taartina |
Autor |
Wiadomość |
KarolGowkiel
Poczatkujacy
Dołączył: 09 Gru 2010 Posty: 2
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 9:06 pm taartina
|
|
|
Witam! Słuchajcie kupiłem sobie w Holandii jak byłem i ciasto piekłem takie coś jak "Taartina" Dr Oetkera. Myślałem, że to proszek do pieczenia, ale proszek do pieczenia to bodajże "backin" czy jakoś tak ( i tego w sumie też użyłem do ciasta i jakoś wyszło) Ale to drugie to nie wiem co to jest. Szukałem w internecie i nigdzie nie mogłem konkretnej odpowiedzi znaleźć. Mam mnie się pyta, ja nie wiem. Pomóżcie, proszę. |
|
|
|
|
AnLee
Nieśmiały użytkownik Immer moed
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Paź 2008 Posty: 92 Skąd: Friesland
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 9:10 pm
|
|
|
to innaczej rodzaj zelatyny do ciasta. Po dodaniu wody lub soku otrzymujesz swoistego rodzaju galaretke, ktore nakladasz na ciasto np. z owocami |
_________________ Pro captu lectoris, habent sua fata libelli |
|
|
|
|
KarolGowkiel
Poczatkujacy
Dołączył: 09 Gru 2010 Posty: 2
|
Wysłany: Czw Gru 09, 2010 9:15 pm
|
|
|
Dzieki, wielkie. Jakis czas myslalem ze to galaretka, później, że cukier waniliowy, a teraz już wiem, że to rodzaj żelatyny do ciasta Dzieki |
|
|
|
|
|