NIEDZIELA.NL
FAQ   Grupy  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z włosami
Autor Wiadomość
LeGolasik 
Gaduła nad gadułami :-)
LeGolasik

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 4:58 pm   Problem z włosami

Witam.Czy ma ktoś jakiś sprawdzony specyfik na łysienie plackowate?
Ok.jakichś 2 tygodni temu zauważyłem u sibie przerzedzenie włosów na jednym boku i plamę łysą na między czołem a środkiem głowy.Niestety dermatologa mam dopiero 18 lutego także specjalistyczne maście/zastrzyki dostanę w lutym.Poradźcie jeśli można :)

Kurt Cobain

Estamos 

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 5:58 pm   

Lol! Dermatologa masz za 3 tygodnie ale już wiesz, że to łysienie plackowate.
Podejrzewam, że łysiejesz jak wielu facetów.
Jedno co możesz zrobić przed wizytą u dermatologa to spróbować specyfików na włosy, najlepiej na same włosy a nie skórę i paznokcie dodatkowo.
Kiedyś stosowałem specyfiki o nazwach Revalid 90 kapsułek na miesiąc kosztuje około 60zł, MerzSpecial trochę tańszy i potem cała reszta Silica itp itd.
U mnie się sprawdził Revalid, włosy przestały mi wypadać i do tego "zgęstniały".
Taka mała uwaga jeszcze w Holandii wyżej wyminionych specyfików nie spotkałem.
Gdyby dermatolog zapomniał poproś go o badanie krwi, czasem każą zjadać jakieś drogie leki, czy stosować drogie kuracje a wystarczy dorzucić do diety surową marchew czy szpinak i wszystko zaczyna grać:).
Powodzenia życzę:):):)

neska 
Poczatkujacy
neska

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 9:18 pm   

spróbuj zastosowac naftę kosmetyczna.naciera sie skore glowy zawija w folie i cieply recznik i sie z tym spi,rano myjesz wlosy i na wieczor to samo,jak przez te 2 tyg nie zauwazysz zadnej poprawy znaczy nie pomaga,a czy ci wypadaja wlosy,i jesli tak to jak duzo.jak złysieniem qw rodzinie ,tzn jak wczesnie faceci z twojego rodu zaczeli lysiec/sprawdz popytaj rodzinke ,moze to poprostu genetyka?

LeGolasik 
LeGolasik

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 9:38 pm   

No właśnie i tu problem bo u mnie wszyscy mają bujne czupryny :(
A włosy same nie wypadają ( przynajmniej ja tego nie zauważyłem) placek pojawił się nagle a przerzedzenie z boku zauważyłem dopiero dzisiaj :(

Kurt Cobain

mariola 784 
Super gaduła

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 8:40 am   

Kiedy mialam problem z wypadajacymi wlosami i co za tym idzie przeswitami na glowie ,stosowalam NERIL TONIC do wcierania w skore glowy .Na poczatku moze sie pojawic zwiekszone wypadnie wlosow ale pozniej odrastaja nowe wlosy i jest to zauwazalne .Stosuje go od paru lat teraz juz z corka jak mamy jakies problemy z wlosami . kiedy nowe wlosy odrastaja ,odstawiam tonic i przechodze na maseczki wzmacniajace wlosy .Nie znalazlam tego tonicu tutaj w sklepach .Kupuje go w polsce. :039:

Bułka99 
Poczatkujacy
Bulka99

Wysłany: Pią Sty 21, 2011 2:35 pm   

Ja szczerze polecam VICHY Dercos Aminexil odżywkę taką do wcierania w kapsułkach. Stosuje się dwie kapsułki w tygodniu. Bardzo mi wypadały włosy po ciąży, wszyscy mówili, że to przez hormony i nic mi nie pomoże, a koleżanka mi poleciła ta odżywkę i zadziałała. Teraz ja stosuję od czasu do czasu, efekt bardzo dobry. Często jest w promocji +50% gratis, zamiast 12 kapsułek, można kupić 18 :038:
http://www.i-apteka.pl/pr...-x-12-szt-.html

Powodzenia

jagodka 
zona udomowiona

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 6:02 pm   

Dzieki za ten post!
Tez myslalam z emoje wlosy wypadaja po ciazy, biore witaminy i skrzyp ale jakos efektu nie widac. Teraz sie zastanawiam nad tym preparatenm Vichy, niedlugo pojade do Polski wiec tam kupie - chyba bedzie taniej?

Bułka99 
Poczatkujacy
Bulka99

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 9:54 am   

Szczerze mówiąc to cena raczej taka sama.. tutaj około 35 euro, w Polsce ok.140zł. Najważniejsze to kupić to promocyjne opakowanie 12+6 gratis, bardzo często jest dostępne tylko trzeba kilka aptek odwiedzić.

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Wto Sty 25, 2011 3:36 pm   

Bulka, jezeli tutaj kosztuje ok 35 euro to taniej bo to z wczesniejszego linku z polskiej apteki kosztuje ok 50 euro, 12 kapsulek za 180 z tradycyjnego sklepu :)

sprawdze jeszcze w tym tygodniu ile w mojej apyece kosztuje

Gochna H 
MODERATOR

Pomogła: 207 razy
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 5:41 pm   

w naszej aptece jest w promocji ,(i co to za promocja?)
18 ampulek za 45,45 euro

(tak normalnie kosztuja prawie 51 euro )
a pani aptekarka zrobila zdziwiona mine ,kiedy zapytalam czy sa w cenie 35 euro
Ostatnio zmieniony przez Gochna H Wto Sty 25, 2011 6:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Madziorex81 
Poczatkujacy

Pomogła: 2 razy
Wysłany: Wto Sty 25, 2011 7:12 pm   

Bułka99 napisał/a:
Ja szczerze polecam VICHY Dercos Aminexil odżywkę taką do wcierania w kapsułkach

ja tez w swojej aptece kupuje za 35euro, ale ostatnio znalazlam fajna stronke i przez nia zamawiam.... http://www.yourskin.nl/vi...ijn/dercos.html
Pozdrawiam i bujnych czupryn zycze :)

jagodka 
zona udomowiona

Wysłany: Wto Lut 01, 2011 5:08 pm   

w mojej aptece bez promocji 12 ampulek kosztuje ok 36 euro

Aleksandra_ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Wto Lut 15, 2011 11:34 pm   

mi tez strasznie wypadaja wlosy. czy ktos zna jakies witaminy, tabletki, diety czy cokowiel co na to pomoze ale tansze niz te kaspulki? bo 40 euro to jest sporo. no chybaze dzieki nim wlosy magiczne przestana wypadac wogole. bo jak tak dalej pojdzie to ja niedlugo lysa bede ... :( (((

AdG 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Lut 16, 2011 7:49 am   

Ja osobiscie polecam lykac tabletki z tranem, czyli visolie - lykam codziennie 2 rano i zarówno włosy Jak i paznokcie wyglądają o wiele lepiej.

Aleksandra_ 
Nieśmiały użytkownik

Wysłany: Śro Lut 16, 2011 3:36 pm   

a ile te tabletki kosztuja?

Odpowiedz do tematu