przesylka z polski - jedno pytanie |
Autor |
Wiadomość |
jenny29pl
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 4:22 pm przesylka z polski - jedno pytanie
|
|
|
Witajcie Z góry przepraszam, za bezpośrednie zadanie pytania(bez aktywności forumowej) ale zależy mi na czasie.
Otóż moja mama chce mi wysłać pocztą polską(list polecony - koperta z bąbelkami) dwie paczki(nie sztangi) papierosów(powód tutaj takowych nie ma).
Będę miała do zapłaty coś w douane? Czy dostane kopertę z napisem vrij of belasting?. Wiem, że jesteśmy w unii i jest schengen ale ludzie na innych forach piszą, że w NL ma się duże problemy(adresat paczki ma)nawet gdy jest w paczce/kopercie tylko jedna paczka papierosów.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź |
|
|
|
|
darkis
Super gaduła
Pomógł: 5 razy Wiek: 52 Dołączył: 21 Lut 2008 Posty: 360 Skąd: Venlo-Nijmegen
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 6:24 pm
|
|
|
z tego co wiem to nie mozna przesylac zadnych wyrobow akcyzowych, no ale jak nie zadeklaruje ze sa fajki to powinno dojsc, no chyba ze skontroluja to dostaniesz pisemko z duane ze list zostal zarekwirowany i jesli zaplacisz clo to go otrzymasz.. |
_________________ www.stalgorzow.pl |
|
|
|
|
Gosia77
Poczatkujacy
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 6:47 pm
|
|
|
Czesc:) A nie lepiej przez przewoznika wyslac? Wtedy mama moze nie tylko wyslac papieroski ale rowniez np. bigosik wlasnej roboty . Pod dom przyjada i pod wskazany adres przywioza.Wiesz, zawartosc paczki to kwestia dogadania sie.Chodzi mi miedzy innymi o ilosc papierosow. Mozesz Ty przy odbiorze zaplacic, nie musi mama Twoja w PL. Usługa taka kosztuje ok20e, ja tyle zaplacilam.Zależy od przewoznika. Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Gosia77 Pon Sty 31, 2011 6:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
|