Zamknięty przez: Duuvelke Nie Sty 02, 2011 6:14 pm |
Wynajęty dom i problem ze współlokatorem |
Autor |
Wiadomość |
lusia2010
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 12:08 pm Wynajęty dom i problem ze współlokatorem
|
|
|
Witam Was,
Mieszkamy razem z chłopakiem i jego kolegą w wynajętym domu.
Mój chłopak dowiedział się z pracy, że ten kolega nie zamierza zapłacić za czynsz za ten miesiąc i że nie zamierza się wyprowadzić.
Czy możemy po prostu zamknąć drzwi przed tym gościem i nie wpuścić go do domu i ew. wyrzucić jego rzeczy na zewnątrz? Gość ewidentnie chce nas wpędzić w długi (zostawia światło włączone w nocy we wszystkich miejscach i trzeba specjalnie wstawać, do tego piecyk elektryczny, choć w domu jest C.O włączone na 24 stopnie).
Powiem, że makler umywa ręce i mówi, żebyśmy to sami załatwili, my mu mamy tylko płacić, a czy on nam płaci to go nie interesuje. |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 12:29 pm
|
|
|
lusia2010,
i tylko dlatego zalozyles na forum nowe konto ?
podobny temat pod nickiem winter juz przerabialismy na forum
jak dlugo bedziemy to maglowali ....
http://www.niedziela.nl/f...ghlight=#212842 |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 02, 2011 12:33 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jedrzej2225
Mega gaduła
Pomógł: 13 razy Dołączył: 04 Lis 2007 Posty: 1147 Skąd: Purmerend
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 1:08 pm
|
|
|
Lusia 2010 jeśli to dalszy problem twoich/waszych problemów ze współlokatorem to współczuję.Jeśli w tak długim czasie nie mozecie sie dogadać ani wyrzucić współlokatora to chyba lepiej jak sami poszukacie nowego samodzielnego mieszkania bez zadnych współlokatorów. |
|
|
|
|
Winter
Gaduła nad gadułami :-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2009 Posty: 453 Skąd: Rotterdam
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 6:09 pm
|
|
|
Gochna przestań sapać, ty masz dziewczyno jakieś problemy z głową. Piszę ci jak jest, a ty wymyślasz po wątkach jakieś rzeczy, że to ja ludzi okradam.
Zrozum, że uczciwego Polaka dymają w żywe oczy i prawo mnie nie bron. Widocznie od tego polactwa się nie da uciec. Gochna oby cię jakiś czarnuch zerżnął tego ci życzę z całego serca |
|
|
|
|
szczupak
Poczatkujacy

|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 6:13 pm
|
|
|
Po pierwsze,skoro to wasz kolega i zdecydowaliście się razem zamieszkać,to co to za zmiana podejścia z tym robieniem was w balona z kasą.Ja osobiście nie wynajmowałbym chaty z kimś do kogo nie mam zaufania.Rzeczy możecie mu spakować i dać na zewnątrz,a jak wróci i zacznie się dobijać,dzwonicie na policje i tyle.powodzenia |
_________________ Śmiech dla duszy jest tym czym tlen dla płuc |
|
|
|
|
Gochna H
MODERATOR

Pomogła: 207 razy Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 8362
|
Wysłany: Nie Sty 02, 2011 6:38 pm
|
|
|
Winter napisał/a: | Gochna przestań sapać, ty masz dziewczyno jakieś problemy z głową. Piszę ci jak jest, a ty wymyślasz po wątkach jakieś rzeczy, że to ja ludzi okradam.
Zrozum, że uczciwego Polaka dymają w żywe oczy i prawo mnie nie bron. Widocznie od tego polactwa się nie da uciec. Gochna oby cię jakiś czarnuch zerżnął tego ci życzę z całego serca |
kolego winter ,a ty chciales zdaje sie wydymac kogos innego
ale sie nie udalo co
i tak cie to zlosci ,ze musiales mi dolozyc ,piszac powyzszy post ?
zakladajac nowe konto na forum i ciagnac w nieskonczonosc dwa tej samej tresci tematy i tak niczego nie osiagniesz
co ty myslisz ze jak zmienisz nick i plec ,to od razu zrobi sie akcja ''pomagamy dymanemu koledze''.... ?
ps. zycze ci szybkiego rozwiazania tego problemu |
_________________ http://www.siepomaga.pl/s/klikaj
( ͡° ͜ʖ ͡°). |
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Nie Sty 02, 2011 6:50 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|