Pytanie odnosnie firm holenderskich |
Autor |
Wiadomość |
Dementor
Poczatkujacy
|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:47 am Pytanie odnosnie firm holenderskich
|
|
|
Orientuje sie moze ktos jak najlepiej i najskuteczniej dotrzec do takich firm z oferta na swoje uslugi? Nie pisze tutaj o budowlance ale o uslugach informatycznych (administrowanie systemu, serwis itd). Poprzez email moze cos takiego byc potraktowane jako spam, poprzez papier chyba czesto takie cos laduje w koszu przed przeczytaniem. Do tej pory moje oferty trafialy na biurko odpowiedniej osoby, bo odpowiednie osoby znalem w danej firmie. Wiadomo, kazdy chce zarobic i dla mnie jest to ok, ale nie zawsze znajdzie sie taka "pilotujaca" osoba.
Moze macie jakies doswiadczenie ze skutecznym docieraniem do firm? |
|
|
|
|
sylwia_lelystad
Gaduła nad gadułami :-) zajeta..xD

Pomogła: 13 razy Wiek: 34 Dołączyła: 10 Wrz 2009 Posty: 826 Skąd: Lelystad schiphol
|
Wysłany: Śro Sty 12, 2011 9:50 am
|
|
|
Mysle ze powinienes po prostu dzwonic i probowac sie polaczyc z osoba kompetentna. Pytac czy sie interesuja i zeby dali Ci czas na rozmowe - no wiesz najwazniejsze to sie umowic.
Z tego co wiem, pracowalam w 2 firmach to taka jest praktyka - przez telefon wbic sie jakos albo na rozmowe albo zeby chociaz moc wyslac oferte.
|
_________________ ...stoję, nic więcej i nic mniej niż człowiek
z każdą wadą i zaletą gotowa konsekwencje ponieść... |
|
|
|
|
YANNOSICK
Super gaduła Cogito ergo sum

Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 389 Skąd: Zeeland
|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 12:05 pm
|
|
|
Z doświadczenia polecam dwie metody:
- Poczta pantoflowa. Zawsze proś kontrahentów by polecali cie znajomym. (Nigdy nie dawaj tylko jednej wizytówki)
- Targi branżowe. Tam łatwo zaistnieć za nieduże pieniądze.
Można też przez Google Ads ale wiesz jak to działa.... |
_________________ If You always follow, You will never lead. |
|
|
|
|
|