NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
pokrzywdzona
Autor Wiadomość
jolanta75 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 12:17 pm   pokrzywdzona

Jakis czas temu podjelam prace biurowa, w polskiej firmie w Holandii . Wszystko bylo wporzadku dopoki nie upomnialam sie o swoje pieniadze. Nie wspomne ze w papierach tej firmy jest wiele niescislosci , balagan , ktory probowalam uporzadkowac . I wtedy sie zaczelo ,zaczelam przeszkadzac . Pieniadze dostawalam po 100, 200 euro . nigdy na czas . Niestety musze placic rachunki , na ktore wciaz musialam pozyczac . Od dwoch m-cy jestem na urlopie bezplatnym , wymuszonym przez szefa . Nie mam pieniedzy na zycie . kiedy poprosilam o rozwiazanie umowy ( staly kontrakt) , Szef kazal mi na wlasna prosbe sie zwolnic , a jezeli tego ja nie zrobie to w moje akta podepnie nagany, ktore mnie obciaza , ze dzialalam na niekorzysc firmy. Do tej pory nie otrzymalam wszystkich pieniedzy za moja prace .
W tej firmie dochodzilo do wielu wykroczen, tj . Pracownicy zatrudniani na czarno, nie wyplacanie pieniadzy pracownikom , pracownicy pracowali w innym wymiarze godzin niz maja na kontraktach, bezpodstawne obelgi , bo akurat szef byl pijany. On sam ma olbrzymie zadlurzenia w wielu firmach, bez ktorych owa firma nie moglaby istniec .
Pracownicy zglaszali problem do inspekcji pracy , na policje , oraz do polskiej organizacji pomagajacej w Holandii, ale jak do tej bez odezwu . Inspekcja byla , byly kary na kilka tysiecy . I nic , bez efektu . Wciaz jaest bezkarny , i smieje nam sie w twarz . Jednemu chlopakowi powiedzial ze on ma adwokatow , i nic mu nie zrobimy .
To jest temat rzeka , mozna pisac i pisac,....
Potrzebyjemy pomocy , czy ktos wie gdzie mozemy uzyskac potrzebujaca pomoc ...
Prosze w swoim imieniu i wszystkich innych ktorzy zostali oszukani przez tego pana ..

nom 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 7:54 pm   Re: pokrzywdzona

jolanta75 napisał/a:
Jakis czas temu podjelam prace biurowa, w polskiej firmie w Holandii .

Podaj nazwę tej firmy.

jolanta75 
Poczatkujacy

Wysłany: Wto Sty 18, 2011 9:57 pm   

Nie potrzebuje debaty na temat wyzej opisany , ale pomocy . Jezeli ktos sie znajdzie kto moze pomoc , to chetnie udziele wielu informacji, lacznie z nazwa firmy... Pozdrawiam

jso 
Gaduła nad gadułami :-)

Wysłany: Śro Sty 19, 2011 9:49 am   

jolanta75 napisał/a:
Pracownicy zglaszali problem do inspekcji pracy , na policje , oraz do polskiej organizacji pomagajacej w Holandii, ale jak do tej bez odezwu . Inspekcja byla , byly kary na kilka tysiecy . I nic , bez efektu . Wciaz jaest bezkarny , i smieje nam sie w twarz . Jednemu chlopakowi powiedzial ze on ma adwokatow , i nic mu nie zrobimy .

Tak samo zgłoś to do inspekcji pracy oraz do skarbówki, jeżeli zauważyłaś jakieś oszustwa podatkowe (a z bałaganu w księgach wynika konieczność oszukania, aby ten bałagan ukryć). To, że facet jest przekonany o swojej bezkarności nie znaczy, że faktycznie jest, zawsze precedens może go zaskoczyć. Posiadanie 1 czy 1000 prawników nie gwarantuje nietykalności. Zgłoszenie jego groźby o podpięcie nagany w Twoich aktach do inspekcji pracy da Ci jakieś tło, dowód, że w razie czego będzie, że wcześniej zgłaszałaś taką groźbę. Nie olewaj sprawy, nie mów, że szkoda nerwów. Dorzuć swój kamyczek, który pogrąży tego gnojka.

pod0 
Poczatkujacy

Wysłany: Sob Sty 22, 2011 7:27 pm   

Witam.Jest coś takiego w Holandii jak inspekcja pracy. Można zglaszać swoje skargi za pośrednictwem strony www.arbeidsinspectie.nl . Wiem ze raczej pomagają i odzyskasz pieniądze

Odpowiedz do tematu