmiast wierza w ich prawdziwosc." - Abraham Lincoln
"Dlaczego meteoryty zawsze lądują w kraterach?" - Sedes z Porcelitu
http://bynajmniej.net |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Pią Gru 03, 2010 3:35 pm Re: tablice zjazdowe, można robić samemu czy nie
|
|
|
ania27 napisał/a: | Chce sprowadzić samochód z NL. Wiem, że muszę się udać do RDW i zrobić opłaty. Potem dostanę dokumenty z tablicami zjazdowymi. I teraz moje pytanie, czy mogę zrobić te tablice sam, czy muszę się udać gdzieś do specjalnego punktu???
jesli tak to ie trzeba zapłacić???? |
dokladnie jak pisza przedmowcymozna wszystko zaltwic w RDW itd. Co do tablic mozesz je zrobic samemu gdzie chcesz jak chcesz wazne tylko aby byly czarne litery na bialym tle i czytelne - handlarze lubia tak wlasnie zaoszczedzic na kasie, tzn maluja =tektury na bialo i pisza markerem itd. W PL i innych karjach jest obowiazek wyrobienia w Holandii wazne aby spelaly opisany przezmnie wymog (czarne+ biale) i tyle nie wazne z czego sa zrobione.. |
|
|
|
|
caliber1973
Gaduła
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2007 Posty: 130 Skąd: ROTTERDAM
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 11:30 am
|
|
|
Możesz zrobić sam ale po co ,numery z blachy kosztują 10 15 euro |
|
|
|
|
ania27
Poczatkujacy
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 3:38 pm
|
|
|
Mam jeszcze pytanko: czy mogę na tablicach zjazdowych jeździć po Holandii i czy jeśli mam papiery z RDW na moje nazwisko to ktoś inny moze ten samochód zawieźć do PL??
Pytanie moje bierze sie stąd, że niestety nie dali mi urlopu.
PS. niestety za tablice policzyli mi 25 euro |
|
|
|
|
.:Paco:.
Gaduła nad gadułami :-)
|
Wysłany: Sob Gru 04, 2010 6:17 pm
|
|
|
ania27 napisał/a: | Mam jeszcze pytanko: czy mogę na tablicach zjazdowych jeździć po Holandii i czy jeśli mam papiery z RDW na moje nazwisko to ktoś inny moze ten samochód zawieźć do PL??
Pytanie moje bierze sie stąd, że niestety nie dali mi urlopu.
PS. niestety za tablice policzyli mi 25 euro |
tak mozna na nich jezdzic ale one sa tylko wazne 14 dni...Najlepiej napisz tej osobie upowaznienie po angielsku,ze ona transportuje Ci samochod - wpisz numery paszportow itd i powinno byc ok. Ja tak zrobilem kiedys choc gwarancji nigdy nie ma 100%,ze jakis gorliwy niemiec albo polak sie nie przyczepi...
a co to jest 25 euro w stosunku do ceny samochodu?..glowa do gory,ze masz nowe autka:D |
Ostatnio zmieniony przez .:Paco:. Sob Gru 04, 2010 6:18 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
kamil2585
Poczatkujacy kamil2585
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2016 10:04 am
|
|
|
Koledzy ja będę u brata na parę dni w odwiedziny i mam zamiar kupić auto dla siebie i pojechać do polski na kołach . Czy moglibyście napisać po kolei jak ten proces przebiega czyli po zakupie jedziemy do RDW i co tam trzeba wypełniać ? I co dalej tablicę i ubezpieczenie i do pl czy jeszcze jakieś załatwiania i gdzie dostane tablicę i ubezpieczenie ? |
|
|
|
|
baileys
MODERATOR baileys
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 01 Wrz 2008 Posty: 4392 Skąd: z domu
|
Wysłany: Wto Mar 22, 2016 11:13 am
|
|
|
kamil2585, a w innych tematach odpowiedzi nie ma ?
http://www.niedziela.nl/i...pl&cr=countryNL |
_________________ Benzyna drozeje gdyz z powodu podwyzek cen paliwa zdrozal jej transport |
|
|
|
|
Panicelinka
MODERATOR panicelinka
Pomogła: 36 razy Dołączyła: 01 Kwi 2009 Posty: 2325
|
|
|
|
|